De Tuinkamer* – Beerzel

De Tuinkamer : “ Gastronomie in de bakkerij”

Chef: Ken Verschueren

ONLINE RESERVEREN

Meest recente blog-artikel

Restaurant De Tuinkamer was vorig jaar één van onze meest bejubelde culinaire ontdekkingen. Het gedacht van een toprestaurant boven een bakkerij sloeg niet meteen bij iedereen aan, maar na de constante lofbetuigingen krijgen we vaak iedereen overtuigd om de keuken van Ken Verschueren te gaan uitproberen. Tijdens één van de vorige bezoeken vorig jaar December schreven we reeds een lovend artikel over ‘De Tuinkamer’ en ook deze keer was weer een voltreffer.

De Tuinkamer

Ons verhaal van December 2011: ‘link’

Een absolute aanrader is het menu De Tuinkamer waarin Chef Ken Verschueren, de vroegere Sous Chef van Oud Sluis, een waaier van creatieve en verfijnde gerechten serveert. Het 5-gangen menu aan 87€ en het 7-gangen 110€.

Amuse: Focaccia met ganzelever; Gekookte Pata Negra met asperges

Asperges & focaccia ganzelever

Amuse: Nougatine van ganzelever en groene appel; Kroepoek met comté en olijf; tempura van soft-shell krab

Nougatine van ganzenlever & tempura van krab

Amuse: Kreeft & couscous; gepekelde zalm

Kreeft & couscous, gepekelde zalm

Amuse: Chianina rund, yoghurt van schaap, asperge

Chianina rund & Yoghurt

Amuse: Kokkels, zeekraal & koriander

Kokkels

Aubrac rundvlees-Noordzeekrab-rivierkreeft-variëteiten van zuring en radijs

Aubrac rund-krab-kreeftjes

Combinaties van zacht rundvlees met krab en kreeft weten mij altijd te bekoren en de zuring uit eigen tuin gaf dat tikkeltje extra pit. Een absoluut top-gerecht.

Noordzee sepia-Zeekomkommer-kropsla en jus van doperwtjes

Sepia en zeekomkommer

Tarbot-Ganzelever-Eekhoorntjesbrood en kervel

Tarbot & eekhoorntjesbrood

Perfect gegrilde tarbot met een verrassende combinatie van kervel met eekhoorntjesbrood. Alweer een hoogvlieger qua smaak, puurheid en cuisson.

Kalfsvlees – Tuinboontjes – Zilveruitjes – Morieltjes – Spitskool

Kalfsvlees & tuinboontjes

Kaas-trolley, absolute top

The little trolley

Mango – Yoghurt – Citroengras

Mango & Yoghurt

Dat er bij de koffie super verse en klassieke bakkerijproducten als toetjes gebracht worden is misschien een evidentie maar vooral een super afsluiter van een schitterende avond.

Gebakjes

Afsluiten van deze heerlijke verwennerij doen we met nog enkele verfijnde zoetigheden.

Sweet dreams

Restaurant de Tuinkamer weet alweer te bevestigen en weet top-gastronomie te combineren met mooie begeleidende wijnen en een zeer vriendelijke bediening. Tot Binnenkort!

De Tuinkamer
ONLINE RESERVEREN
Hoogstraat 72, 2580 Beerzel – Putte
TEl: +32 15 75.59.90
www.detuinkamer-broodhuys.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 17/20
Comments
5 Responses to “De Tuinkamer* – Beerzel”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Link naar een recenter artikel van 2012 […]

  2. […] (Bon-bon), Jan Rots (Brasserie Latem),
Geoffrey Monturier (L’Etang Bleu),
Seppe Van Beuren (De Tuinkamer),Jessie Kegels (Hof Van […]

  3. […] de bekendmaking van een aantal top artiesten! Restaurants ‘t Zilte, De Schone van Boskoop, De Tuinkamer, Mijn Keuken en Kommilfoo spreken alvast tot de verbeelding. Met de namen Viki Geunes (**), Wouter […]