D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

D’Oude Pastorie by Jaloa – Kraainem

D’Oude Pastorie: “Relaxen in een groene Oase”

Chef: Gaëtan Colin                 

Vandaag de dag zie je meer en meer de trend dat sterrenchefs een bistro of brasserie openen. Zo ook in Brussel waar chef Gaëtan Colin gestaag timmert aan de bouw van een heus imperium van “Jaloa Brasseries”. Bovenop het gekende restaurant Jaloa Gastronomique aan de Brusselse Schutenkaai was er al de Brasserie Du Jaloa op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Vorig jaar opende de derde telg op een schitterende locatie in het groen “D’Oude Pastorie”. Met D’Oude Pastorie in Kraainem wist Gaëtan al in zijn aanvangsjaar een Bib Gourmand te scoren.D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

Sinds Gaëtan vorig jaar het pand overnam, transformeerde hij de oude brasserie in een gezellige plek waar je tegen aantrekkelijke prijzen kan genieten in een groene omgeving. De voormalige 17de eeuwse pastorie bevindt zich in het hart van het park van het Kasteel Jourdain in Kraainem, waar een vijver met zwanen en eenden het plaatje compleet maakt. Dit stijlvolle kader trekt tijdens mooie dagen dan ook liefhebbers aan van rust en een hoogkwalitatieve brasserie keuken. Dit alles wordt aangevuld met een adembenemend uitzicht in een natuurlijke omgeving. Binnenin vervolmaken het oude houtwerk, de oude tegels en het knapperende haardvuur in de winter de ziel van het gebouw.D'Oude Pastorie-Jaloa-KraainemD'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

Op de kaart springt meteen het drie-gangen keuzemenu in het oog. Voor 35€ heb je de keuze tussen één van de 7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en kaas of één van de desserts. Een mooie prijs/kwaliteitsverhouding waarbij je niet alleen kan kiezen tussen de meer klassiekere bereidingen maar ook van creatieve gerechten met Mediterrane en Oosterse invloeden. Verder zijn er nog de grill specialiteiten met onder andere Lamskroon van de Pyreneeën (26€), Gegrilde Kalfszwezerik (28€), een Saler ribstuk (27€) en T-Bone Angus USA (34€).D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

We delen vanavond de tafel met de ‘Belgian Taste Buds’ & ‘Shoot That Food’. Door het mooie weer starten we op het prachtige terras met een glaasje Champagne Philippe Prieu Brut. Als voorgerecht kies ik voor de tartaar van goudbrasem en oester, komkommer en wakame met een miso vinaigrette (13€). Het geheel heeft de nodige fraîcheur en smaakt mooi af. Naast mij mag ik mee proeven van een combinatie met Mozarella Buffala, licht pikante tomatensalade en basilicumolie (13€). Ook hier een gerecht dat mooi in balans zit.D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

D'Oude Pastorie-Jaloa-KraainemMet de Grillades als specialiteit van het huis kunnen we niet anders dan deze richting te varen voor het hoofdgerecht. Het runderribstuk uit Normandië werd 40 dagen gerijpt (34,5€) en mooi saignant gegrild. Verder klassiek geserveerd met licht gekonfijt witlof, trostomaatjes en frietjes. In het glas komt de rode La Maurelle, een iets te jonge Crozes Hermitage van het Maison Bouachon.D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

We sluiten een geslaagde avond af met een triologie van rode vruchten met sabayon van Eau de Villée citroenlikeur en honingijs (8€).D'Oude Pastorie-Jaloa-Kraainem

Voor dit nieuwe brasserie concept heeft Gaëtan de geschikte combinatie gevonden. Een setting die zich perfect leent tot relax en complexloos genieten. Op het bord komen pure gerechten met centraal het gebruik van verse producten. De aangekondigde lokale producten vonden we echter iets minder terug. Met zijn ligging vlakbij talrijke industrieparken, op enkele minuten van Brussel centrum en de aanpalende regio rond de luchthaven, is D’Oude Pastorie ook perfect geschikt voor een zakelijk intermezzo. De inrichting in verschillende aparte ruimtes zorgt voor de nodige extra intimiteit. Dit alles in synergie met een goede prijs/kwaliteit verhouding is de sleutel tot succes voor het nieuwe concept van D’Oude Pastorie!

Foto’s by ‘Shoot That Food
 
D’Oude Pastorie
Pastoorkesweg 1 B, 1950 Kraainem
TEl: +32 2 720 63 46
www.doudepastorie-jaloa.com
Maandag & Dinsdag gesloten

 

Last updated by at .

Leave A Comment