De Kleinen Bistro – Westmalle

De Kleinen Bistro: een bistronomische evolutie

Chef: Lawrence Elliot 

Aan de Antwerpsesteenweg van Westmalle vinden we het gezellige bistronomie adres “De Kleinen Bistro”. Twee jaar geleden werd het restaurant door gastvrouw Thari De Pooter en chef Lawrence Elliott heropend. Een jong duo dat met veel flair zorgde voor een geslaagde zondagmiddag.

Het interieur is strak en modern en kreeg extra gezelligheid door een parketvloer, de bruinhouten lambrisering en comfortabele stoelen. In de zomer kan je genieten op het ruime en stijlvolle terras.

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

Lawrence is een passionele autodidact die zich opwerkte richting de Bistronomie keuken. Deze Bruggeling lijkt zich goed aangepast te hebben in Antwerpen en durft zonder verpinken de Brugse zot naast de filet d’Anvers te serveren. Thari kan putten uit een hoop professionele ervaring die ze opdeed bij onder andere Wout Bru in Eygalières en Paco Guzman in Barcelona. In De Kleinen Bistro zorgen ze tegenwoordig voor de garantie van bistronomisch pleizer in een gezellige ongedwongen sfeer.

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

De vaste kaart werd zoals het hoort beperkt gehouden met 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 desserts. De à la carte wordt wel aangevuld met een 3 gangen suggestiemenu (40€) waarvan de gerechten ook afzonderlijk besteld kunnen worden. Dit menu kan je uitbreiden naar een 4gangen voor 50€. Elke middag is er ook een wisselende business lunch voor slechts 19€. Zowel op de kaart als bij de suggesties staat het product centraal en chef Lawrence geeft er een hedendaagse toets aan.

Thari zorgt niet alleen voor de enthousiaste en professionele bediening maar ook voor de passende begeleiding van wijnen of aangepaste lokale bieren. De Kleinen Bistro heeft ook een zeer uitgebreide Gin kaart, ze maken zelf gin en na het diner kan je genieten van de huisgemaakte Limoncello.

Starten doe ik met een geslaagd huisaperitief, de huisgemaakte gin krijgt toetsen van koriander en citroengras (10,5€). Met de amuses toont Lawrence meteen dat hij de gezellige bistro naar een hoger niveau bracht.

Amuse: Canneloni van komkommer met krab, lavas en groene appel en een gepelde moules frites versie van de chef.De Kleinen Bistro Westmalle

Brood met rilette van varkenDe Kleinen Bistro Westmalle

Starten doe ik met een smaakvolle Risotto Arborio met bospaddestoelen, Parmezaan en kroepoek van champginon (12€). Bordkeuze en presentatie kunnen beter maar de smaak en textuur zit goed. Aan de overkant merk ik lachende gezichten want de Vlaamse klassieker van Witlof en Ham werd door de chef in een new style versie geserveerd. Grondwitlof komt met Mangalicaham, Italiaanse ham, een witlofcreme en een kroketje en crunch van trappistenkaas (17€). De witte Fifida del Douro 2012 – Codega Larinho Portugal is hierbij onze partner (4€).De Kleinen Bistro Westmalle

De Kleinen Bistro WestmalleAls hoofdgerecht kiest de ganse tafel unaniem voor de entrecôte. De Blackmoran Angus entrecôte wordt geserveerd met een ossenstaartkroket, pommes pont neuf, bataat, seizoensgroenten en een bearnaisesaus saus (27€). Het vlees is net saignant zoals gevraagd en lekker van smaak, de wortel is te plat en de bearnaisesaus te lopend met een zeer grof gesneden dragon. In het glas komt de Chakana Malbec uit Mendoza – Argentinië (6€).De Kleinen Bistro Westmalle De Kleinen Bistro Westmalle

Dat Lawrence klassiek geïnspireerde gerechten ets moderner en met een eigen twist serveert toont de chef ook met zijn Dame Blanche. Een klassieker die vandaag scoort want zijn Dame Blanche new style van vers, in huis gedraaid vanille ijs wordt geserveerd met de vanille saus en een crumble van chocolade (8€). Bovenop komt een krokante laag van chocolade. Deze Dame Blanche kom ik in de zomer zeker nog eens proeven op het terras.De Kleinen Bistro Westmalle De Kleinen Bistro Westmalle

Westmalle is niet eens zo ver van bij ons en we keren tevreden terug van deze leuke ontdekking. Met deze à la carte lunch toont de chef dat er potentieel in zijn evolutie zit. Zijn gerechten werden gerestyled maar de essentie van het product en diepe smaak blijft centraal staan. De aangename prijs/kwaliteit verhouding zal ons zeker terug brengen naar dit gezellige en laagdrempelige bistronomie adres. CY Soon,

Be-Gusto

De Kleinen Bistro
Antwerpsesteenweg 190, 2390 Westmalle
Tel.: +32 3 312 17 32
www.dekleinenbistro.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 13/20De Kleinen Bistro Westmalle De Kleinen Bistro Westmalle De Kleinen Bistro Westmalle
Comments
2 Responses to “De Kleinen Bistro – Westmalle”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] passie voor gastronomie. ‘Bistronomisch pleizer in een gezellige ongedwongen sfeer’ Be-Gusto Lawrence is de Brugse chef die zich goed heeft ingeburgerd in de Bistronomische keuken. Naast een […]

  2. […] passie voor gastronomie. ‘Bistronomisch pleizer in een gezellige ongedwongen sfeer’ Be-Gusto Lawrence is de Brugse chef die zich goed heeft ingeburgerd in de Bistronomische keuken. Naast een […]