Summer Josephine’s – Antwerpen

Josephine’s: Antwerpen’s urban park

Ook in de zomer van 2015 kan je weer gaan genieten van een tweede editie Summer Josephine’s. Zelf zullen we er ook zeker een aantal keren gaan vertoeven en brengen we nadien nog een extra verslag uit. Voor de tweede keer op rij worden de opslagterreinen van Stadsbrouwerij De Koninck een plek om te genieten van zomerse cocktails, speciale bieren, lekkere gerechten en een leuke sfeer. Aan de centrale bestelcaravan koop je dranktickets of bestel je food zoals op een zomerfestival. Maar er is ook een full-service restaurant met meer culinaire gerechten.

Het vlees wordt lokaal aangekocht en verwerkt door de topslager De Laet & Van Haver. Om dit vlees het best tot zijn recht te laten komen, krijgt het een bereiding op de Big Green Egg of in de Mibrasa-houtoven. Volledige Canadese kreeft wordt gegrild op The Big Green Egg en er zijn ook enkele andere visgerechten en vegetarische salades.

Net zoals vorig jaar creëerde Not Before Ten weer een geslaagd vintagegevoel. Veel van de eyecatchers op het domein zijn zelfs tweedehands. De palet constructies worden mooi afgewerkt met vintage sofa’s, ouderwetse lampenkappen en accessoires. Er is ook heel wat extra ruimte voorzien voor de kinderen.

Summer Josephine’s is elke dag geopend en er is Muziek tot 22 u.

Meer Info of volg de Facebook paginaSummer Jospehines 2015Summer Jospehines 2015Summer Jospehines 2015Summer Jospehines 2015Summer Jospehines 2015Summer Jospehines 2015

20209883929_b7a054ffd7_z____________________________________________________________________________

Summer Josephines 2014

Ook deze zomer vinden we over gans het land pop-up zomerbars en pop-up restaurants. Wanneer één van Antwerpens meest cosy restaurants ‘Josephine’s’, tijdelijk verhuist naar de site van brouwerij De Koninck dan kan een bezoek aan dit zomerproject zeker niet ontbreken.Summer Josphine's

Josephine’s Summer bar & restaurant werd vorige maand geopend en zal nog tot en met 31 Augustus blijven. Designer ‘Not Before Ten’ zorgde voor een zeer gezellige transformatie van een immense open stapelplaats van de brouwerij De Koninck tot een tijdelijk urban park. Bij aankomst aan de oude poort laat niets vermoeden dat de ruimte erachter zo immens is. Via een lange gang die getuned werd door grafitti passeer je langs een open keuken op de grote stadskoer. De 57 meter lange muur werd tot een artwork verheven door kunstenaars Steve Locatelli, Strook, Waxx, de Tattoo artiesten van Brabo’s Hand en Mr Mong.Summer Josphine's

Summer Josphine'sHet eerste gedeelte is een soort bar en lounge in de vorm van een laagdrempelige picknick plaats. Naast de bar met self service zijn er lange banken, houten tafels en ligstoelen.Summer Josphine'sSummer Josphine's

Aan de rechterzijde werd een palet constructie opgetrokken waarin restaurant Josephine’s gevestigd is. Aan de achterzijde is er ook een groot terras waardoor de capaciteit verdubbeld wordt. De binneninrichting met witte tafels & stoelen wordt in zijn gekende vintage stijl afgewisseld met de warmere tweedehands zetels en accessoires.Summer Josphine's Summer Josphine's

Summer Josphine'sOok in de zomerversie staat Josephine’s garant voor een stevige portie gezelligheid en nostalgie. Tussen de bomen kan je in hangmatten relaxen en aan de bar worden de gebruikelijke top cocktails geserveerd. Door de samenwerking met Brouwerij De Koninck van Duvel Moortgat creëerde eigenaar Kasper Stuart een oase van plezier in een urban park.Summer Josphine's Summer Josphine's

Aan de bar kunnen er naast dranken en de cocktails van Dries Botty ook enkele hapjes om te delen besteld worden. Zo zijn er bijvoorbeeld Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (7€), gegrilde kippenvleugels (12€) en een plank met charcuterie, kaas, brood en toebehoren voor 2-4 personen( 24€). In het restaurant is er de keuze tussen een 6-tal voor- en hoofdgerechten. Als voorgerecht is er bijvoorbeeld een langoustinebisque (11€), een salade met nobashi-garnalen (16€) of een steak tartaar van Piemontese rund (14€). Naast visgerechten zoals schol (25€) en zeebaars (29€) is er ook entrecote van de green egg. Door een samenwerking met slager De Laet & Van Haver uit Hove is er gerijpte Simmentaler (28€) of Black Aberdeen (36€). Er zijn ook een viertal degelijke kindergerechten waardoor Josephine’s ook voor familie uitstappen geschikt is.

Op zondag kan je tussen 12u en 15u genieten van een late breakfast buffet (15€) terwijl er op zondag avond een heuse Big Green Egg BBQ is (27,5€). Klinkt aantrekkelijk!

Elke donderdag is er live muziek, op vrijdag en zaterdag zorgen dj’s voor een ontspannen vakantiesfeer. Wij zijn klaar voor die endless summer…

We nemen plaats op het terras van het restaurant gedeelte en het zomergevoel krijgt extra bijval door te starten met een Bombay East Gin met premium Schweppes, jeneverbesjes en citroengras. Als amuse krijgen we een macaron met zeewier, citroen en avocado vulling.Summer Josphine's

Als voorgerecht komt de Noordzeekrab met een schuim van luchtige krabmayonaise, appel, venkel, zeekraal en krokant kataifideeg (17€). De presentatie zou ik veranderen maar de smaak van zowel de krab en de salade is goed. Een aantal wijnen kunnen ook per glas besteld worden variërend van 4€ tot 5,5€. Ik kies een Argentijnse Chardonnay van Don Cristobal (5,5€).Summer Josphine's

De Green Egg krijgt een centrale rol in het zomers concept en mijn keuze wordt het gegrilde speenvarken. Sappige stukjes speenvarken en buikspek worden geserveerd met een quiche Lorraine, tuinbonen, mosterdzaad, mosterd en een jus met Triple d’Anvers (25€). Het vlees heeft een uitstekende smaak en de jus van triple d’Anvers is top. Voor mijn persoonlijke smaak is er iets teveel mosterd maar dat laat ik dan ook deels aan de kant liggen. In het glas laat ik een zeer lekkere Montepulciano d’Abruzzo zijn werk doen, Terrana DOC uit Marche (5,5€).Summer Josphine's

Aan de overkant komt het Simmentaler rund met een kleine salade, pommes pont neuf en bearnaise saus.Summer Josphine's

Afsluiten doen we met een moelleux van pure chocolade die leuk gecombineerd wordt met bergamot & lychee sorbet.Summer Josphine's

Het is die avond zeer aangenaam vertoeven op de terrassen en we blijven aan de open bar nog even nagenieten met de hoprijke Vedett IPA van Duvel Moortgat. Schol,

Be-Gusto

Restaurant Josephine’s
Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 248 95 95
www.josephines.be
Terras food & drinks, 7 op 7 geopend van 15u tot 23u30 (za, zo & feestdagen van 12u)
Restaurant Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: Summer proof! 
Comments
One Response to “Summer Josephine’s – Antwerpen”
  1. Sef says:

    Prachtige zaak, lekker eten en vooral mooie kindergerechten… Mijn dochtertje was ontzettend trots dat zij eens op restaurant ook een steakje kon eten en het was ook overheerlijk. Alleen toen zij een dessertje wenste, bleken er geen kinderdesserten te zijn?! De serveerster stelde de dame-blanche voor, die op de gewone kaart stond (8€) en ipv 3 bollen, eentje te geven en zo was iedereen tevreden. Tot mijn grote verbazing stond er 8€ op de afrekening. Toen ik dit toonde aan de dienster zei ze , ah ja we hebben geen kinderdesserten é!!! Wel… Dit is echt puur bedrog…. En zo een domper op n fijne avond…