Goffin – Brugge

Goffin – Brugge: een restaurant van de toekomst

Maalse Steenweg 2, 8310 Sint-Kruis-Brugge
0032 50 68 77 88
www.timothygoffin.be

Zondag & maandag gesloten

Chef: Timothy Goffin

Met de black box in het vooruitzicht ziet het er meer en meer naar uit dat kleinere restaurants met minder personeel de oplossing bieden voor het hogere culinaire segment. Bij restaurant Goffin in Brugge is het onder meer die kleinschaligheid die vandaag al voor het succes zorgt.

Chef Timothy Goffin staat niet vaak in de picture maar gezien zijn mooie loopbaan, uitstekende staat van dienst en succesvolle lancering van restaurant Goffin, is hij de geknipte chef voor een nieuwe culinaire ontdekking in regio Brugge. Timothy deed ervaring op bij de grote Brugse huizen zoals De Karmeliet, Den Gouden Harynck en Sans Cravate. Na een intermezzo als privé kok bij industrieel Joris Ide vond hij samen met zijn vrouw Valerie Berteloot de gastronomische sleutel die bij het verhaal van restaurant Goffin past.Goffin Brugge

We vinden Goffin in een zeer charmant huisje net buiten het centrum van Brugge aan de Buiten vest. Het restaurant biedt slechts plaats voor 20 couverts en heeft een mooie authentieke vloer van oude plavuizen. De witte en donkere kleuren van het interieur krijgen bijval door kleurrijke moderne kunst. Een oud houten slagersblok doet dienst als diensttafel en het haardvuur zorgt voor de gezelligheid.Goffin Brugge

Timothy werkt met seizoensgebonden producten en serveert zo de creativiteit van het moment. Naast een kleine maar mooi gevarieerde à la carte is er de mogelijkheid om het degustatiemenu te nemen. Dit wordt geserveerd in 3-gangen (48€), 4-gangen (58€) of 5-gangen (68€). Naast de gebruikelijke aangepaste wijnen kunnen er voor dezelfde prijs ook aangepaste verse sappen geschonken worden (18€-23€-28€). In de beperkte wijnkaart missen we wat spanning en aantrekkelijke variaties. Goffin Brugge

In de huiselijke sfeer van restaurant Goffin worden we vriendelijk ontvangen door gastvrouw Valerie Berteloot. Het aperitief maison is een champagne met zeste van sinaas en pico, een mooie starter met een aangename balans tussen bitter, droog en zoet. De amuses worden in een vrij snel tempo aan tafel geserveerd. Hierbij schuwt de chef de zaal niet en het huiselijk karakter wordt daardoor extra geaccentueerd. De amuses tonen bovendien meteen een duidelijke signatuur, verfijnd maar toch vol van smaak.

Shot van bloody mary in de vorm van een tomaatje gevuld met een mix van wodka en bittersGoffin Brugge

Kroketje van rundstartaar

Taco met hondshaai, crème van ras-el-hanout en ricotta

Broodstengels met een dip van knolselder en Oud Brugge kaasGoffin Brugge

Oliebolletjes van aardappel met crème van algen, kuit van tarbot & komijnzaadGoffin Brugge

Flan van champignons en een crème van Madeira15647960686_286fff3e31_z

Het huisgemaakt zuurdesem brood dat op tafel komt is op basis van zure appel.

Timothy serveert ons zelf het eerste voorgerecht. Variëteiten van tomaten met zuring, framboos en een ganache van ruccola met witte chocolade. Met dit gerecht kende de chef al veel succes. De combinatie is dan ook zeer interessant al is het naar onze mening te zoet en zorgt de ganache voor een te zware noot in het gerecht.Goffin Brugge

Met kwaliteitsvolle en perfect gegaarde kreeft weet Goffin ons dan weer te overtuigen. Hierbij komt nog linguini met artisjok, pastrami van ganzenlever en een excellente saus met een subtiel aroma van zoethout.Goffin Brugge

Aan de overzijde is het ook feest wanneer de paella met zeebrasem, venkel, paling, mosseltjes, kip en jus van schaaldieren gebracht wordt. Zeer rijke en diepe smaken in combinatie met een smeuïge rijst en enkele pittige toetsen.Goffin Brugge

Bij het hoofdgerecht toont de chef zijn techniekbeheersing. De cuisson van de Barbarie eend is perfect en krijgt een geheel met een compote van aubergine, een croque monsieur van aardappel en aubergine, paprika en een saus van specerijen. Goffin weet ook hier weer te scoren met een delicieuse saus als afwerking.Goffin Brugge

We eindigen onze geslaagde degustatie met een moderne presentatie rond aardbeien waar evenwichtig gespeeld wordt met fraîcheur en florale toetsen. Aardbei komt met een mousse van ijzerkruid, een coulis van fruitgaard thee, oranjebloesem en citroen.Goffin Brugge

Goffin weet de klassieke basis met juiste gaartijden en perfect op smaak gebrachte sauzen mooi af te wisselen met enkele moderne en frisse toetsen. De chef brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met zorgvuldige aandacht. Het huiselijk karakter en de ongedwongen persoonlijke service van Timothy en Valerie zorgt voor een aangename beleving. In dit concept met toekomst zit de prijs/kwaliteit goed en kan je stijlvol dineren in een relaxte sfeer. Restaurant Goffin: een adres om te onthouden.

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            15/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 15/20
 
Goffin
Maalse Steenweg 2, 8310 Sint-Kruis-Brugge
Tel 32 50 68 77 88
www.timothygoffin.be
Zondag & maandag geslotenGoffin Brugge Goffin Brugge
 
Comments
One Response to “Goffin – Brugge”
Trackbacks
Check out what others are saying...