Cécila – Brussel

Cécila: een Lady Chef die weet wat ze wil

 Reservations: +32 2 503 44 74
 Hoedenmakersstraat 16, 1000 Brussel
 0032 2 503 44 74
 www.restaurantcecila.com

Zaterdagmiddag, Zondag & Maandag gesloten

Chef: Mélanie Englebin

Na ons bezoek aan restaurant Cécila enkele maanden geleden kunnen we nu ook een kwaliteitsvol adres in het centrum van Brussel aanbevelen. Tussen de pita bars en talrijke tourist trap’s is Cécila van lady chef Mélanie Englebin een culinaire uitzondering. Cécila kreeg vorig jaar het label ‘ontdekking van het jaar’ van Gault&Millau maar nadien bleef het relatief rustig rond deze nieuwkomer. Ook tijdens deze lunch is rust de rode draad met slechts enkele couverts en een laag tempo.

Chef Mélanie Englebin bouwde gestaag aan een mooie carrière en werkte onder meer bij restaurant Sea Grill van Yves Matagne, bij Le Chalet de la Fôret en bij Joël Robuchon in Londen. Een rugzak vol ervaring die op zijn minst interessant genoemd mag worden.Cécila - Brussel

Voor haar restaurant vlakbij de Brusselse Grote Markt koos ze met ‘Cécila’ de naam van haar moeder. Ze kookt voor maximum 16 gasten en omdat alles à la minute gemaakt wordt zijn de wachttijden iets langer. Ze geeft zich dan wel volledig in haar open keuken waar à la minute gewerkt wordt met finesse en passie. Een twee gangen lunch wordt aangeboden aan 29€ en in drie gangen aan 49€. Met 20€ verschil voor een dessert klopt de prijszetting niet helemaal volgens ons. Bij het diner heb je de keuze uit 3-gangen (49€), 5-gangen (67€) of 7-gangen (87€).

Als eerste amuse tijdens deze lunch komt een Gazpacho ijsje met crumble van paling. In verhouding veel ijs met weinig paling smaak.Cécila - Brussel

Mélanie gaat verder met een lekker op smaak gebracht soepje van erwt met ansjovis en koriander.Cécila - Brussel

Het voorgerecht vandaag is een reuze gamba uit Nigeria met bloemkool en een emulsie van jasmijn. Hier toont de chef verfijning en smaakintensiteit te kunnen geven aan niet al te gecompliceerde borden. Dit harmonieuze gerecht is delicieus maar niet geschikt voor een grote honger. In het glas komt een Montagne noir 2013, een pays d’oc van de viognier druif die schappelijk geprijsd staat (5,5€).Cécila - Brussel

De liefde voor vis is ook vandaag merkbaar en er wordt zwarte koolvis geserveerd met gebakken foie gras, witte bonen, gember en wortel crème. Het geheel is intens van smaak en de chef toont dat koolvis niet minderwaardig is als je dit op de juiste manier weet te bereiden. Hierbij schenkt de jonge kelner een Macon-Lugny Bourgogne 2012 van Joseph Drouhin (7€).Cécila - Brussel

Panna cotta van basilicum komt met een sorbet van perzik, een crème van rode vruchten en een smoothie van tomaat. Een kleurrijk en mooi gepresenteerd schaaltje zorgt voor een correcte en verfrissende afsluiter.Cécila - Brussel

In het bord toont Mélanie vastberaden haar kwaliteit met mooie degelijke gerechten met een grote smaakintensiteit. Harmoniueuze combinaties in de verrassingsmenu’s hebben vaak vis als hoofdproduct. De wijnkaart is beperkt maar geeft toch een correcte keuze aan wijnen onder de 30€. De prijszetting van de menu’s kan een revisie gebruiken en ook qua bediening en schwung is er nog marge. Restaurant Cécila zorgt alvast voor een culinaire verademing tussen de talrijke toeristen restaurants rond de Brusselse Grote Markt.

Be-Gusto

Be-Gusto score:                             14/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13,5/20
 
Cécila
Hoedenmakersstraat 16, Rue des Chapeliers, 1000 Brussel
Tel: +32 2 503 44 74
www.restaurantcecila.com
Zaterdagmiddag, Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14/20
Comments
One Response to “Cécila – Brussel”
  1. Corto says:

    Ik ben op dit adres al enkele keren gaan lunchen. De gerechten zijn telkens zeer verfijnd en lekker. Jammer genoeg zijn de porties bij de standaard lunch van 29 euro (vroeger aan 24 euro) te klein om de maag voldoende te vullen. Ook zou een lunch binnen de tijdspanne van een uur mogelijk moeten zijn.