Peï&Meï – Brussel

 Rollebeekstraat 15, 1000 Brussel
 0032 2 880 53 39
 www.peietmei.be

Zondag & maandag gesloten

Chef: Gauthier De Baere

Voor het Be-Gusto friends event in November werd er gekozen voor een nieuwe bistronomie ontdekking in Brussel. Restaurant Peï & Meï is dan ook de nieuwe sensatie in de gezellige Brusselse Rollebeekstraat vlakbij de Zavel.Peï&Meï Brussel

Chef Gauthier De Baere leerde de klassieke keuken bij Alain Troubat van Stirwen en bij Le Fourneau. Zijn echtgenote Melissa Triantopoulos is de dochter van Evan van Le Gril aux Herbes te Wemmel die voorheen ook Le Fourneau uitbaatte. De link is gelegd en met een professionele achtergrond en passierijk verhaal openden ze met Peï & Meï een zeer hedendaags concept.Peï&Meï Brussel

Het eenvoudige interieur van het klein en smal restaurant heeft Scandinavische invloeden. De authentieke rode bakstenen muur en houten plankvloer werd opgesmukt met vintage behang en witte houten stoeltjes. Achteraan is er de open keuken waar Gauthier nauwgezet het culinaire tempo bepaald. De rust en eenvoud in het interieur legt meteen de link met de klassieke en pure kookstijl van de chef. Geen tierlantijntjes maar het beste van de traditionele gastronomische bistro keuken.Peï&Meï Brussel

Restaurant Peï & Meï werkt met verschillende interessante formules. Zo kan je er ’s middags drie kleine gerechten gaan degusteren voor slechts 19€. Naast de à la carte kan je ook zelf een menu samenstellen met keuze uit de kaart; 2-gangen voor 39€ en 3-gangen voor 45€. Wij kiezen voor het Menu Surprise waarbij de chef zelf 5-gangen selecteert aan 55€. Op de kaart zien we bijvoorbeeld kalfszwezeriken meunière met een fine champagne saus of Corrèze kalfsvlees.Peï&Meï Brussel

We starten met een glaasje Griekse wijn want bij de wijnsuggesties verloochent Melissa haar afkomst niet. Als hapjes krijgen we een lekkere vichyssoise van witlof en platte kaas met radijs en bieslook.

Als eerste gerecht houdt Gauthier het braaf en simpel door een klein stukje van een eendenlever terrine met sjalotjes te serveren.Peï&Meï Brussel

Het tweede gerecht heeft meer kleur en finesse. Tonijntartaar komt met wakame, kwartelei en een wasabi mayonaise. Hier creëert de chef een mooie balans tussen een licht zuurtje en pittige toetsen.Peï&Meï Brussel

Een smeuïge en mooi gekorste kroket van varkenspoot wordt geserveerd met huisgemaakte pickles en een tartaarsaus. De functie van de afgezonderde druppel ‘lie de vin’ volgen we niet.Peï&Meï Brussel

Op restaurant weten chefs mij vaak te verrassen met koolvis zeer smaakvol te bereiden. Gauthier serveert de koolvis die in de oven gegaard werd op een bedje van selderpuree met spinazie en een Dijonnaise saus. Het overheersen van de selder en gebrek aan kruiding van de vis is minder mijn ding.Peï&Meï Brussel

Keep it simple is ook het motto bij het hoofdgerecht waar de chef Chateaubriand brengt met een mooie cuisson. Hierbij komt een streep puree en verse béarnaise saus die perfect op smaak is. Een tweede ronde had aan deze mannentafel zeker in goede aarde gevallen.Peï&Meï Brussel

Het vijf-gangen menu Surprise omvat geen dessert maar we willen graag zien wat de chef als laatste zet in petto heeft. Ik kies voor de met calvados geflambeerde crêpe Normande en vanille ijs. De scheut calvados vloeit hier rijkelijk en de start voor een vervolg van Brussels by night werd gegeven.Peï&Meï Brussel

Gauthier De Baere van restaurant Peï&Meï kookt met respect voor het product en houdt het simpel. Door de eenvoud probeert hij de focus te leggen op de smaakintensitieit van de ingrediënten. Deze sfeervolle gastro-bistro brengt niet meteen de meest verrassende combinaties maar een pure royale keuken.

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            12,5/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13/20
 
PEÏ & MEÏ
Rollebeekstraat 15, 1000 Brussel
Tel: +32 2 880 53 39
www.peietmei.be
Zondag & maandag gesloten

Comments are closed.