Jerom – Antwerpen

Jerom: een nieuwkomer met potentieel!

 ONLINE RESERVEREN
Graaf van Egmontstraat 39a, 2000 Antwerpen
+32 487 70 70 70
 www.restaurantjerom.be
Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten

Chef: Filip De Pauw

Wie weet wordt de jonge chef Filip De Pauw wel de nieuwe culinaire sensatie van ‘t Stad! In zijn wittebroodsweken toonde hij met Jerom alvast potentieel.

De oude loods aan de Graaf van Egmontstraat 39 kennen we nog van bij Wout Bru toen die daar zijn eerste Antwerpse pop-up deed met 117 by Wout Bru. Nadien hadden de concepten Glenn Sestig en Galliano minder succes. De ligging vlakbij de Vlaamse kaai en het Museum voor Schone Kunsten is alvast perfect.

© Restaurant Jerom 2016

© Restaurant Jerom 2016

Ook de inrichting werd door De Pauw grondig onder handen genomen en er volgen nog meer verfraaiingswerken. In de zomer komt er zelfs een dakterras.

Als je het curriculum van chef Filip De Pauw ziet zou je niet vermoeden dat deze young potential amper mid-twintig is. Op zijn experience lijst kon hij reeds Hertog Jan, Danny Horseele en ’t Zilte aankruisen. Nadien startte hij in alle sereniteit met Le Verseau, een bistro-kraam op de Antwerpse markt. Als chef van restaurant Les Jours in Hotel Les Nuits warmde hij even op om nu dus een eigen restaurant te openen. Bezoekers van de Antwerpse zaterdagmarkt moeten echter niet treuren want De Pauw is een werker en zal zijn bistrokraam Le Verseau ook draaiende houden.

© Restaurant Jerom 2016

© Restaurant Jerom 2016

De Pauw toont ook meteen durf want naast de verschillende menu keuzes brengt hij ook een degelijke à la carte keuze. Lunchen bij Jerom kan voor 28€. Bij de mogelijkheden zit ook een schappelijk geprijsde en wisselend 3-gangen marktmenu (35€) en een 4-gangen (47€) of 5-gangen (59€) tasting menu. Vanuit een klassieke basis worden de gerechten modern gepimpt. Ook naar presentatie toe past de chef creativiteit toe en de chefs komen regelmatig mee aan tafel. De Pauw zelf raast regelmatig door de zaal en hij behoudt zo de controle over zijn zaak.

Voor de bediening rekent hij tegenwoordig op Bart Kuypers, voorheen The Glorious, Vintage en Nuance. Op deze drukke zaterdag avond brengt het jonge team alvast een zeer vlotte service met de gepaste schwung en timing.

We starten veelbelovend met een uitstekende humus dip van gerookte groenten met chermoula en dunne crackers van venkel met komijn.Restaurant Jerom Antwerpen

Ook het tweede hapje toont techniek. De structuren van bloemkool en romanesco zijn goed gekruid en mooi knapperig. Ze werden afgewerkt met een lichte toets van koffie en een garnaalkroketje dat wel een beetje contrasteert met de rest. Op tafel komt ook huisbereid Duvel brood.Restaurant Jerom Antwerpen

Het eerste voorgerecht is een combinatie van gerijpt en gerookt rundsvlees met een oester, komkommer structuren, retich, gepofte rijst en een dashi bouillon.Restaurant Jerom Antwerpen

Kabeljauw is nog mooi glazig vanbinnen en komt op een bedje van te ver gegaarde risotto met zeesla en een botersausje.Restaurant Jerom Antwerpen

Ossenstaart krijgt smeuïgheid met een aardappelmousseline. Hierbij komen ook boschampignons, een gebakken coquile en koffie. Het geheel kan afgewerkt worden met verse truffel, ook licht verwarmd, voor een supplement van 24€.Restaurant Jerom Antwerpen

Het hoogtepunt bereikt de chef met een delicieuse bereiding van entrecote met een Rochefort saus, zilveruitjes, een beetje koriander cress, gelakte aardappeltjes, chips van aardappel en oesterzwammen.Restaurant Jerom Antwerpen

Ons dessert met een broze structuur kon op minder bijval rekenen. De smaken met ananas, witte chocolade, munt, limoen en een kokos jus, passen nochtans samen maar de texturen en afwerking verdienen meer aandacht.Restaurant Jerom Antwerpen

Jerom maakte zijn debuut in het album ‘De Dolle musketiers’. Aan ‘te dolle’ ervaringen moet je je echter niet verwachten bij restaurant Jerom. Filip De Pauw brengt hier een degelijke productkeuken die hij hedendaags verfijnd. Een adres en Chef om te volgen!

Be-Gusto

 

Be-Gusto Score:             13,5/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 13,5/20

 

Jerom

Online Reserveren

Graaf van Egmontstraat 39a, 2000 Antwerpen

Tel: +32 487 70 70 70

www.restaurantjerom.be

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten

Comments are closed.