Gault&Millau 2017: Tim Boury is de nieuwe Chef van het jaar!

Gault&Millau 2017: Tim Boury is de nieuwe Chef van het jaar! Info over de laureaten en verschuivingen:

Gault&Millau stelde vandaag de 2017 Belux gids voor in de nieuwe Expo zaal van Congress center Ter Elst. Dit jaar legden de inspecteurs bezoeken af in meer dan 1.200 restaurants, die een bespreking krijgen in de gids. Dit geeft meer dan 120 nieuwe adressen en Gault&Millau pakt uit met 100% nieuwe teksten.

Eén blik op de opvallendste stijgers, dalers en laureaten zegt genoeg! Food For Thought:30797692856_17caa1b1f7_z

Chef van het Jaar: “Tim Boury”

Tim Boury was enkele jaren nog Jonge Chef van het jaar en mag deze keer pronken met de hoogste titel van Gault&Millau. Hij bouwde samen met Inge en broer Ben aan een bevestigende reputatie en prachtige nieuwe zaak. De chef bleef evolueren en vandaag ontplooit hij zijn talent in een uitzonderlijk kader, geholpen door een sterk, efficiënt team in zowel de keuken als de zaal. Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden. Plezier en smaak. Twee essentiële kwaliteiten voor een Chef van het Jaar bij Gault&Millau.30202595794_60af58e019_z

Jonge Topchefs – Les Grands de Demain

De Jonge Topchefs van het Jaar zijn

Maarten Bouckaert (Castor – Beveren-Leie) voor Vlaanderen, Thomas Troupin (La Menuiserie – Waimes) voor Wallonië, en Mélanie Englebin (Cécila – Brussel) voor Brussel.

Hoogste Stijgers:

  • Hertog Jan (Zedelgem) stijgt naar de absolute top met een 19/20;
  • The Jane in Antwerpen wordt beloond met een stijging naar 17/20 en de derde koksmuts;
  • Cuines33 (Knokke) gaat ook naar 17/20;
  • D’Eugénie à Emilie (Baudour) krijgt ook de derde koksmuts, met een score van 17/20.

Hoogste Nieuwkomers:

  • De hoogste Nieuwkomer zit dus in West-Vlaanderen met Castor – 16/20;
  • Veranda Antwerpen verhuisde en komt overtuigend binnen met 15/20!;
  • Danny in het Terhills hotel te Maasmechelen is helemaal terug met een 15/20 score.
  • Nog een absolute ‘must visit’ is Willem Hiele. Hij maakte de switch van gastentafel naar restaurant en komt prompt binnen met een 15/20;Gault&Millau

Beste Gastro-Bistro:

Deze titel gaat dit jaar naar Roots in Gent, een leuk concept van Nele en Kim dat nog geen jaar open is!

Opvallande Stijgers en nieuwkomers voor Be-Gusto

Antwerpen:

  • The Jane blijft uiteraard imponeren en stijgt dus naar een verdiende 17/20 en derde koksmuts!;
  • Bistrot du Nord gaat ook een punt omhoog naar 15/20;
  • Ook Bistro Vin d’ou in Berchem komt op 15/20;
  • In ’s Gravenwezel is het dEssensi die naar 14/20 klimt;
  • Rascasse te Kappelen van NorthSea chef Erwin Denys gaat ook naar 14/20;
  • In Antwerpen blijven Hoa en Huibrecht charmeren met Bùn, een knappe 14/20 dit jaar!
  • Puurheid in Borgerhout en Bistrot Miro stijgt naar 14/20;
  • De Kleinen Bistro in Westmalle mag dit jaar rekenen op een stijging naar 13/20, proficiat!
  • Dit jaar zien we in Antwerpen maar liefst 38 adressen in de Gault&Millau gids. Het hoogste aantal van alle provincies en er zitten kleppers bij:
    • The Butcher’s son – Antwerpen 14/20
    • DIM – Antwerpen 14/20
    • Sail & Anchor – Berchem 14/20
    • 5 Flavors Mmei – Antwerpen 14/20
    • Colette – Westerlo 14/20
    • Bouffard – Mol 13/20
    • De Gouden Muts – Westerlo 13/20
    • Jacqueline – Boechout 13/20
    • Jerom – Antwerpen 13/20
    • Au Comptoir – Gierle 13/20
    • Boris – Antwerpen 13/20
    • Roji – Antwerpen 13/20
    • Signatuur – Hoostraten ‘Aanbeveling’
    • B23 – Antwerpen ‘Aanbeveling’

Limburg:

  • Cuchara in Lommel stijgt naar 16/20;
  • De Mijlpaal Tongeren gaat ook naar 16/20;
  • La Botte in Genk met Peppe als Italiaanse chef van het jaar wordt beloond met een verhoogde 15/20;
  • De Kwizien in Hasselt gaat naar 15/20;
  • Zoethout in Wellen verhoogt naar een knappe 14/20;
  • Nieuw in Hoeselt: De Weijers Hoven met 13/20;
  • Nog een nieuwkomer met 13/20 is Nivo in Genk;

West-Vlaanderen:

  • Markt XI in De Haan behoort met een nieuwe score van 16/20 tot de hogere regionen aan de kust;
  • Bruut in Brugge klimt ook omhoog met een 15/20;
  • Souvenir in Ieper, twee jaar geleden nog ontdekking van het jaar, gaat naar 15/20;
  • Carcasse in Koksijde van Hendrik Dierendonck krijgt dit jaar een punt erbij en komt op 14/20;
  • Va et Vient in Kortrijk, een bistronomisch topadres klimt naar 14/20;
  • Nog in Kortrijk gaat Damier naar 13/20;
  • In Zwevegem is het L’Envie die met 14/20 starten;
  • Hubert Gastrobar is nog zo een mooie nieuwkomer met 14/20;
  • Gastrobar Gust in Kortrijk komt nieuw binnen met 13/20.

Vlaams-Brabant & Brussel:

  • Bozar Brasserie van de ‘Artisan’ van het jaar Karen stijgt naar 16/20;
  • Cécila, Jonge topchef van het jaar Brussel, stijgt naar 15/20;
  • In Leuven klimt Niels Brants van EssenCiel naar een knappe 15/20;
  • San, Seino, MaRu en WY stijgen naar 14/20;
  • Humphrey komt nieuw binnen op 13/20;
  • Maxime Colin komt binnen met een 14/20;
  • Rossi in Leuven ziet zijn slowfood bekroond met 13/20;
  • Ook Zappaz in Leuven komt nieuw binnen met 13/20.

Oost-Vlaanderen:

  • Oak Gent did it again, derde jaar op rij een stijging, de 16/20 is een feit!
  • Roots, de Gastro-Bistro van het jaar, komt binnen met 14/20;
  • Vos in Gent, het ongedwongen sharing concept, krijgt een eerste vermelding met score van 13/20

Wallonië:

  • La Menuiserie stijgt naar 16/20
  • Villa des Bégards klimt ook naar een score van 16/20
  • La Régalade in Arlon gaat naar 16/20

De ontdekkingen van het jaar

  • Vlaanderen: Willem Hiele (Koksijde)
  • Wallonie: Quadras (Sankt-Vith)
  • Brussel: Chez Augusta (Elsene)

Beste Prijs/kwaliteit – Le Prix Plaisir

  • Vlaanderen: Sjalotte (Tongeren)
  • Brussel: Pré de chez Nous
  • Wallonie: la Gastronomie du Mayeur (Wanze)

Italiaanse Chef van het jaar: Peppe Giacomazza (La Botte in Genk). Ook hier hadden wij enkele memorabele passages!

Beste Sommelier: Bart Lamon van Château du Mylord (Ellezelles) mag zich Sommelier van het Jaar noemen.

Beste wijnkaart: Lemonnier (Lavaux-Saint-Anne)

Gastvrouw van het jaar: Karlijn Libbrecht van de Slagmolen (Opglabbeek).

Mooiste Terrras: Moulin Hideux in Noirefontaine

Aziaat van het jaar: 5 Flavors Mmei (Antwerpen) en dat bevestigen we graag!Vrijmoed - Dessert van het jaar!

Dessert van het jaar: Liefhebbers van originele nagerechten kunnen bij Vrijmoed (Gent) het Dessert van het Jaar proeven… op basis van Stilton-kaas. Een absoluut topgerecht zoals u hier kan lezen!

Brasserie van het jaar: Brasserie du Lac (Genval)

Bierkaart van het jaar: ‘t Hommelhof in Watou (een nieuwe award)

Artisan – Ambachtelijke Kok van het Jaar: Karen Torosyan, de chef van Bozar Brasserie.30533123190_0802843f0e_z

ALLE RESULTATEN/LAUREATEN KAN U VINDEN OP: 

https://be.gaultmillau.com/news/gault-millau-2017-de-laureaten

En op www.gaultmillau.be

Last updated by at .

Leave A Comment