Godard – Antwerpen

Restaurant Godard: “Klassiekers met een eigentijdse twist vlakbij de Dageraadplaats”

Chef: Sebastian Schepens

Restaurant Godard is na een 4 tal jaren reeds een gevestigde waarde in de Antwerpse wijk Zurenborg. Op een boogscheut van de Dageraadplaats pronkt het prachtige negentiende-eeuws hoekhuis waar chef Sebastian Schepens samen met vrouw Inge zorgt voor een culinair avontuur. De promotie van restaurant Godard als restaurant van de week via de website van ‘Bistronomie’, gaf ons de extra push om eindelijk de gaan kennis maken met de gelauwerde gastvrijheid van dit sympathieke duo.

Restaurant Godard Antwerpen

Na een succesvolle opleiding bij Wout Bru, de Matelotte Antwerpen en het ‘t Zilte van Vikki Geunes, weet Sebastian duidelijk zijn eigen koers te varen. Hij zet het product altijd centraal en serveert klassiekers met een eigentijdse twist. Centraal in restaurant Godard pronkt een prachtige nostalgische houten toog. De warme inrichting typeert met authentieke vintage elementen in combinatie met een vleugje moderne strakheid. Het gezellige restaurant telt slechts een 24tal plaatsen en Inge zorgt voor de passende gastvrije swung.

Restaurant Godard Antwerpen

De keuken van Chef Schepens wordt terecht geklasseerd onder verfijnde klassiekers . Op de kaart treffen we enkele vaste waardes zoals de ganzenlever terrine, Noord zeetong Meunière en het duifje uit Anjou. ’s Middags wordt er een twee gangen lunch geserveerd inclusief koffie voor 22,5€. De nadruk ligt bij Godard echter op het verfijnde menu ‘à la vie d’artiste’. Dit menu kan je nemen in drie, vier of vijf-gangen. Met een 3-gangen voor slechts 35€ krijgen we hier een potentiële bib gourmand! Nieuw tijdens de week avonden is het 3 gangen all inn menu met aperitief, wijn en koffie voor slechts 55€. ’s Avonds kan je parkeren aan de overkant op de parking van verzekeringen Meeus, toch wel een troef in de buurt van de Dageraadplaats

We starten met een glaasje Crèmant de Bourgogne en als amuse de Coppa Stagionata met olijfolie.

Amuse: Coppa Stagionata

Coppa Stagionata

Gelakt buikspek, gerookte Oosterscheldepaling, wortel & crumble van chorizo

Buikspek & Oosterscheldepaling

Wilde eend, crème van aardpeer, rode kool & een tapenade van boschampignons

Wilde eend & rode kool

Chocolade Moelleux met een ganache van bosvruchten

Chocolade Moelleux

Het menu ‘à la vie d’artiste’ wist ons volledig te bekoren. Duidelijk dat Sebastian Schepens veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteit gedreven keuken nog hoge toppen zal scheren! Verder merken we ook de uiterst vriendelijke ontvangst op en professionele bediening door gastvrouw Inge. Als tip zouden we dit prachtige pand nog meer authenticiteit geven met houten tafels zonder linnen om de klassieke pure punch te versterken. Bistronomie met een duidelijke knipoog naar gastronomie.

Tot binnenkort,

Be-Gusto

RESERVEREN

Godard
Wolfstraat 35, 2018 Antwerpen
TEl: +32 3 283 68 21
www.restaurantgodard.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten
Parkeergelegenheid ’s avonds aan de overkant bij verzekeringen Meeus
Be-Gusto score: 14,5/20
Comments
One Response to “Godard – Antwerpen”
  1. hans samson says:

    inderdaad een echte aanrader!