Aneth – Brugge

Aneth: “Visspecialiteiten in Brugge”

Chef: Paul Hendrickx

Voor de start van een culinair weekend Brugge werd gekozen voor restaurant Aneth. Het was al weer enkele jaren geleden dat we deze parel temidden van het Brugse groen bezochten. Restaurant Aneth vinden we aan een rustig plekje op enkele minuten wandelen van het Brugse centrum. Het statige herenhuis straalt stijl uit en buiten prijkt alvast het menu ‘jeunes restaurateurs d’Europe’.

Aneth Brugge

Aneth Brugge

Chef Paul Hendrickx is al jaren een gereputeerde vispromotor in zijn kleinschalige stulp. Men houdt het liever klein en gezellig met maximum een 20tal couverts. Een vrijdagavond waar slechts 11 couverts de klassieke woonkamer bemannen, doet mijn wenkbrauwen wel fronsen. Zou culinair Brugge stilaan verzadigd worden? Het is misschien wel een beetje kil in het huiskamerrestaurant maar gelukkig brengt ons gezelschap de juiste sfeer aan tafel.

De Hendrick’s gin met Thomas Henry wordt geserveerd met een steen om te koelen in plaats van ijsblokjes. De vele amuses passeren rijkelijk de revue.

Hendrick's-Thomas Henry

Hendrick’s-Thomas Henry

Amuse: Groentenchips maison

Groentenchips

Groentenchips

Amuse: Lolly van ganzenlever & opgelegde bloemkool

Ganzenlever-bloemkool

Ganzenlever-bloemkool

Amuse: Tartaar van zalm; linzen met râs el hânout; zeevruchtensalade; griet met een koud tomatensoepje & crumble van wasabi

Zalm

Zalm-linzen-zeevruchten-griet

Amuse: Brandade bakelhau met een mousseline van hazelnootboter; Berkshire, pompoen & courgette

Brandade-Berkshire

Brandade-Berkshire

Tartaar van Noordzee krab, krokante pijlinktvis, zeewier salade, crumble, geroosterde sesam, krokante blinis & sake

Noordzeekrab & pijlinktvis

Noordzeekrab & pijlinktvis

Rode poon, grijze garnalen, herfsttruffel, schorseneren ‘a brun’, crème van Oud Brugge Prestige & crumble

Rode poon

Rode poon

Tarbot in de oven gegaard, ossenstaart, Lardo di Colonnata, popcorn, shitakes, bieslook, kalfsjus met oude balsamico

Tarbot

Tarbot & lardo di colonnata

Gepocheerde peer, ganache van chocolade & sponge cake van witte chocolade

Peer & chocolade

Peer & chocolade

We hebben genoten van een correcte culinaire wandeling al misten we ziel en puurheid. Crumble in een gerecht gebruiken brengt vaak de extra nodige textuur en mondplezier. In elk gerecht crumble verwerken lijkt ons echter korrelig teveel. De swung in de bediening van enkele jaren geleden vonden we vandaag niet terug al moet gezegd worden dat qua vriendelijkheid Aneth blijft scoren. Dit herenhuisje verdient meer couverts al zal daar hard voor gevochten moeten worden nadat ze enkele dagen later ook nog hun ster verloren. Wij hopen althans dat dit niet ons laatste sterrenmaal was bij restaurant Aneth in Brugge.

Succes,

Be-Gusto

Aneth 
Maria Van Bourgondiëlaan 1, B-8000 Brugge
TEl: +32 50 31 11 89
www.aneth.be
Zondag, Maandag & Zaterdagmiddag gesloten
Be-Gusto Score: 14/20
Comments
One Response to “Aneth – Brugge”
Trackbacks
Check out what others are saying...