Kamu – Antwerpen (Zurenborg)
Kamu: ‘Relax genieten in het Zurenborgse living-room restaurant’
Chef: Manu Van Onsem
Restaurant Kamu ligt in de Zurenborgse Draakstraat, vlakbij de Dageraadplaats. Een buurt die de laatste jaren uitblinkt door zijn culinaire verscheidenheid. Gezellige terrasjes, leuke cafés, volkse eethuizen, bistronomie concepten en stijlvolle restaurants. Kamu zocht in dit verhaal zijn plaats met een perfecte harmonie tussen stijlvolle gerechten en complexloos genieten.
Kamu is een realisatie van gastvrouw Karleen en chef Manu Van Onsem. De rode draad in hun beleving is er één van ontspannen genieten in een tijdloos kader. Kost nog moeite werd gespaard om één van de mooiste herenhuizen van de straat om te toveren tot een livingroom-restaurant. Het interieur vormt een perfecte symbiose tussen het Scandinavische meubilair en het authentieke van het herenhuis. Vele witte en zwarte tinten werden samengebracht met de lichthouten nordic stijl tafels en een zeeblauwe comfort-zitbank achteraan.
De kleine kaart zet seizoensgerechten en versheid centraal. Ook is er een vegetarisch alternatief en wordt er elke eerste zondag van de maand een heuse brunch geserveerd (24€). Kamu staat tevens voor een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, ’s middags wordt er een 2-gangen lunch geserveerd aan 16€ en voor het 3-gangen diner van de chef betaal je 38€.
Gastvrijheid gegarandeerd en dat merken we meteen bij binnenkomst. Er hangt een leuke en gezellige sfeer in het volledig gevulde huiskamer restaurant terwijl de chef in zijn open keuken de avond dirigeert. Ik start met een Monkey 47 dry gin met Fever tree tonic en zoethout, ‘delicious’. Als amuse krijgen we een verse tartaar van rundsvlees met een crème & julienne van granny smith en een crumble van olijven.
Als voorgerecht kies ik voor de gemarineerde Rode poon op een bedje van rapen met ramenas en zuurdesem. Lekker op smaak en kraakvers, alleen de croutons zijn te groot en iets te overheersend in dit geheel. De raapjes en ramenas zijn nog lekker knapperig.
Let’s call it a fish day, en ik kies voor de Zeetong met een ravioli van wortel & boschampignons, garnalen en worteltjes. De zeetong wordt zowel gestoomd als gebakken gebracht in een royale mooie portie en de cuisson is perfect. De ravioli is uitstekend! Mijn tafelgenoot koos voor het vegetarisch alternatief en heeft minder geluk. Aangekondigd als canneloni met courgette aubergine en shi-mei champignons, maar met een overheersende paprika smaak waar we nu net niet zo van houden. Niet echt een seizoensgerichte voltreffer.
De dessertkeuze is snel gemaakt met een creatie van chocolade en huisbereid vanilleijs.
De wijnkaart is misschien iets te beperkt maar toch zijn er per glas een 4 tal witte en 5 rode wijnen te verkrijgen. Onze keuze was alvast raak met een schitterende Rosso di Montalcino, Pinino 2008 (39€), sublieme zuren in combinatie met het rode fruit zoals frambozen en kersen.
De sfeer van ongedwongen genieten is zeker geslaagd en chef Manu brengt een eerlijke keuken. De zeer beperkte kaart is misschien weinig verrassend maar versheid gegarandeerd. Voor ons mag de chef nog meer trotsheid tonen en ook een ‘tour de salle’ maken, een jonge chef met groei potentieel.
Achter de imposante voorgevel schuilt een gezellig livingroom restaurant waar ‘genieten’ centraal staat!
Be-Gusto
Kamu ONLINE RESERVEREN Draakstraat 28, 2018 Antwerpen (Zurenborg) TEl: +32 3 337 45 15 www.kamu-resto.be Maandag, Dinsdag & zaterdag middag gesloten Be-Gusto score: 14/20
Ziet er goed uit. Dat restaurant moet ik even onthouden.
Hebben hier geweldig lekker gegeten! Prijs/kwaliteit absoluut top! Voor herhaling vatbaar!
lekker, lekker, lekker