Bistronomie: Lancering gids 2013

Bistronomie: “Lancering Bistronomie gids 2013”

Vandaag lanceerden Steve Engels en Johannes Denis de gids Bistronomie 2013. Deze tweede editie omvat een exclusieve selectie van horecazaken in ons land. Adresjes met een flinke dosis bistrot toegankelijkheid in combinatie met gastronomische kunde. Het ‘nomisch’ gehalte moet duidelijk aanwezig zijn. De term bistronomie is gepatenteerd en is een samentrekking van bistro & gastronomie.

De website ‘bistronomie.be’ is er voor iedereen. Voor de klant zijn deze leuke, charmante en laagdrempelige horecazaken een welgekomen geschenk. Betaalbaar en ongedwongen genieten van kwaliteit.

De voorstelling werd ingekleurd door een aantal gastsprekers en quotes. Een beetje foodie trots etaleerde zich door ook als blogger aanwezig te mogen zijn.

De beste bistro’s samengebracht in een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk boekje. Bistronomie: ik heb het alvast altijd op zak.
Gene Bervoets, acteur & foodie

Bistronomie is: De alles klopt theorie: éénheid van gerecht tot inrichting. De No-Nonsense theorie: no bull-shit.
Lieven Musschoot, restaurantdesigner

Geen stijf gedoe, maar vooral kwaliteit in het bord, en het geheel is betaalbaar, dat is het basisprincipe van Bistronomie. Ik heb het al meerdere keren mogen beleven.
Gido Van Imschoot, Europees Ambassadeur van de Champagne

Een culinaire schwung die mag gezien worden. Bistronomie: ons land heeft ook deze trend niet gemist en tekent alweer present.
Be-Gusto, foodblogger

Belgische klassiekers horen bij onze bistro -en brasseriecultuur. Maar de tijd staat niet stil. In de nieuwe bistro-cultuur mag en moet natuurlijk geëxperimenteerd worden.
Alain Coninx, journalist

Interactief platform

Een eenvoudige maar, efficiënte zoekmachine maakt het mogelijk om in enkele klikken de gewenste zaak te zoeken die volgens criteria zoals budget, kader, stad of de naam van de zaak ingedeeld zijn. Momenteel zijn er meer dan 85 zaken geselecteerd en worden er Vlaamse en Brusselse restaurants vermeld in de gids. (Zie onderaan voor de volledige lijst)

Naast de website brengt Bistronomie een nieuwe editie uit: BISTRONOMIE 2013 een zeer klassevolle gids op papier. Deze zal de beste zaken uit de website verzamelen in een handig overzicht met mooie foto’s en concrete informatie. De gids is verkrijgbaar aan € 9,95 in de betere boekhandels, en wordt uitgegeven door Agora/Borgerhoff & Lambregts.

Bistronomie “ De Gids “

Verheugd en enigszins trots stelde men vandaag in de Brouwerij De Koninck – Antwerpen, de tweede editie van de Bistronomie Gids voor. De gids Bistronomie 2013 is een uitbreiding van de ontdekkingstocht naar die prijsbewuste ‘nomische’ bistro’s, brasseries en no-nonsense resto’s in Vlaanderen en Brussel.

Het begrip Bistronomie heeft de laatste tijd nog meer ziel gekregen. In deze gids zijn ze bovenal op zoek gegaan naar nog meer non fancy, great food adressen. Men is er zich van bewust dat deze collectie zeker nog niet volledig is, meer nog, sommige iconen verdienen ook hier zeker hun plaats, zo heeft men reeds een boeiende missie naar de volgende editie.

Het is meer dan duidelijk dat mensen op zoek zijn naar een verfijnde keuken, een goed glas wijn of bier, en dit alles willen consumeren binnen een gemoedelijke, ongedwongen sfeer. Als deze charmante ervaring dan ook nog kan mits een correcte prijshantering, is het feeëriek plaatje een feit. De gids is verkrijgbaar voor slechts 9,95€
 en kan gepersonaliseerd worden voor o.a. bedrijven, organisaties, etc.
Distributie via Agora/Borgerhoff & Lamberigts naar de betere boekhandels.

Horeca-specialisten

Initiatiefnemers zijn Johannes Denis uit Brugge en Steve Engels uit Antwerpen. Beide heren hebben een zeer ruime ervaring in de horecawereld. Naast de gedrukte gids en de website vormt Bistronomie een platform tussen de aangesloten leden en de partners van Bistronomie. De leden krijgen speciale kortingen en promoties, aangeboden door die partners. Daarnaast wordt de samenwerking tussen de hotelsector en de restaurants aangemoedigd.

BISTRONOMIE

RESERVEREN

www.bistronomie.be 

De lancering kreeg extra kleur door een lunch receptie en kaasproeverij in de hal met rijpingskasten van kaasmeesters Van Tricht. Door het verhuizen van de bottelarij van brouwerij De Koninck kwam er een grote ruimte vrij die opgevuld werd met een imponerende kaas-affinaderij! Onder impuls van Frédéric Van Tricht kregen alle aanwezigen een kaasbordje voorgeschoteld. De passende bieren werden door biersommelier, Nicolas Soenen, passioneel toegelicht.

Vanillien, rauwmelkse geitenkaas uit Normandië met De Koninck bier;

Comte, fort St Antoine, Jura, 2 jaar gerijpt in combinatie met een glaasje Duvel bier;

Bio bleu van de Gentse kaasmaker ‘Het Hinkelspel’ met Liefmans cuvée brut

Het was deze laatste symbiose die alvast onze voorkeur mocht genieten!

Kaasbordje Van Tricht

Kaasbordje Van Tricht

Bistronomie  Antwerpen:

  • A L’improviste kooktheather – Antwerpen
  • Bar(t)-a-vin – Antwerpen
  • Bernardin – Antwerpen
  • Bistro De Laet & Van Haver – Hove
  • Bistrot Miro – Antwerpen
  • De Cocotte – Aartselaar
  • De Kleinen Bistro – Westmalle
  • Dock’s Café – Antwerpen
  • Hippodroom – Antwerpen
  • Hofstraat 24 – Antwerpen
  • Invincible – Antwerpen
  • Kamu – Antwerpen
  • Karwij – Antwerpen
  • Klein Constantia – Brasschaat
  • L’Amitié – Antwerpen
  • Lèche Plat – Arendonk
  • ’t Leeuwekopke – Antwerpen
  • L’épicerie Du Cirque – Antwerpen
  • Lewis – Hoogstraten
  • Panhard – Kontich
  • Potiron – Kasterlee
  • Godard – Antwerpen
  • Rascasse – Kapellen
  • Veranda – Berchem

Bistronomie  Limburg:

  • Altermezzo – Tongeren
  • Bistro Nano – Hasselt
  • De Goei Goesting – Hasselt
  • Le Bistrot d’à côté – Heusden Zolder
  • Le Bouquet Garni – Sint-Truiden
  • Taratata – Hasselt

Bistronomie  Oost-Vlaanderen:

  • Auberge Du Pecheur – Deurle
  • Bistro De Eetkamer – Sint-Niklaas
  • Bistro Marron – Deinze
  • Brasserie Pakhuis – Gent
  • Chaflo & co – Destelbergen
  • Coeur D’artichaut – Gent
  • De Vitrine – Gent
  • Fou D’o Brasserie – Gent
  • Grade – Gent
  • J.E.F. – Gent
  • L’apétit – Stekene
  • ‘t Verschil – Aalst
  • Vintage – Gent

Bistronomie Vlaams Brabant & Brussel:

  • Beluga – Leuven
  • Bij Den Boer – Brussel
  • De Refugie – Tienen
  • ‘t Kreukeltje – Oetingen Gooik
  • La Buvette – Brussel
  • La Quincaillerie – Brussel
  • L’Achepot – Brussel
  • Le Selecto – Brussel
  • Les Brigittines – Brussel
  • Neptune – Brussel
  • Resto Henri – Brussel
  • Switch – Brussel
  • Zarza – Leuven
  • Zio – Keerbergen

Bistronomie West-Vlaanderen:

  • Bistro Biggles – Wevelgem
  • Bistro Botero – Kortrijk
  • Bistro Christof – Knokke
  • Bistro Cuisine Kwizien – Zwevezele
  • Bistro De Witte Merel – Roeselare
  • Bistro Le Nord – Roeselare
  • Bistro Loka – Lichervelde
  • Bonte B – Brugge
  • Brasserie Livingroom 102 – Westkapelle
  • Brasserie Raymond – Brugge
  • Channel 16 – Zeebrugge
  • Charl’s – Knokke
  • d’afspanning – Beernem
  • Ganache – Jabbeke
  • ‘t Jong Gerecht – Brugge
  • Le Bistro de la Mer – Knokke
  • Le Chef & Moi – Brugge
  • Lieven – Brugge
  • Oh Restaurant – Sint-Idesbald
  • ‘t Oud Wethuys – Oostkamp
  • Quatre Mains – Brugge
  • Restaurant Forum – Torhout
  • Rock-Fort – Brugge
  • SensUniek – Brugge
  • Tafel 10 – Ruiselede
  • Tapa Tapa – Alveringem
  • Tom’s Diner – Brugge
  • ‘t Zwaantje
Bistronomie 2013

Bistronomie 2013

Comments are closed.