Antwerpen Proeft 2013 – Waagnatie Antwerpen

Antwerpen Proeft laat sterren schitteren!

De laatste weken werden druppelsgewijs de deelnemende restaurants van Antwerpen Proeft bekend gemaakt. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald! Tijdens het culinair outdoor festival zullen niet enkel Sergio Herman en Nick Bril ons culinair verrassen maar ook de top van gastronomisch Antwerpen tekent present. We tellen een heuse sterrenparade met ’t Zilte, Kommilfoo, De Tuinkamer, De Schone van Boskoop en Mijn Keuken. Jong aanstormend talent herkennen we onder andere met restaurants Helsen, Ardent, ’t Leeuwekopke en L’île d’Anvers.

Ambassadeur Vikki Geunes presenteerde gisteren de volledige lijst van restaurets. Antwerpen proeft is een evenement voor iedereen en zo wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan een multiculturele mix. De themazaken uit alle hoeken van de wereld zorgen voor de zwoele sfeer aan de Waagnatie en leggen zo de link met alle goederen die vroeger via deze kaaien aangevoerd werden. Ook worden alle culinaire niveaus vertegenwoordigd door de deelname van Chocolatier Marcolini, Patissier Toon De Clerck en de kaasmeesters Van Tricht.

Antwerpen Proeft - Ambassadeur Vikki Geunes

Antwerpen Proeft – Ambassadeur Vikki Geunes

Antwerpen Proeft start op donderdag 9 mei en duurt vier dagen, tot en met zondag 12 mei. Voor de zevende editie is gekozen voor de toplocatie ‘Waagnatie’. Deze site biedt een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en ligt in de schaduw van het MAS, Museum aan de Stroom. Alle restaurants bieden gerechten in degustatievorm aan. Net als de vorige jaren is Antwerpen Proeft er voor iedereen die van fijn gezelschap, lekker eten en een goed glas houdt. Voor proevertjes, drank en culinaire producten betaalt u met speciale Antwerpen Proeft-bonnen. Deze bonnen zijn op het plein zelf verkrijgbaar aan de centrale kassa’s. Voor heel wat hapjes is het tarief 4 à 7 euro. Zo kunt u met alle sterrenchefs van Antwerpen en daarbuiten en met meerdere opvallende namen kennismaken. Haal uw proevertjes bij de restaurants en bistro’s op het plein, en geniet er samen met vrienden en familie van op de gezellige publieksterrassen, zoals het Bru Terras.

Helemaal nieuw op Antwerpen Proeft is de programmatie in het Bowers & Wilkins Theater. Kijk hierbij onder meer uit naar:

  • Proeverij organische zomerwijnen Château Castigno
  • Presentatie global brand ambassador Martini, Giuseppe Gallo
  • Demonstratie beer and cheese pairing Liefmans
  • Presentatie nieuwe concept sound tasting Viki Geunes en Bowers & Wilkins
  • Workshop gebakdecoraties maken Toon De Klerck
  • Masterclass pisco sour, workshop ceviche maken El Sabor Andino
  • Ethiopische koffieceremonie Little Ethiopia
  • Demonstratie topchefs (o.a. Wouter Keersmaekers) en Kruidenwereld
  • Signeersessies Nathalie Meskens, elke dag om 17.00 uur
  • Film L’Amour des Moules (boek Tony Le Duc, bijdrage Sergio Herman), donderdag 9 mei om 22.45 uur

Bij binnenkomst wordt een symbolische bijdrage van 5 euro gevraagd. Hiervoor krijgt iedereen meteen twee barbonnen cadeau. Ook inclusief: toegang tot de markt met artisanale producenten, toegang tot demonstraties, presentaties en workshops, signeersessies, productsamplings en tastings. Er zijn natuurlijk ook vele VIP programmaties (zie www.antwerpenproeft.be).

Mis ‘Antwerpen Proeft’ dit jaar zeker niet, onze agenda staat alvast geblokt!

Be-Gusto

 

Antwerpen Proeft: 9-10-11-12 Mei: www.antwerpenproeft.be

Lijst deelnemende restaurants:
•                Sergio Herman & Nick Bril: La Chapelle (Berchem) & (Oud Sluis) – ***
•                ‘t Zilte (Viki Geunes, Antwerpen) – **
•                De Schone van Boskoop (Wouter Keersmaekers, Boechout) – *
•                Mijn Keuken (Pieter Bosters; Wouw, Nederland) – *
•                De Tuinkamer (Ken Verschueren, Beerzel) – *
•                Kommilfoo (Olivier de Vinck, Antwerpen) – *
•                Haute Cookure (Ivan Daelemans, Oostmalle)
•                Helsen (Frédéric Helsen, Kasterlee)
•                Ardent (Wouter Van Steenwinkel, Antwerpen)
•                Rimbaud (Georges Geismar, Antwerpen) – Frans, Belgisch-Frans
•                ‘t Leeuwekopke (Thomas Verbist, Antwerpen) – Belgisch-Frans
•                L’Île d’Anvers (Peter Cardoen, Antwerpen) – Belgisch, Zuid-Frans
•                12, Place du Marché (Thomas Coenen, Antwerpen) – Belgisch-Frans, Italiaans
•                Grand Café Patrasche (Kim Schaerlaken, Hoboken)
•                Het Oude Raadhuis (Davey Adler; Halsteren, Nederland)
•                De Smaak (Schoten) – Catering
•                La Place (Antwerpen) – Marktrestaurant
•                Pierre Marcolini – Chocolatier
•                Toon De Klerck (Antwerpen) – Patissier
•                Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon (Berchem) – Kazen
•                Lucy Chang (Tjaco van Eijken) – Zuidoost-Aziatisch
•                Fong Mei (Leung Kwai Lam, Antwerpen) – Chinees
•                Little Ethiopia (Abraham Esayase, Antwerpen) – Ethiopisch
•                Namaste Gurkha (Nilkantha Acharya, Antwerpen) – Nepalees, Indiaas
•                Yam Thai (Nathalie Meskens, gastvrouw; Antwerpen) – Thais
•                Comocomo (Antwerpen) – Baskisch | Mamakookt  – Zuiders
•                El Sabor Andino; Antwerpen – Peru
•                Zaowang (Narayan Lal Chitrakar, Antwerpen) – Sushi

Comments are closed.