GLOW by Wout Bru – Antwerpen

New: Glow by Wout Bru op Antwerpen Linkeroever

Tijdens de zomer van 2014 zal GLOW by Wout Bru geopend zijn op de plaats waar afgelopen winter het pop-up restaurant Lo by Wout Bru was. Grillades en een Argentijns geïnspireerde keuken zullen er geserveerd worden door 3 topchefs. De drie koks die achter de gril zullen staan van GLOW zijn niet alleen vrienden, maar ook gerenommeerde chefs die hun strepen in de internationale wereld van de haute cuisine ruimschoots hebben verdiend. Sebastian Mazzola en Tomas Scarpetti, samen met de bekende Belgische sterrenchef Wout Bru zijn de drijvende krachten achter GLOW. Mazzola was nog sous chef bij El Bulli en komt deze zomer zijn kunsten voor 4 maanden tonen in Antwerpen. Naast het restaurant is ook een strandgedeelte voorzien waar met zonder reservatie terecht kan om te genieten van een drankje, de culinaire versie van het hippe street-food en top-dj’s.

Direct Online Reserveren

www.glowbywoutbru.be

______________________________________________

LO by Wout Bru: City Chique Dining op Linkeroever

Chef: Wout Bru

Ook dit jaar verkiest Wout Bru Antwerpen weer boven het overwinteren in Courchevel. De aankondiging van zijn nieuw pop up verhaal kon je 1 maand geleden dan ook al lezen en enkele dagen na opening brachten we een bezoek aan de Bru family. Na het 117 by Wout Bru verhaal van afgelopen winter opende Bru vorige week dus ‘LO by Wout Bru’. Meteen een mooie woordspeling tussen LO-LinkerOever en L’eau alias Bru.LO by Wout Bru

Toegegeven vorig jaar liepen we niet wild van ons bezoek aan ‘117’. Onze nieuwsgierigheid leidt ons echter ook dit jaar weer naar Wout Bru en zijn pop up story. De locatie weet ons alvast te inspireren want op de plaats waar vroeger de minigolf van linkeroever was, werd er een wel zeer strak en stijlvol gebouw neergezet. Het KAS of ‘Kunst aan de Stroom’ gebouw geeft van ver een knipoog aan het MAS aan de overkant. Dit hedendaagse gebouw werd ontworpen door In(ar)co Damman-Mertens architecten en is met zijn strakke architectuur een nieuw herkenningspunt op de Plage. In de grote open ruimte beneden werd een restaurant voor meer dan 70 couverts ingericht. De Bar boven, in samenwerking met The Belgian Gin Club, heeft een prachtig uitzicht over de schelde en biedt naast de uitgebreide gin-kaart binnenkort ook tapas mogelijkheden.

De inrichting is strak met meerdere natuurelementen. Prachtige kunstwerken prijken aan de muur en het restaurant heeft een uitstraling met een groot beau-monde gehalte. Een prachtige open keuken en lange eetbar geven het geheel ook die extra belevingsfactor. Toegegeven met dit verhaal scoort Bru al een driepunter en gaat hij voor een serieuze verbetering ten opzichte van vorig jaar. Met dit concept creëert hij een atmosfeer zoals men in London of New York zou verwachten. Antwerp rocks. De vraag die we ons stellen: Is dit een pop-up verhaal? Menig restaurateur zou jaloers zijn als we naar de inrichting en afwerking kijken. Ik zou het huurcontract wel eens willen zien maar hier wordt zeker een vervolg verhaal gegeven want dit interieur met deze uitrustig na 5 maanden opdoeken?? LO is living up again!Lo By Wout Bru

De menukaart is uitgebreider dan verwacht,  we tellen toch een keuze van een 19 tal gerechten en 4 desserts die naar eigen believen gecombineerd kunnen worden. Als advies geeft men richting om 3 à 4 porties per persoon te bestellen. Op de kaart treffen we een mix van kwaliteitsproducten die gebracht worden met een Wereldse toets. De Aziatische toets is duidelijk merkbaar, de aangekondigde Peruviaanse invloeden zijn eerder beperkt. Al is mijn Peru kennis nog beperkt natuurlijk. Op de kaart vinden we oa: Carpaccio van St.Jacques met een vermicelli van rijst (20€); Nobashi garnaal geparfumeerd met limoen & olijfolie (17€); Gepocheerd eitje met truffelboter(22€); Kingcrab met een mousseline van truffel aardappel, spinazie en oester (35€); Kabeljauw gekonfijt in Miso (23€); Filet van ree met poivradesaus (24€); Rubia Gallega van Delaet & Vanhaver (37€) en als het iets meer mag zijn de caviaar met aardappel (80€).Lo By Wout Bru

Reserveren bij LO by Wout Bru doe je online en toegegeven het werkt uitstekend. Dat gezever over zogezegd voorschotten betalen is ook niet van toepassing en een dag op voorhand kregen we netjes een automatische herinneringsmail. In het restaurant kunnen meer dan 70 couverts bediend worden en je merkt dan ook meteen bij binnenkomst de kosmopolitische touch en aanpak. Mijn verwachtingen waren na het debacle van vorig jaar qua ontvangst en bediening niet aan de hoge kant. Toegegeven…’I am impressed’. Verwacht je niet aan een vlotte sterren-service maar in alle eerlijkheid een chapeau voor de organisatie. Er werd duidelijk geïnvesteerd in organisatie en personeel om een correcte ervaring mee te geven.

We worden vriendelijk ontvangen en aan tafel begeleid door de stijlvolle hostessen. Onze vrouwelijke rangleidster heeft de touwtjes goed in handen en presenteert de uitgebreide aperitief kaart. Naast de gebruikelijke aperitieven bevat de kaart ook een keuze uit een 25 tal Gin-tonics van 14€ tot 20€. Uit de mooie collectie kies ik de Buss N° 539 Rasberry van Serge Buss, zeer fruitig en gecombineerd met de uitstekende premium mixer van Schweppes ‘Orange Blossom & Lavender’ (16€). Een uitstekende start in een aangename sfeer.Lo By Wout Bru

De geserveerde hapjes zijn minder funky. Een schaaltje met gezouten groene dop boontjes en popcorn met ras-el-hanout kruiden.Lo By Wout Bru Lo By Wout Bru

In de eerste ronde bestel ik de Gillardeau oesters op 3 verschillende wijzen van de chef. Stilletjes hoop ik hier omver geblazen te worden met een Peruviaanse verrassing. Dat wordt het niet maar de oesters zijn van hoge kwaliteit en worden inventief geserveerd. De eerste komt met ponzu en gekonfijte ui, de tweede met een mango coulis en de derde met een granité van wasabi en mierikswortel. (21€). We zijn nog niet van onze sokken geblazen maar kwalitatief zitten Bru & Co al in de juiste richting.Lo By Wout Bru

Aan de overkant komt de gemarineerde tonijn op de LO manier (19€) en zie ik een bevestigende goedkeuring.Lo By Wout Bru

Het tempo wordt strak gehouden en het restaurant zit ondertussen nokvol. Voor het tweede gerechtje laat ik mijn oog vallen op de Lasagna van kreeft (22€). Mijn ervaring vorig jaar leert mij dat de smaken hier vrijwel perfect zaten. Ook deze keer een perfect gegaard stukje kreeft met een zachte pasta en een vol smakend sausje. Een absolute aanrader wat mij betreft. Ik mag ook even proeven van de Black Tiger garnaal met tomaat, basilicum en chorizo aan de overkant en die kan mij dan weer veel minder bekoren (22€).Lo By Wout Bru Lo By Wout Bru Lo By Wout Bru

Twee gerechtjes zijn zeker niet voldoende en we laten ons met een derde gerecht dan ook wat steviger verwennen. Het krokant gebakken speenvarken komt met rozemarijn en boschampignons. Apart nog een smeuïge puree met olijfolie (22€). Precies een serieuze variant van het melkvarkentje dat we vorig jaar aten. Het varkentje is comme il faut, uiterst krokant van buiten en lekker mals vanbinnen. Het geheel werd ook mooi op smaak gebracht en de puree geeft de nodige extra maagvulling.Lo By Wout Bru

Om de lezers wat extra content te geven kies ik toch maar een ‘overpriced’ dessert (14€). De Biscuit van melkchocolade komt met een vanille crème, peer, meringue en yuzu. Een lekker dessert maar de 14€ zeker niet waard.Lo By Wout Bru

Onze analyse van dit diner is unaniem: Bru weet dit jaar bijna alle minpunten van de vorige editie serieus weg te werken. Enkele dagen na opening staat de organisatie al op een hoog niveau en ook op het bord weet hij positief te scoren. Verwacht geen sterrengerechten maar dat vraagt het concept ook niet. Het tempo tijdens deze avond was vrijwel perfect, enkel het wachten op de rekening duurde meer dan 15 minuten. Hopelijk moet er nog een deel van de kassa’s geleverd worden want als Suzy Bru elke avond alle rekeningen à la minute moet maken aan de hand van geschreven bonnen dan kan ze beter een kassierster in dienst nemen. Suzy we zien de gastvrouw liever in de zaal ‘off course’. We tikken deze avond af rond de 110€ pp met aperitief, 2 glaasjes wijn en koffie in de bar. Of dit teveel is laat ik iedereen zelf beoordelen. Natuurlijk kunnen we gezellig en lekker eten voor minder maar zwaar overdreven is het naar onze mening niet. Alleen het dessert (14€) en de kaas (17€) daar maak ik mij serieuze bedenkingen bij.

Lo betekent Nee in het Hebreeuws maar van mij krijgt hij dit jaar een Ja! Linkeroever zal 5 bruisende maanden tegemoet gaan en leeft weer. Qua architectuur en interieur ben ik volledig overtuigd en ook de prestaties vanuit de keuken en de organisatie lopen al op een goed niveau. Dat we dit jaar dan ook niet alleen Bru op tafel hadden, maar Bru ook in de keuken gas zagen geven geeft die extra bevestiging. Lo by Wout Bru … kritiek aan de kant want wij komen zeker nog eens terug.

Be-Gusto

Lo by Wout Bru
DIRECT ONLINE RESERVEREN
Kastanjedreef, linkeroever, 2000 Antwerpen
www.lobywoutbru.be
Dinsdag & Woensdag gesloten
Be-Gusto Score: 15/20
 Lo By Wout Bru

 

___________________________________________________________________________________________

Nov. 2013

LO by Wout Bru: “Wout Bru is popping up again in Antwerp!”

Ook dit jaar verkiest Wout Bru Antwerpen weer boven het overwinteren in Courchevel. Na het 117 by Wout Bru verhaal van afgelopen winter opent Bru eind November ‘LO by Wout Bru. Meteen een mooie woordspeling tussen LO-LinkerOever en L’eau alias Bru. De lancering van restaurant LO by Wout Bru werd vandaag officeel bekendgemaakt. Na het trendy Antwerpse Zuid van vorig jaar koos Bru dit keer voor Antwerpen Linkeroever. ‘Het enorme idyllische strand van Sint-Anneke is een prachtige locatie om mij de komende maanden te vestigen aldus Bru’.LO by Wout Bru

De locatie weet ons alvast te inspireren want op de plaats waar vroeger de minigolf van linkeroever was werd er een wel zeer strak en stijlvol gebouw neergezet. Het KAS of ‘Kunst aan de Stroom’ gebouw geeft van ver een knipoog aan het MAS aan de overkant. Dit hedendaagse gebouw werd ontworpen door In(ar)co Damman-Mertens architecten en is met zijn strakke architectuur een nieuw herkenningspunt op de Plage. In de grote open ruimte beneden zal een restaurant voor 70 couverts ingericht worden met een moderne open keuken. De Bar boven, in samenwerking met The Belgian Gin Club, heeft een prachtig uitzicht over de schelde en biedt naast de uitgebreide gin-kaart ook tapas mogelijkheden. De inrichting zal meerdere natuurelementen bevatten en ook de gerechten zullen op hout en natuursteen geserveerd worden. Verder zullen culinaire en beeldende kunstwerken elkaar aanvullen.LO by Wout BruLO by Wout Bru

De menukaart wordt dit jaar iets verkleind en zal bestaan uit 12 tot 15 gerechten. De recente reis door Peru gaf Bru enorm veel inspiratie en er zullen dan ook Peruviaanse invloeden met een Aziatische touch afgewisseld worden. Bru bevestigt dat hij ook dit jaar het product wil laten primeren.LO by Wout Bru

Op 27 November opent Bru officieel voor 5 maanden zijn pop-up restaurant maar het is Nu al mogelijk om online te boeken. Ook dit jaar werd de samenwerking met het ReserveerNU systeem van Dixys aangegaan. Bru benadrukt dat er geen voorschot betaald moet worden zoals vorig jaar onterecht gecommuniceerd werd. Niet opdagen  zonder annuleren impliceert wel een no-show kost van 50€. Gezien het boekingssucces van vorig jaar is tijdig reserveren een must!

Pictures by ‘Shoot That Food‘ & ‘Lo by Wout Bru’

DIRECT ONLINE RESERVEREN

Het verslag van een bezoekje aan ‘LO by Wout Bru’ zal natuurlijk niet ontbreken! CY Soon,

Be-Gusto

LO by Wout Bru
DIRECT ONLINE RESERVEREN
Kastanjedreef, linkeroever, 2000 Antwerpen
www.lobywoutbru.be
Dinsdag & Woensdag geslotenLO by Wout BruLO by Wout Bru
Comments
3 Responses to “GLOW by Wout Bru – Antwerpen”
  1. Joachim says:

    Dat gintonic verhaal begint nu toch wel afgezaagd te raken.

  2. annemarie says:

    Bedankt voor de tip! Ik heb meteen al gereserveerd (maar van dat roze drankje ben ik nog niet overtuigd…..)

  3. Bram says:

    Gisteren hebben we bij Wout Bru op linkeroever gegeten, na onze fijne ervaring verleden jaar direct terug gereserveerd en gisteren was het zover. Werkelijk prachtige zaak, ongelooflijk dat dit over 5 maanden niet meer bestaat ! Het concept van verleden jaar is onveranderd, 3 à 4 kleine gerechtjes kiezen, altijd leuk. Een aantal van deze “hapjes” zijn heel lekker, bijzondere smaken en verassende combinaties, allemaal mooi gepresenteerd. Over een aantal gerechten waren we minder tevreden. De 3 Gillardeau-oesters waren niet losgemaakt van de schelp dus het was een beetje knoeien voor je ze kon eten. Dan de “Hamburger van traag gegaard varken” (18 euro). Een soort chinees gestoomd broodje ter grootte van een mandarijn met daartussen een minuscuul stukje mals spek met Hoi Sin saus, ajuin en een blaadje ijsbergsla. Van mij mag lekker eten iets kosten maar deze prijs/kwaliteitsverhouding was toch echt zwaar buiten proportie. Na klacht hebben we wel een extra gerechtje met langoustines aangeboden gekregen, superlekker trouwens, misschien iets voor op het menu ipv dat belachelijke burgertje ! (Later werd de burger ook op de tafel naast en achter ons geserveerd, daar werd er ook eens goed mee gelachen.) Ook het zeer zoete kabeljauwgerecht van 23 euro was zeer klein, een stukje vis ter grootte van een duim past misschien in een 7-gangenmenu maar hier is’t eigenlijk pure afzetterij Wout ! Het lekkere brood van verleden jaar is vervangen door een soort afbak-ciabatta, onbegrijpelijk ! Wel zeer vriendelijke bediening door een Franse demoiselle. Alles bij elkaar wel een gezellige avond beleefd maar voor deze prijzen kan men in Antwerpen beter eten. Maar ja, die kok komt misschien niet op tv…