Bistronomie 2014
Bistronomie: “Lancering Bistronomie gids 2014”
Gebruik de volgende (U-BNOMIE2014) code en ontvang 3 € korting bij de online bestelling van de gids!
Vandaag lanceerden Steve Engels en Johannes Denis de gids Bistronomie 2014. Deze nieuwe editie omvat een exclusieve selectie van geaffilieerde horecazaken in ons land. Adressen met een flinke dosis bistrot toegankelijkheid in combinatie met gastronomische kunde. Het ‘nomisch’ gehalte moet duidelijk aanwezig zijn. De term bistronomie is een samentrekking van bistro & gastronomie. Conceptueel schakelen meer en meer chefs over naar deze stroming en mogen we spreken van een serieus groeiend succes.
Bij het doorbladeren van de gids komen we naast de ronkende namen zoals Veranda, JEF, Vitrine, Lewis, L’Epicerie Du Cirque, La Buvette …enz ook enkele mooie nieuwkomers tegen: Ossip – Bistro Bis – 6 zinnen – Mondevino – Diverso – Les Eleveurs – Bistro Neuta – Gusto – The Thrill – Publiek – AUB/SVP – Beurre Noisette – Dish – Tartufo – ’t Apertje – De Kruidenmolen – Bistro L’Echiquier – Refter – Bruut – Chef’s Table – Guillaume – Valentin – Kok au Vin – Taste and Colours. Laat de ontdekkingstochten maar weer beginnen!
Doorheen de nieuwe editie vinden we ook dit jaar weer enkele quotes en visies van ambassadeurs
Alain Conincx, journalist: “Bistronomie bewijst elke dag dat lekker eten niet duur hoeft te zijn.”
Frank Cops, restaurant blogger: “Ook voor ons geeft Bistronomie de juiste afwisseling in het culinaire landschap. Het is de variatie en de toegankelijkheid die het no-nonsense verhaal succesvol maken.”
Lieven Musschoot, designer: “Bistronomie is genieten zonder nadenken.”
Gido Van Imschoot, Europees Ambassadeur van de Champagne, heeft met Bistronomie een bondgenoot die hem gidst naar ongekende belevenissen.
Sven Van Coillie, restaurant blogger: “In een wereld waar we constant geprikkeld worden en waar chefs en consument gedreven zijn door de zoektocht naar de ultieme eetervaring, vergeet men soms waar het allemaal om draait. Lekker eten, in goed gezelschap, eenvoudig genieten.
Gene Bervoets: “Geloof me dat ik blij ben dat ik BISTRONOMIE in de wagen heb liggen.”
Nicolas Soenen, Beer Ambassador Duvel Moortgat: “Laat de ontdekkingstocht in de bier & bistronomie wereld beginnen!”
Interactief platform
Een eenvoudige maar, efficiënte zoekmachine maakt het mogelijk om in enkele klikken de gewenste zaak te zoeken die volgens criteria zoals budget, kader, stad of de naam van de zaak ingedeeld zijn. Momenteel zijn er meer dan 95 zaken geselecteerd en worden er Vlaamse en Brusselse restaurants vermeld in de gids. (Zie onderaan voor de volledige nieuwe lijst)
Naast de website brengt Bistronomie een nieuwe editie uit: BISTRONOMIE 2014 een zeer klassevolle gids op papier. Deze zal de beste zaken uit de website verzamelen in een handig overzicht met mooie foto’s en concrete informatie. De gids met geaffilieerde leden is verkrijgbaar aan € 12,95 in de betere boekhandels, en wordt uitgegeven door Agora/Borgerhoff & Lambregts.
Bistronomie “ De Gids “
Verheugd en enigszins trots stelde men vandaag in de Brouwerij Duvel-Moortgat, de derde editie van de Bistronomie Gids voor. De gids Bistronomie 2014 is een uitbreiding van de ontdekkingstocht naar die prijsbewuste ‘nomische’ bistro’s, brasseries en no-nonsense resto’s in Vlaanderen en Brussel.
Het begrip Bistronomie leeft en heeft de laatste tijd nog meer ziel gekregen. In deze gids zijn ze bovenal op zoek gegaan naar nog meer ‘non fancy but great food’ adressen. Men is er zich van bewust dat deze collectie zeker nog niet volledig is, meer nog, sommige iconen verdienen ook hier zeker hun plaats, zo heeft men reeds een boeiende missie naar de volgende editie.
BISTRONOMIE: www.bistronomie.be
De lancering kreeg extra kleur door een lunch receptie die verzorgd werd door Slagerij De Laet & Van Haver, kaasaffineurs Van Tricht, Cinoco, Duvel-Moortgat, A Taste Affair en restaurant L’Epicerie Du Cirque. Een chopping blok met structuren van radijs, een gerookt kwartelei met kipmayo, tartaar van Dorade met koriander en ponzu en varkenswangetjes werden door Dennis Broeckx bereid terwijl slager De Laet een proeverij van gerijpt vlees verzorgde met onder andere prachtige stukken entrecote die geïmpregneerd werden met duvel. Absolute topper van de middag was ook de Secreto No 7, gerijpt vlees waar slager De Laet 7 kruiden aan toevoegde. Uit bronnen vernemen we dat de Spaanse topchef Adria ook door de Secreto No 7 gecharmeerd werd en een serieus vervolg aan dit verhaal gaat geven.
bistronomie beleven kan BIJ – Let’s go!
ALTERMEZZO – Tongeren
‘T APERTJE – Brugge
AUB.SVP – Brussel
BAR(T)-A-VIN – Antwerpen
BELUGA – Leuven
BERNARDIN – Antwerpen
BEURRE NOISETTE – Brussel
BICYCLETTE BISTRO DE LUXE – Antwerpen
BISTRO BIS – Tongeren
BISTRO CHRISTOF – Knokke
BISTRO CUISINE KWIZIEN – Zwevezele
BISTRO DE KRUIDENMOLEN – Klemskerke
BISTRO DE LAET & VAN HAVER – Hove
BISTRO L’ECHIQUIER – Knokke
BISTRO LE NORD – Roeselare
BISTRO LOKA – Lichtervelde
BISTRO MARRON – Deinze
BISTRO NANO – Hasselt
BISTRO NEUTA – Leut
BISTRO REFTER – Brugge
BISTROT MIRO – Borgerhout
BONTE B – Brugge
BRASSERIE LIVINGROOM 102 – Westkapelle
BRASSERIE PAKHUIS – Gent
BRASSERIE RAYMOND – Brugge
BRUUT – Brugge
CHAFLO & CO – Destelbergen
CHEF’S TABLE – Burcht
COEUR D’ARTICHAUT – Gent
D’AFSPANNING – Beernem
DE COCOTTE – Aartselaar
DE GOEI GOESTING – Hasselt
DE KLEINEN BISTRO – Westmalle
DE REFUGIE – Tienen
DE VITRINE – Gent
DISH – Ninove
DIVERSO – Westerlo
DOCK’S CAFE – Antwerpen
FOU D’O BRASSERIE – Gent
GANACHE – Jabbeke
GODARD – Antwerpen
GRADE – Gent
GUILLAUME – Brugge
GUSTO – Genk
HOFSTRAAT 24 – Antwerpen
INVINCIBLE – Antwerpen
J.E.F – Gent
‘T JONG GERECHT – Brugge
KAMU – Antwerpen
KARWIJ – Antwerpen
KLEIN CONSTANTIA – Brasschaat
KOK AU VIN – Brugge
L’ACHEPOT – Brussel
L’AMITIÉ – Antwerpen
L’APÉTIT – Stekene
L’ÉPICERIE DU CIRQUE – Antwerpen
LA BUVETTE – Brussel
LA QUINCAILLERIE – Brussel
LE BISTROT D’À-CÔTÉ – Heusden-Zolder
LE BISTRO DE LA MER – Knokke
LE CHEF & MOI – Brugge
LE SELECTO – Brussel
LÈCHE PLAT – Arendonk
‘T LEEUWEKOPKE – Antwerpen
LES BRIGITTINES – Brussel
LES ELEVEURS – Halle
LEWIS – Hoogstraten
LIEVEN – Brugge
MONDEVINO – Borgloon
OH-RESTAURANT – Sint-Idesbald
OSSIP – Berchem
POTIRON – Kasterlee
PUBLIEK – Gent
QUATRE MAINS – Brugge
RESTAURANT 6ZINNEN – Hasselt
RESTAURANT FORUM – Torhout
RESTAURANT RASCASSE – Kapellen
RESTO HENRI – Brussel
ROCK-FORT – Brugge
SENSUNIEK – Brugge
SWITCH – Brussel
TAFEL 10 – Ruiselede
TAPA-TAPA – Alveringem
TARATATA – Hasselt
TARTUFO – Sint-Pieters-Leeuw
TASTE & COLOURS – Kortrijk
THE THRILL – Genk
TOM’S DINER – Brugge
VALENTIN – Brugge
VERANDA – Berchem
‘T VERSCHIL – Aalst
VINTAGE – Gent
VOLTA – Gent
ZARZA – Leuven
ZIO – Keerbergen