Lewis – Hoogstraten

Lewis: ‘De bistronomische schwung van de Noorderkempen!’

Chef: Thomas Snijders

ONLINE RESERVEREN

Ons eerste bezoek aan restaurant Lewis zorgde voor de bevestiging dat Thomas Snijders tegenwoordig op en top Bistronomie serveert. Voor een avond foodfun in Maart onder vrienden was Lewis, ondanks de verre verplaatsing voor velen, dan ook de ideale setting voor ongedwongen culinair genieten.

Restaurant Lewis is gevestigd in een geklasseerd herenhuis en kreeg een coole funky inrichting. Het stijlvolle pand is tegenwoordig ook een B&B en het restaurant gedeelte werd met advies van interieur architect Lieven Musschoot sfeervol en warm ingericht. Als signatuur herkennen we de ruwere houten tafels, de afwisseling van hoge naar lage tafels en de muur aan de voorzijde met massief houten balkjes. In het midden van de zaak is er de open keuken die voor de juiste interactie zorgt met het keukenteam.

Chef Thomas heeft zijn blitz-stages bij Veranda, Pure C en Wout Bru goed gebruikt en creëerde zijn eigen stijl. Hij varieert met interessante combinaties waar het respect voor het product altijd centraal staat en de pure gerechten uitblinken met diepe smaaksensaties.

Bij Lewis kan je genieten van een 2 gangen lunch voor slechts 20€. Op de kaart biedt Thomas de keuze tussen seizoensgerechten of de Lewis favorites. Een aanrader is het Lewis menu dat we op het krijtbord terugvinden, hierbij serveert de chef 4 gerechten voor 45€ of 5 carte blanche gerechten voor 55€. De wijnkaart is klein maar blaakt van vertrouwen met een toffe mix tussen toegankelijke klassiekere wijnen en interessante natuurwijnen. Ook speciale en lokale bieren ontbreken niet bij Lewis.

Bij aankomst zie ik al enkele lachende gezichten met een glas mousserende Trallero – Verol uit Catelonië zitten. Een uitstekende start en de spreuk ‘Hapiness’ aan de muur is hier ook op zijn plaats. Schol mannen!Lewis Hoogstraten

Op tafel komen enkele sesambroodjes en een bordje met lekkere Coppa di Parma.

Lewis Hoogstraten

We kiezen het Lewis menu en krijgen een eerste gerecht met knolselder in de hoofdrol. Een perfect gebakken coquille wordt geserveerd met de varianten van knolselder, in rauwe versie, als crème en in een crunchy afwerking. Hierbij komt ook nog een vinaigrette van knolselder en een crème van gebrande zonnebloempitten. Simplicity zoals het hoort bij bistronomie met een bijzonder smaakvolle start. Voor de wijnen laten we ons graag begeleiden door Mathias Francken en zijn advies, een Chenin Le Chenin de la Bonnelière van M Plouzeau (35€), bevestigt alweer.Lewis Hoogstraten

Met zijn tweede gerecht toont Thomas waarom we met plezier naar Hoogstraten reizen. Een inspiratie van de pasta carbonara waarbij de pasta vervangen wordt door pastinaak. De pastinaak met pancetta, gepekelde zilverui, daikon, mosterdkruid en crunch van brood wordt aan tafel met veel gejuich ontvangen en imponeert door spannende texturen, frisheid, mooi zuren en een volle smaakbeleving.Lewis Hoogstraten

Asperges à la l’orange volgens Lewis! Goed gegaarde Luberon asperges worden gebracht met een mousseline van sinaas, zwarte olijf en Regal de Bourgogne. Deze romige kaas combineert verrassend goed met de asperges en citrus toets. We bestellen hierbij de florale Siciliaanse Rami COS van de Azienda Agricola COS Rami, een assemblage van Inzolia en Grecanico (38€).Lewis Hoogstraten

Als hoofdgerecht staat er vandaag zalm op het menu. De zalm wordt gecombineerd met een velouté van spinazie, gele biet in zee-zoutkorst, ramenas, mosterdzaadjes en honingazijn. Extra groenten komen ook op tafel om te delen. Een zalm gerecht kan mij niet vaak verbluffen en ook vandaag gaat dit onder het niveau van de vorige gerechten. Omdat we zin hebben in ets rood kiezen we een rode Elzasser van het domein Rietsch. Deze natuurlijke pinot noir 2012  toont aroma’s van kers & anijs,  heeft enkele animale toetsen en past nog net bij het gerecht door zijn zachte aanzet.Lewis Hoogstraten

Lewis HoogstratenMango-vanille als dessert en kunnen we daar iets knallend bij drinken? Mathias komt met een sublieme rum op de proppen. De Kraken black spiced rhum kent zijn origine in Trinidad en Tobago en werd geblend met 11 kruiden. Deze aromarijke rum zorgt voor een plezant en knallend einde. Ook het nagerecht is top met een schuim van mango, vanille ijs, gekarameliseerde chocolade en hazelnoot crumble.Lewis Hoogstraten

14338215074_da10a1eb76_zDoor onze hoge tafel vlak voor de open keuken en het inzetten van de gerechten door de chefs zelf was de beleving ook vandaag weer optimaal. De spontaniteit van het Lewis team zorgt voor de juiste invulling van dit smaakvol verhaal terwijl chef Thomas Snijders blijft bevestigen met creatieve pure gerechten. Happiness in de zaal en wij komen uiteraard zeker terug!

Be-Gusto

Lewis
ONLINE RESERVEREN
Vrijheid 136, 2320 Hoogstraten
TEl: +32 3 689 82 42
www.resto-lewis.be
Zondag middag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14,5/20

Comments are closed.