Tr3s Cuisine – Leuven

Muntstraat 20
3000 Leuven
0032 16 20 53 35
www.tr3s.be

Woensdag middag & zondag gesloten

Chef: Pascal Van Couteren

Restaurant Tr3s Cuisine ontdekken we in de meest gastronomische straat in Leuven: De Muntstraat. Tussen de Marokkaanse, Japanse, Italiaanse en ‘fine dining’ restaurants biedt het restaurant een aangename afwisseling met een no-nonsense & smaakvolle keuken. Tr3s Cuisine positioneert zich tussen een bistronomie & ‘fine dining’ adres en verwent haar gasten met interessante gerechten die lichtjes verfijnd worden.Tres Cuisine Leuven

Het restaurant wordt beheerd door het koppel Johan en Edith en was eerder gevestigd in een straatje achter het Ladeuzeplein. Op de nieuwe locatie in de bruisende Muntstraat werd er gekozen voor een trendy aanpak en het interieur combineert moderne kunst en tafels met een mooie authentiek houtstructuur. In het ruime pand kan men dineren op 3 verschillende etages en er is plaats voor 80 tot wel 120 couverts. Door de verdeling per niveau blijft de gezellige sfeer altijd behouden. Er is ook een klein terras zodat je de levendige sfeer van Leuven kan blijven volgen.Tres Cuisine Leuven

Pascal Van Couteren is een jonge en selfmade chef die zijn kookcarrière slechts enkele jaren geleden begon bij Restaurant Tr3s Cuisine. Pascal studeerde event management maar besefte snel dat zijn echte passie in de wereld van de gastronomie lag. De chef-kok is volledig autodidact en zijn voornaamste inspiratie komt uit kookboeken en bezoeken aan collega-chefs. In drie jaar tijd beklom hij de culinaire ladder bij Tr3s en sinds een jaar is hij verantwoordelijk voor de keuken.Pascal Van Cauteren, Tres Cuisine Leuven

De wijnkaart is beperkt maar toch mooi gevarieerd. Men hanteert een soort van kurkgeld mark up van 15€ waardoor je voor een relatief lage prijs kan kennismaken met enkele betere wijnen. De aperitief kaart bevat ook een mooie selectie aan cocktails en gins. We starten samen met de ‘Belgian Taste Buds’ het diner met een variant op de Gin & Tonic: Tequila, verse perzik, premium schweppes pink pepper tonic.Tres Cuisine Leuven

Het restaurant serveert geen amuses maar gasten hebben de keuze uit enkele kwalitatieve mediterrane hapjes die à la carte gekozen worden om te delen. We degusteren een bord met Mojama de Atun met amandel en paprikaconfituur (11€) en traag gegaarde inktvis (9,5€). De gedroogde en gezouten tonijn Mojama is verrukkelijk, de inktvis laat geen blijvende indruk na.Tres Cuisine Leuven

Het eerste voorgerecht is rundstartaar van slagerij ‘Jos Theys’ en komt met een mooi gegaarde langoustine, een kroket van kwartelei en uienringen (15€). De tartaar mag meer pit hebben, het toefje mayonaise erbij mocht qua presentatie iets verfijnder. We drinken hierbij een Roero Arneis 2012 van de Azienda Cornarea uit Piemonte.Tres Cuisine Leuven

In een bord met ietwat hoge rand, wat het eten nogal ongelukkig maakte, kwam Anjou duif met een  panna cotta van doperwten, burrata kaas, samosa met doperwten, chili en limoengras (14,5€). Van Couteren toont zijn potentieel door enkele leuke smaken samen te brengen en diepgang in zijn gerecht te brengen. De samosa mocht een beetje meer vulling hebben en het boutje van de duif was jammer genoeg net ietsje te droog.Tres Cuisine Leuven

Het derde voorgerecht was een salade van rauwe tonijn met buikspek, krokante dim sum met paksoi, paksoi, wokgroenten en huisgemaakte sweet & chili saus (22,5€). Een rijkelijk gerecht waarbij de tonijn wat verloren ging tussen de andere sterke smaken, al smaakt het geheel zeer mooi af. Qua presentatie ligt de dim sum er misschien wat ongelukkig bij maar de smaak zat goed. Als rode wijn drinken we bij dit gerechtje een vlotte Monsant Roigenc 2012 van Capafons-Osso.Tres Cuisine Leuven

Zeebaars kwam met granenrisotto, rode paprikasalsa, gepekelde groentjes, guacamole, gegrilde komkommer en rozemarijn toetsen (23,5€). De bakwijze en kwaliteit van de zeebaars zijn goed, de guacamole ligt wat te bruut op één kant en geeft weinig toegevoegde waarde aan het gerecht.Tres Cuisine Leuven

Mooi kwalitatieve kalfsossenhaas van ‘Jos Theys’ wordt geserveerd met een crème van wortel, jonge wortel, groene asperges, krielaardappeltjes en crumble van zwarte olijf (26,5€). De asperges missen wat smaak maar het vlees is nog lekker sappig, mals en van uitstekende kwaliteit. De rode El Castro de Valtuille 2010 van de Mencia druif, bodega Castro D.O. Bierzo, begeleidt dit stevige gerecht.Tres Cuisine Leuven

Een dessert van aardbei met mooie pairing van ganache & galet van witte chocolade en zwarte olijf, semifreddo ijs van basilicum en schuim van basilicum sluit de maaltijd af. De kwaliteit van het ijs kan iets beter, de smaakbalans tussen de verschillende ingrediënten zit echter ook hier weer goed.Tres Cuisine Leuven

Wij hadden een geslaagde en gezellige avond bij Tr3s Cuisine en concludeerden dat dit een restaurant is met potentieel. De gunstige ligging in het centrum van Leuven, de jonge en gedreven chef, en de geweldige setting zijn slechts enkele troeven die deze plek een bezoek waard maken. Hoewel er zeker nog ruimte is voor verbetering heeft chef Van Couteren ons zeer aangenaam verrast. Als autodidact toont hij durf en identiteit in zijn gerechten. Hij gaat niet roekeloos kopiëren of berust met klassieke brasserie gerechten maar zorgt voor creatieve combinaties zonder daarmee te overdrijven. Als men op dit elan voortwerkt zijn we er van overtuigd dat de chef en het team zullen blijven groeien. Wij komen zeker terug!

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           13/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13/20
 
Tr3s Cuisine
Muntstraat 20,
3000 Leuven
016 20 53 35
www.tr3s.be
Woensdag middag & zondag gesloten

 

Comments are closed.