Andrea Miacola is de S.Pellegrino Young Chef Benelux

Andrea Miacola vertegenwoordigt de Benelux op de S. Pellegrino Young Chef finale!

Vandaag werd in Antwerpen de Benelux finale voor de S. Pellegrino Young Chef 2016 competitie georganiseerd.

©Triptyque.be

©Triptyque.be

 

De jonge finalisten creëerden hun signatuur gerecht voor een gespecialiseerde jury. Andrea Miacola is de chef de partie van Restaurant De Librije in Nederland. Hij imponeerde de jury met zijn versie van Italiaans konijn. Met zijn gerecht dat volgens de jury een perfect wedstrijd gerecht is, brengt hij een ode aan zijn heimat Italië en aan Jonnie Boer als laatste inspiratiebron. Wat een creativiteit van deze jonge chef door konijn te combineren met oester en daarbij met Italiaanse tomaten en Nederlandse tulpen te werken. Een tulpbol werd zoet zuur gepekeld en verder eentje gevuld met oester in kombucha. Van de Vésuve tomaten werd een bouillon gemaakt, de garing van het konijn was dan weer in een kokos Tom Kha Kai infusie en het gerecht kreeg ook nog een zeewier tempura en mosterdzaad als afwerking. Een creatie waar de jury unaniem voor koos. Tijdens een kort gesprek werd metaan duidelijk dat dit een jonge chef is die nog ver zal geraken. Wat een passie!

©Triptyque.be

©Triptyque.be

26590768484_76052e4c23_z 27163424016_c723f464f7_z

Jury: David Martin (La Paix), Filip Claeys (De Jonkman), Giovanni Bruno (Senzanome), Tim Boury (Restaurant Boury), Illario Mosconi (Mosconi) en Hans van Wolde (Beluga)

 

Andrea Miacola mag onze regio in Oktober vertegenwoordigen op de grote finale in Milaan!

Succes Andrea en proficiat aan alle andere finalisten!

©Triptyque.be

©Triptyque.be

©Triptyque.be

©Triptyque.be

 

THE BENELUX FINALISTS:

ALEX LAMONTE Chef de Partie, ‘Benoit & Bernard Dewitte Restaurant and Catering’ – Zingem

ANDREA MIACOLA Chef de Partie, ‘De librije’ – Zwolle

JEFFREY LAARBERG Sous Chef, ‘Manoir Restaurant Inter Scaldes’ – Kruiningen

JELLE DE ROY Chef, ‘Ambrosia Fijnkeuken’ – Duffel

JONATHAN HERNANDEZ PERALTA Sous Chef, ‘Ô de vie’ – Liege

KEES KRABBE Sous Chef, ‘Square Gastronomie’ – Hengelo

LARS DROST Chef de Partie, ‘Ciel Bleu Restaurant’ – Amsterdam

LAURENT VANDEKER – CKHOVE Chef, ‘Savarin’ – Ostend

LORENZO ZANAGA Chef de Partie, ‘Grand Hotel Krasnapolsky’ – Amsterdam

THIJS VERVLOET Chef, ‘Restaurant Colette’ – Westerlo27163422656_c800909d70_z

Comments are closed.