Restaurant Karel de Stoute – Gent
Restaurant Karel de Stoute: Gastronomische verfijning in het Gentse Patershol.
Vrouwebroersstraat 2, 9000 Gent | |
+32 9 224 17 35 | |
www.restkareldestoute.be |
Chef: Thomas De Muynck
Soms kan het al eens gebeuren dat we tussen het werk door een review vergeten te schrijven. Nochtans verdient onze ervaring bij Karel De Stoute te Gent alle lof. Op een doordeweekse middag geven we de chef de opdracht om ons te verrassen op een goed uur tijd. Een opdracht die Thomas De Muynck met veel flair volbracht.
Het restaurant was vroeger aan de overkant gevestigd waar recent het nieuwe Bistronomie adres ‘Roots’ opende. Met de verhuis kiezen Thomas en Lien voor meer ruimte, extra comfort, meer stijl en alweer een invulling in een schitterend herenhuis in het Gentse Patershol. Bij het binnenkomen kan je ontspannen in een stijlvolle lounge waar het aperitief geserveerd wordt. De tafels werden strak gedekt en we nemen plaats in comfortabele stoelen. Aan de muur prijkt een mooie zwart-wit foto van de straten van het Gentse Patershol.
Op de website lezen we: ‘Een menu met karakter. Niets dan een (h)eerlijke keuken, met enkel dagverse producten.’ Zo geeft Thomas kort maar krachtig zijn culinaire stempel mee. Al van bij de hapjes is het duidelijk dat deze chef niet voor eenvoud maar voor detailwerk en finesse gaat. Zijn start heeft hij zeker niet gemist met mooi verzorgde amuses.
Kroepoek met mimolette kaas
Uitstekende huisgemaakte chips met een wasabi crème.
Een mousse van kippenlevertjes met mango.
Als voorgerecht serveert de chef een tartaar van zeebaars met hangop, komkommer structuren, een miso crème en een mayonaise van jalapeno pepers. Een excellente combinatie waarbij voldoende frisheid met enkele diepe smaken mooi samen gaan.
Ook op het gebied van kwaliteitsproducten sluit de chef geen compromissen. Zo smaakt het malse stukje entrecote van graan-gevoederd rundsvlees uit Amerika zeer mooi door. Hierbij brengt hij ruccola, Parmezaan, een crème van broccoli, romanesco en noten. In het glas genieten we dan weer van de rode Vestigo uit Montepulciano D’Abruzzo.
Ook het dessert wordt stijlvol gepresenteerd met smaken die mooi samengaan. Zo vormen chocolade, kaffir, stukjes banaan, marshmellow, bruine rum, een crème anglaise en vanille ijs de ingrediënten voor een voorbeeld dessert van de hedendaagse moderne keuken.
We sluiten af met koffie, enkele mignardises en een oliebol.
Restaurant Karel de Stoute stond al een tijdje op onze ‘to do’ en na dit bezoek kunnen we bevestigen dat een revisit meer dan aan te raden is. De chef weet gerechten voldoende smaak, originaliteit en diepgang te geven. Reken hierbij het verzorgde stijlvolle interieur, de vriendelijke bediening, de gezellige omgeving en je weet dat je goed zit bij Karel De Stoute in het Gentse Patershol. Smakelijk,
Be-Gusto
Be-Gusto score : 15/20
Be-Gusto value for money: 15,5/20
Karel De Stoute
Vrouwebroersstraat 2, 9000 Gent
Tel: +32 9 224 17 35
Ik ben er in het vorige pand nog geweest, maar nu is het een eeuwigheid geleden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, als ik dit zo lees!