De Lindehof – Nuenen
Restaurant De Lindehof: Multiculturele fine dining
Online Reserveren | |
Beekstraat 1, 5671 CS Nuenen, Nederland | |
0031 40 283 7336 | |
www.restaurant-delindehof.nl |
Chef: Soenil Bahadoer
Restaurant De Lindehof is het gastronomische walhalla van chef Soenil Bahadoer. Het restaurant gelegen in Nuenen, vlakbij Eindhoven, is trouwens perfect om vanuit België te bezoeken. Op een uurtje ben je al in Nuenen en die trip zal je je nooit beklagen! Je maakt er een wereldreis doorheen één van de meest rijke verzamelingen aan smaken en culturen.
Het interieur van De Lindehof is licht en modern. Diverse kunstwerken sieren de muren en een kleurrijke schets van de chef zelf vestigt de aandacht bij de ingang van het restaurant. Er is ook de mogelijkheid om de chef’s table te reserveren in de keuken. Nuenen is vooral bekend als de stad van ‘Van Gogh’, want de beroemde kunstenaar woonde hier van 1883 tot 1885 en een aantal van zijn schilderijen zijn gebaseerd op deze stad. Het restaurant is gevestigd in een gerenoveerd en karaktervol huis in het centrum, vlak voor de pittoreske Van Gogh kerk.
‘Vroeger, bij mijn ouders thuis, was iedereen altijd welkom. Die warmte wil ik ook op mijn gasten overbrengen.’ Soenil Bahadoer
Een boodschap die voor de volle 100% klopt want de ontvangst is er één uit de 1000. Eénmaal aan tafel dan tikt de chef je helemaal gek met verrassende smaken. Soenil werd in Suriname geboren en groeide op in een traditionele Hindoe familie. Zijn stijl wordt gekenmerkt door exotische invloeden en een juiste dosis creativiteit. Kruiden en specerijen maken de gerechten van Soenil zo uniek. De Surinaamse keuken is enorm uitgebreid en gevarieerd doordat ze verschillende culturen vermengd. Die rijkdom proef je ook bij De Lindehof waar harmonieuze composities gebracht worden die imponeren in smaak, geur en intensiteit. Met het Menu Toque Blanche (120€) neemt de chef je mee in een rollercoaster van smaak, geur en plezier.
Zoals de extreme smaken fenomenaal gematched worden en samengaan, zo zorgen de twee sommeliers ook voor verscheidenheid en toch synergie. Martijn Struijk die we nog kennen van The Jane en ‘t Zilte in Antwerpen zorgt voor de rust en strakke organisatie. Sommelier Edgaras Rzaminas is afkomstig uit Litouwen en is een geboren entertainer. Chef Soenil nam hem onder zijn vleugels en vandaag is Edgaras een ervaren en bijzonder grappige sommelier die de gasten niet alleen interessante wijnen inschenkt maar ook voor de nodige spreuken en entertainment zorgt.
Soenil mist zijn start zeker niet met een indrukwekkende parade aan hapjes. Oester met roerei zoals de moeder ze maakte en afgewerkt met kaviaar. Een krokant van quinoa en 5 kruiden, een gemarineerd tomaatje, zoet-zure komkommer, een krokant met een crème van Surinaamse pinda.
Dan volgt een praline van witte chocolade en bloody mary vulling met een schuim van bleekselder.
Op een ijs-rots komt sashimi van zalm met een gel van soja en één met een citrus & gin-tonic gel.
Structuren van meloen worden fris gecombineerd met grijze garnalen, een shot van meloen, perzik en piment.
Een salade van kousenband komt met een crème van pinda, pindanoten en olie van groene kruiden.
Een remoulade van Noordzeekrab wordt geserveerd met verse avocado en een gelei van strandkrab.
East meets West is de basis van de filosofie bij De Lindehof en dat proef je in het volgende gerecht waar krab door een rendang meer kracht krijgt. De King krab krijgt intensiteit door een vegetarische rendang versie met mooie kruiding. Hierbij komen ook parels van zwarte bonen en een jus van strandkrabben met kokos.
Een tartaar van langoustines serveert de chef met watermeloen, een gember vinaigrette, citrus en de Birambie vrucht.
De tweede bereiding van langoustine wordt aan tafel gedaan. Een kraakverse schoonheid wordt aan tafel gebrand en komt in het bord met zwarte bonen en Chinese groene kool. Hierbij komt een uitstekende Gemischter Satz wijn van het Oostenrijkse huis Groiss. Gemischter Satz betekent dat een resem verschillende druivensoorten samen gepland worden en zo voor een unieke blend zorgen. In dit geval “Chardonnay, Müller Thurgau, Welschriesling, Grüner Veltliner, Riesling, Grauburgunder, Pinot Blanc en nog enkele lokale druiven.
Zeeduivel werd gelakt met char siu (babi panggang bereiding) en kreeg een crunch van bonito. In het bord komen tomaatjes, bosui, appel, een kroket van Surinaamse bakeljau en een jus van appel en curry. Een schitterende synergie van vele uitgesproken smaken zorgt voor een evenwichtig bord bij het stukje zeeduivel met perfecte cuisson.
Inktvis werd gevuld met gepofte aubergine en komt met barra, gegrilde paprika en een jus met paprika.
Met de ‘Curry like home’ serveert de chef een verrukkelijke lamsragout van Limburgs lam met tamarind crème, een jus van lam en zoetzure groenten.
Bij een evenwichtige en uiterst geslaagde Vielles Vignes 2013 van het Domaine de Grangeneuve uit de Rhône komen twee Wagyu bereidingen. Eerst Wagyu met aubergine en een fenomenale saus die gemaakt is met Sambai azijn en soja.
In een pita broodje komt de wagyu burger met tzatziki.
We maken ons klaar voor de klassieker van het huis. Rendang of stoofvlees met een rol spitskool in kimchi gegaard, ijs van gemberbier en een krokant van kimchi.
Vooraleer we naar het dessert gaan brengt de chef nog een zeer geslaagde foie gras variant. Verschillende soorten aardbei met een crème en poeder van foie gras en merengue.
Afsluiten doen we met een cremeux van kers, ijs van kruidnagel, witte chocolade en een pastille van kers.
Chef Soenil heeft een kookstijl die barst van vertrouwen. Een identiteit die je nergens anders kan vinden en imponeert met een riant smakenpalet. Bij de Lindehof wordt je meegenomen op een reis doorheen exotische oorden maar dan gecombineerd met topgastronomie.
Overnachtingstip: B&B Langlaar zorgt voor de full Experience!
Be-Gusto
Be-Gusto score : 17/20
Be-Gusto value for money: 17/20
De Lindehof
Beekstraat 1, 5671 CS Nuenen, Nederland
Tel: +31 40 283 7336