Pomphuis – Antwerpen

Siberiastraat, 2030 Antwerpen
0032 3 770 86 25
www.hetpomphuis.be

Zaterdag middag gesloten, zondag doorlopend open

Chef: Christophe De Koninckx

Het Pomphuis in Antwerpen behoort al jaren tot één van de meest impressionante locaties met kwaliteitsvolle restauratie. Het is dan ook vaak onze keuze voor een lunch of diner met buitenlandse gasten of vrienden die we de sfeer rond de haven van Antwerpen willen laten opsnuiven. Qua uitstraling imponeert het Pomphuis altijd en het is één van de referenties waar Antwerpen trots op mag zijn.

Chef Christophe De Koninckx heeft de leiding over de keuken en was voorheen nog chef bij restaurant Bellefleur in Kapellen. Drijvende kracht achter het Pomphuis is horeca ondernemer Gunther Dieltjens. Het indrukwekkende voormalig pompstation is een beschermend monument en werd in 1920 gebouwd. De bouwstijl van het aan de dokken gelegen gebouw heeft enkele art-nouveau kenmerken. Als je binnenkomt zie je meteen de indrukwekkende 7 meter diepe put. Op twee niveaus bleven de metalen galerijen met sierlijke ijzeren borstweringen vrijwel intact en de hoge rondboogvensters met originele metalen roedenverdeling vergroten de authenticiteit.Pomphuis Antwerpen

Het restaurant biedt plaats aan maar liefst 160 personen in de verschillende zones van het complex. Op de mezzanine verdieping kunnen 12 tot 22 personen plaatsnemen aan een grote ovale tafel voor meer privacy. Het terras heeft ook een lounge gedeelte en werd recent door designer Lieven Musschoot vernieuwd. Je kan er bij mooi weer genieten van een mooi zicht op de Antwerpse haven.Pomphuis Antwerpen Pomphuis Antwerpen

Naast de zeer uitgebreide menukaart met Frans-Belgische klassiekers kan je ook kiezen voor het 3-gangen suggestiemenu met telkens keuze uit 2 gerechten (49€). Ook is er iedere werkdag een 3-gangen ‘Business lunch’ (29€).

Bij het maken van de reservering zijn we verbaasd dat een restaurant van deze omvang niet over een online reserveringssysteem beschikt. De opvolging via mail loopt echter wel vlot en professioneel. Bij aankomst op deze zondag middag krijgen we vriendelijk een tafel in het midden van het Pomphuis toegewezen. Als amuse volgt er een mooi stukje sprotfilet met een salsa van tomaat & paprika die wat kruiding mist.Pomphuis Antwerpen

Als voorgerecht kies ik de Kalfsfilet d’Anvers. Deze wordt geserveerd met stukjes gemarineerde watermeloen, tomaat, appelkappers en een crème van Fourme d’Ambert. Het kalfsvlees is zacht gegaard en nog lekker sappig en vol van smaak, de kaas is subtiel aanwezig en de watermeloen zorgt voor de frisse toets (22,5€).Pomphuis Antwerpen

We genieten verder van een uitstekende prijs/kwaliteit met de Chianti Classico Brolio 2011 van het huis Barone Ricasoli in Toscane (37€). De wijnkaart toont verder ook een ruime selectie aan kwaliteitswijnen per glas tussen 5,5€ en 13,5€.

Uit de ruime keuze hoofdgerechten kies ik de Pladijs met oesterzwammen, jonge wortel, Chinese kool, platte peterselie, pijnboompitten en krielaardappeltjes. De pladijsfilets zijn te ver gegaard en ook de groenten mengeling mist beet (28€).Pomphuis Antwerpen

Het dessert had het toppunt van de zondag kunnen worden. Een lekkere panna cotta van Ivoire chocolade & tonkaboon komt met rood fruit, een crème van bosaardbei en litchi sorbet (10,5€). De sorbet is zeer lekker en geeft de nodige finesse aan de panna cotta. Zeer jammer dat de rode bosjes schimmel vertonen en er dus onaandachtig gedresseerd werd.Pomphuis Antwerpen

Het was niet de beste ervaring ooit bij het Pomphuis op deze druilerige zondag middag en consistentie in de gerechten is een absolute must. We vergeven echter even de onoplettendheid bij het dessert gezien eerdere positievere ervaringen. Het blijft een indrukwekkend pand waar je zeer comfortabel kan vertoeven. Het Pomphuis is een pronkstuk qua architectuur en een meerwaarde voor de Antwerpse haven. Nu nog een bruisende brasserie sfeer, wat vuurwerk in het bord en dit voormalig pompstation kan uitgroeien tot een vaste waarde.

Be-Gusto

Be-Gusto score:                             13/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 12,5/20

Pomphuis
Siberiastraat, 2030 Antwerpen
Tel 32 3 770 86 25
www.hetpomphuis.be
Zaterdag middag gesloten, zondag doorlopend open

Last updated by at .

Leave A Comment