Le Mystique – Hotel Heritage, Brugge

Le Mystique – Pure klasse

Niklaas Desparsstraat 11, 8000 Brugge
+32 50 44 44 45
www.lemystique.be

Chef: Gregory Slembrouck

Het 5-sterrenhotel Heritage in Brugge is lid van Relais & Châteaux, dat de meest prestigieuze boetiekhotels en gastronomische restaurants met authenticiteit samenbrengt. Hotel Hermitage is het levenswerk van Johan en Isabelle Creytens. Ze hebben een burgerlijk paleis uit 1869 volledig opgewaardeerd, eerst gerestaureerd en nadien in 1993 op de kaart gezet als exclusief boetiekhotel. Het hotel ligt in het centrum van Brugge, zodat je dicht bij de grachten, geplaveide straatjes en middeleeuwse gebouwen bent. Hotel Heritage blijft jaarlijks prijzen halen op nationaal en internationaal niveau. Recent wonnen ze nog de prijs voor ‘Best Luxury Romantic Hotel Europe’.

Bij een tophotel hoort uiteraard een passend fine-dining restaurant. Hun gastronomisch restaurant Le Mystique bevindt zich op de begane grond van het hotel. De voormalige woonkamers van het paleis zijn omgebouwd tot een klassevol restaurant. Een interieur met kristallen luchters, marmeren tinten, authentieke parketvloeren, spiegels met goud en tafelrokken, zorgt voor een extra luxueuze toets. In dit romantische decor staat een jong gepassioneerd team klaar om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden.

Gregory Slembrouck is een jonge gedreven chef met een groot potentieel en behoort tot één van de grote talenten van ons land. Hij kreeg een opleiding bij enkele chefs in Brugge, zoals Patrick Devos en Kristof Marrannes van Ter Leepe. De verfijning en creativiteit van deze jonge chef is groot. Hij en zijn team bereiden knap gepresenteerde bereidingen met oog voor detail en zin voor smaak intensiteit. Ze bieden een ruime keuze aan traditionele Franse en Belgische gerechten gecombineerd en gemoderniseerd met invloeden van over de hele wereld.

Naast de gerechten van de à la carte kaart serveert de chef een mooi menu met kwaliteitsingrediënten dat hij met de seizoenen laat mee evolueren. Gasten kiezen zo om te genieten van de vier, vijf of zes gangen van het menu (79€-95€-115€). We starten onze full monty met een indrukwekkende stoet aan hapjes en amuses.

Dumpling van choria biet met Oosterschelde-paling

Panna sardegna met sardien, pecorino kaas en gemarineerde ui

Fregola con Bolognese, espuma van parmezaanse kaas, crispy polenta

Langoustine in tom kha kai soup met krokant van sesam

Tartare van wagyu, flan van wasabi, radijs en een vinaigrette van soja & citrus

Teryaki style buikspek met chermoula en een wortel crème

Krokant gebakken makreel met een watermeloen salsa, sorbet van groene tomaat, bloody mary ijs pastilles en zomer truffel. De makreel is uitsteken en werd mooi krokant gebakken, als afwerking komt een vinaigrette van lek van tomaat.

Als eerste bereiding van het krab gerecht komt een salade van king krab en aardappel met rauwe oester en een cremeux van erwt en munt.

Warme krab komt met variaties van butternut pompoen, courgette en een saus van schaaldieren met verbena. Delicieuse!

Gegrilde zwaardvis brengt de chef met een artisjok barigoule, mousseline met sinaas en een goed gekruide pindasaus.

Kalfsvlees van Jelle Vanquathem uit Veurne werd bereid in de Josper. Hierbij komt Lardo di Colonnato, selder, gepekelde ui en een excellente polenta kroket. Het geheel wordt afgewerkt met geraspte truffel, mousseline en gebraiseerd witlof.

Dessert op basis van Jivara 40% melkchocolade met een selectie van bosvruchten, een sorbet van donkere chocolade en ijs van braambessen.

Mignardises

Sommelier Cathy Verbeeke zorgt voor de kwalitatieve wijn begeleiding met de juiste schwung en professionalisme. Le Mystique is een klassieke gastronomische tempel waar een jong team de nieuwe grenzen van het gastronomische genot bepaalt. Een absolute aanrader voor een stijlvol diner in een romantisch kader.

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     7,7/10

Be-Gusto value for money: 7,6/10

 

Le Mystique – Hotel Heritage

Niklaas Desparsstraat 11, 8000 Brugge

Tel: + 32 50 44 44 45

www.lemystique.be

Pictures by Belgian Taste Buds

Comments are closed.