The butcher’s son – Antwerpen

The butcher’s son: pure gastronomie

  Online Reserveren
Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen
+32 3 230 16 38
www.thebutchersson.be

Chef: Bert-Jan Michielsen 

In onze selectie van Antwerpse restaurants ontbrak nog het ijzersterke ‘the butcher’s son’ concept. Nochtans kunnen we het aantal bezoeken aan dit vrij nieuwe restaurant al niet meer op één hand tellen. Favoriet? Yes indeed.

Chef Bert-Jan Michielsen en Sommelier Luc Dickens leerden elkaar kennen bij De Schone van Boskoop in Boechout. Ze waren er jarenlang de trouwe medewerkers en vandaag runnen deze vrienden, samen het restaurant op de site van Brouwerij De Koninck. Een site die de laatste jaren een ware metamorfose onderging door de integratie van verschillende ambachten en restaurants. Het is een culinaire verademing op enkele minuten van het centrum waar we bijna wekelijks komen voor de kazen van Van Tricht of een vleesselectie van Butcher’s Store.

Na het parkeren op de privé parking, wandel je eerst langs de nieuwe winkel van slagerij De Laet – Butcher’s Store, waar chef Bert-Jan in zijn jonge jaren nog een opleiding kreeg en langs de ‘Say Cheese’ shop van Van Tricht . In het restaurant dat uit twee delen bestaat heb je trouwens niet alleen zicht op de open keuken maar ook op een deel van de slagerij.

Starten doe je bij ‘the butcher’s son’ steevast met een arsenaal aan hapjes die à la carte te bestellen zijn. Naast de standaard amuse van vers brood en rillette kan je met het ruime aanbod aan ambachtelijke hapjes uitbreiden. Start het festijn met pâté en croûte, kalfshersentjes met tartaarsaus, varkenskroketjes, wulken of uiteraard een bordje van de op de tong smeltende secreto nr 07 van bij de Butcher’s Store.

We maken een kleine compilatie van onze bezoeken.

Vers gebakken brood en rillette.

Gekookte wulken met mayonaise.

Kalfshersentjes met tartaarsaus.

Pâté en croûte met foie gras.

Varkenskroket van Duroc de Bataillé.

Makreel: een smaakvolle rillette van makreel wordt gecombineerd met een stukje gebakken makreel met akkerzwammetjes en eronder burrata kaas. Hierbij komt een jus van langoustine. Een gerecht met uitstekende synergie, wisselende texturen, mooie cuisson van de makreel en passende smaken.

Vol-au-vent Deluxe met kalfszwezeriken en dikke kalfsballetjes. Hierbij komt kraakverse  botersla en sublieme frieten in ossenvet gebakken. Dit signatuur gerecht bestel je per twee en wordt in een Staub pot opgediend met een reuze bladerdeeg gebak. 

Uiteraard kan je bij the butcher’s son altijd terecht voor een mooie selectie aan entrecotes.

Ook in het zoet pallet toont de chef zijn kunnen. Naast de klassiekers zoals Dame blanche en Crème brulée bijvoorbeeld een frisse creatie met selder, kokos en basilicum. Of genieten van een bereiding waarbij texturen van chocolade met peer en koffie gecombineerd worden.

Uiteraard kan je de maaltijd ook afsluiten met een selectie aan kazen van affineur Van Tricht.

Bij the butcher’s son kan je zowel terecht voor een uitgebreid arsenaal aan degustaties maar ook voor een bezoek met één hoofdgerecht. De losse en ongedwongen sfeer in combinatie met de constante kwaliteit maken the butcher’s son één van de succesformules in de Stadsbrouwerij!

Be-Gusto

Be-Gusto Score:              7,6/10

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 7,6/10

 

The butcher’s son

Online Reserveren

Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

Tel: 0032 3 230 16 38

www.thebutchersson.be

Comments are closed.