Brabohoeve – Schilde

Brabohoeve – Place to be in Schilde

   Online Reserveren
Noorderlaan 27, 2970 Schilde
+32 3 430 94 95
www.brabohoeve.be

Chef: Wouter Van der Vieren

Uitbaters: Christophe Balthazar & Gregory Van der Brempt

Na minder dan een jaar is brasserie Brabohoeve dé nieuwe culinaire ontmoetingsplaats in de Antwerpse voorkempen. We hadden het geluk reeds twee maal te mogen proeven van ‘de essentie van het pure’ die de chefs er serveren.

by Verne Fotografie

Het in de buurt gekende pand werd grondig gerenoveerd en kost noch moeite werd gespaard. Uitbaters Christophe Balthazar & Gregory Van der Brempt transformeerden de authentieke dorpskroeg tot een chique brasserie met ruime parking en in de zomer een gezellig aangekleed terras. Christophe was 7 jaar lang één van de gedreven krachten van het Hof Van Cleve en dat zie je in de details. In het eerste gedeelte van de brasserie is er een bar en lounge ruimte waar je ook enkele fingerfood snacks kan bestellen.

by Verne Fotografie

by Verne Fotografie

In het tweede deel van de stijlvol ingerichte zaak schitteren de chefs vanuit de open keuken. Hier vormen uitbater Christophe en chef Wouter van der Vieren een tandem. Ze zorgen met degelijke brasserie gerechten en een pure productkeuken voor het nodige vuurwerk en een enorme smaak-intensiteit. De seizoensgebonden kaart vertelt het verhaal van hoe een luxe brasserie hedendaags moet scoren. Geen wonder dat de Brabohoeve dit jaar uitgeroepen werd tot Brasserie van het jaar 2018 door Gault&Millau. Pure gerechten die met passie bereid worden.

Op de kaart staan een aantal klassiekers zoals garnaalkroketten, een vol-au-vent Deluxe met hoevekip, kalfszwezerik en bisque saus. Er is steevast een mooi aanbod van de betere vleessoorten zoals het Txogitxu rundvlees en vers aanbod uit de zee zoals de zeetong meunière. Per seizoen komen er een aantal mooie klassiekers en het wild seizoen kreeg alvast onze goedkeuring.

Tijdens verschillende bezoeken gingen we alvast enkele gerechten proeven!

 

Caesar Salad

Inktvis

Garnaalkroket

Kalfszwezerik

Vol-au-vent Deluxe

 

Entrecote

 

 

Crème Brûlée

Dame Blanche

Baba au rhum

Brabohoeve, een absolute aanrader in Schilde!

Be-Gusto,

 

Be-Gusto score:                 7,2/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 7,2/10

 

Brabohoeve

Noorderlaan 27, 2970 Schilde

Tel: +32 3 430 94 95

www.brabohoeve.be

 

 

Comments are closed.