Humus x Hortense – Brussel

Humus x Hortense: a top vegetarian cocktail of fun!

[email protected]
Rue de Vergnies straat 2, 1050 Ixelles
+32 474 65 37 06
www.humusrestaurant.be

Chef: Nicolas Decloedt

Waarom niet eens gaan genieten van een volledig vegetarisch menu? Wanneer de chef van dienst Nicolas Decloedt is dan weet je dat je goed zit! Nicolas is fotograaf van opleiding maar culinair zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zijn passie voor de keuken bracht hem al in topzaken zoals  In de Wulf, Mugaritz, Bon Bon en Chalet de la Forêt.

Nadien maakte hij al indruk in zijn huiskamerrestaurant Humus Botanical Gastronomy in Jette. Vorig jaar werd de samenwerking met Matthieu Chaumont van Hortense, een kwalitatieve cocktailbar in Ixelles, opgestart. Na enkele succesvolle pop-up diners kreeg het concept een volledige uitwerking. Vanaf heden is Humus x Hortense een honk van vertrouwen voor creatieve vegetarische menu’s waar je vis noch vlees mist. De verfijnde en uiterst gebalanceerde cocktails krijg je er lustig bij geshaked.

Nicolas werkt rond een seizoensgebonden degustatiemenu, volledig op groenten en planten gebaseerd. Lunchen kan in 3, 4 of 5-gangen (23€-32€-40€). ’s Avonds is het genieten van een tasting-menu in 4, 5 of 6 etappes (36€-43€-52€).

We start met een zalige cocktail op basis van Rum, Mezcal, geitenmelk en laurier. De geitenmelk liet men via een doek uitlekken en zorgt voor mooi evenwicht met de alcohol. Op tafel komt humus van witte biet en crackers van Belgische boekweitbloem.

Samosa met rode biet en geitenkaas en klaverzuring vanop de vensterbank uit het restaurant.

We gaan verder met een salade van knolselder met zeewier en gefermenteerde peer. Enkele noten zorgen voor de krokante toets.

Peterseliewortel komt in twee bereidingen. Koud een cremeux van peterseliewortel en shiitake met texturen van peterselie-wortel. Warm is er de gekonfijte peterseliewortel met een vinaigrette van peterselie-olie en champignons.

Onder de aankondiging dat de chef ‘zero waste’ serieus prediceert krijgen we een cocktail waar de groene prei bladeren van het volgend gerecht in verwerkt werden. Het bladgroen van prei werd geïnfuseerd met gin en Japanse whisky. Daarbij ook vermouth, amandelmelk en olie van het bladgroen van prei.

De prei zelf werd traag gegaard en komt met sjalot, mierikswortel, gekonfijte citroen en texturen van kastanje.

Aardappelgnocchi werkt de chef af met zonnebloempit en zwarte truffel uit de Ventoux.

Rode ui werd in zoutkorst gegaard en krijgt zo een uitstekende cuisson en mooie smaak. Hierbij komt goman saus maar dan op basis van hazelnoot en mosterblad en delicieuse polenta frietjes.

Een lekker stukje geitenkaas uit Lummen – Karditsel.

Ter voorbereiding op het cacao dessert komt een Negroni twist met bisschop gin, Birr, Ierse whisky en cacao.

Pastinaak werd gekonfijt en in het dessert gecombineerd met ijs van schapenmelk en chocolade.

Mignardise: ijslolly van de bloem van Oost Indische kers.

Ik hou van vlees en vis maar zulke tasting menu’s zetten groenten en kruiden op de juiste manier op een schavot. Knap werk!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                   7,2/10

Be-Gusto value for money: 7,2/10

 

Humus x Hortense

Rue de Vergnies straat 2

1050 Brussels (Ixelles/Elsene)

[email protected]
Tel: +32 474 65 37 06

http://www.humusrestaurant.be

 

Comments are closed.