Colette – Westerlo

Colette: Jonge klasse!

[email protected]
Sint-Lambertusstraat 9, Westerlo
+32 14 74 94 74
www.restaurantcolette.be

Chef: Thijs Vervloet

Op twee jaar tijd nestelde restaurant Colette zich aan de culinaire top van de Kempen. We hadden het geluk reeds enkele keren bij Colette te mogen aanschuiven met als hoogtepunt ons bezoek eind vorig jaar. Het is duidelijk dat Thijs Vervloet zijn identiteit gevonden heeft en nu fullspeed weet te imponeren.

Thijs Vervloet opende restaurant Colette in de huiskamer van zijn ouderlijk huis. Vroeger was dit het huis van zijn grootmoeder, Colette. Ze leerde hem van jongs af de stiel en inspireerde hem. Na zijn opleiding in Koksijde begon Thijs zijn carrière als sommelier en maître d’hôtel bij restaurant Hof Ter Hulst in Hulshout. Hij maakte de switch naar de keuken en dat heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd. Thijs werkte vervolgens in het toprestaurant L’Atelier de Joël Robuchon in Parijs, startte met chef Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen samen restaurant Te Kook in Antwerpen op en werd nadien souschef bij Viki Geunes in ’t Zilte in Antwerpen.

In het ouderlijk huis werd dus al kookgeschiedenis geschreven. In het restaurant vind je nu verwijzingen naar deze culinaire geschiedenis. Zo eet je er met het zilveren bestek van bomma Colette. Het interieur is verder stijlvol en hedendaags met een witte nappage en comfortabele stoelen.

De kookstijl van Thijs respecteert de waarden van een klassieke productkeuken. Smaakvolle gerechten op basis van de beste verse seizoens-ingrediënten worden met voldoende verfijning gebracht. Een keuken met als essentie de techniek, evenwicht, productkwaliteit en diepgang.

Naast een zeer aantrekkelijke à la carte kaart brengt de chef een ‘Menu Colette’ formule in 5-gangen (78€) met optioneel aangepaste wijnen (34€). Op verzoek van menig vaste gast creëert hij ook dagelijks een 5-gangen signatuur menu met een selectie uit de à la carte kaart (150€). Tijdens de middag kan je ook opteren voor het lunchmenu in 3-gangen (41€) dat volgens marktaanbod geserveerd wordt.

We starten het signatuur menu met enkele amuses. Eerst komt fijne kroepoek met curry en een lepel met aardappelsalade en gerookte zalm.

Dan volgt een frisse combinatie met enkele hand gepelde garnalen, avocado, pompelmoes en granaatappel.

De laatste amuse is een lauwwarme terrine van kalfskop met kappers en girolles.

Als eerste gerecht brengt Thijs een mooie presentatie met kalfstartaar, goed gekruid en opgefrist met groene kruiden. Hierbij een crème van bloemkool en rijkelijk afgewerkt met kaviaar en een beetje bladgoud.

Wat volgt is een smaakbom die toch subtiliteit heeft. Uitstekend gebakken langoustines met gebraiseerd witlof en een jus van tuinkruiden. Het geheel wordt gepimpt met witte truffel. Apart komt nog een consommé van langoustines met sherry fino 15y.

Wilde tarbot, technisch perfect gegaard, combineert de chef met cepes en kalfsjus. Eenvoud siert dit meesterlijk gerecht met een uitstekende diepgang en evenwicht in het bord.

Haas werd op karkas gebraden en komt met een crème van knolselder, peer in rode wijn en radicchio. Haas bereid volgens de regels van de kunst in symbiose met een intense overheerlijke jus.

Apart komt nog een civet van haas zoals enkel de grootmeesters hem maken.

Texturen van chocolade worden geserveerd onder een rond krokant van chocolade om te breken.

Mignardises

Chef Thijs Vervloet en zijn team bieden de gasten een interessante kijk op de Franse keuken en combineren prachtige producten met moderne elementen. Restaurant Colette serveert een geweldige fine-ding ervaring in de Kempen in een stijlvolle setting. Thijs Vervloet heeft met succes al een reputatie weten op te bouwen waardoor het zeker de moeite is om culinair Westerlo te bezoeken.

Be-Gusto,

 

Be-Gusto score:                   8/10

Be-Gusto value for money: 8/10

 

Colette

Sint-Lambertusstraat 9, Westerlo

Tel: +32 14 74 94 74

www.restaurantcolette.be

Comments are closed.