De Troubadour – Antwerpen

De Troubadour: Sensations

 Online Reserveren
Driekoningenstraat 72, 2600 Berchem-Antwerpen
+32 3 239 39 16
www.detroubadour.be

Chef: Bram Van de Velde

Entertainer: John Verbeeck

Het was al veel te lang geleden dat we nog eens een bezoek brachten aan de goedlachse John Verbeeck. Reeds enkele jaren zorgt hij met restaurant De Troubadour voor de culinaire flair in de Driekoningenstraat te Berchem en weet hij de gasten te charmeren met grappen en oneliners.

Het restaurant kreeg de laatste jaren enkele interieur aanpassingen en Mr John omschrijft het zo: “Groovy nieuwe tafeltjes , funky retro stoelen die zitten als een zeteltje , rock & rolla!” Inderdaad de nappen maakten plaats voor degelijk hout en de stoelen zonder ziel kregen een retro look. Aan de muur heeft hij tegenwoordig ook al wat ‘rock & rolla’ hangen. Vanuit het restaurant hebben we nog altijd deels zicht op de open keuken die zich achter de bar bevindt en op de eerste verdieping is er de Golden room…tja private dining off course.

Reken bij deze updates van de laatste jaren ook een nieuwe chef en je weet dat De Troubadour weer klaar is voor de toekomst. Achter het fornuis staat tegenwoordig de young potential Bram Van de Velde. Bram werkte voorheen bij top restaurants zoals L’épicerie du Cirque en ‘t Zilte in Antwerpen en ook bij Likoké van Piet Huysentruyt in de Franse Ardeche. Bij De Troubadour zette hij de stap naar chef en laat hij zich helemaal gaan.

De stijl en spirit van het huis, met entertainer John in een glansrol, bleef als vanouds. Goedlachs genieten en puur enthousiasme. ’S Middags kan je genieten van een 3-gangen ‘Lunch Deluxe all in aan 35€ of 26€ voor de 2-gangenlunch. Naast de à la carte kaart is er ’s avond ook een 3-gangen decouverte menu (37€) of een 5-gangen Sensations menu (54€).

Het is voor de sensatie dat we komen en we geven ons over aan de chef! Op tafel komt er prompt lekker brood met boter en een crème van ricotta. In het glas een goede start met champagne Domaine Caudron, 100% pinot meunier.

De eerste amuse is interessant met een duo verse trompet de la mort. Enerzijds gevuld met een creme van champignons en anderzijds met een tapenade.

Als tweede amuse komt er een stukje varkenskop met schuim van zuurkool en een crumble van kalamata olijf.

Bram toont verfijning met een krokantje van algen met gebrande makreel, crème van kip, ijs van Griekse yoghurt en mierikswortel. Top, mooi evenwicht aan smaken met een iets te koude makreel.

Als eerste voorgerecht komt een serieus taartje van romige rode biet met daarop gerookte en gebrande rode biet, ramenas, sorbet van dashi, een praline van foie gras, veenbessen en een jus van rode biet en ponzu.

Texturen van schorseneren wordt gecombineerd met grijze garnalen, jus van kip en melkschuim geinfuseerd met kardemom.

Perfect gebakken coquilles brengt de chef met een crème van gekonfijte butternutpompoen, hazelnoot, gebrande cacao, beurre blanc schuim en flintertjes gerookte Scamorza kaas. In het glas komt een goede match met de chardonnay Réserve Mascart uit de Languedoc.

De nipt te droge fazantenfilet wordt gecombineerd met heerlijke structuren van topunambour, crème van kool, een mayonaise op basis van zwarte look, crumble van sjalot en een saus met tijm.

Een schitterend dessert eindigt deze sensations waarbij een pastille van banaan, chocolade ganache, passievrucht en opgelegde cantharel synergie vinden.

Sweets:

John Verbeeck maakt van op restaurant gaan net dat tikkeltje meer. Hij is een chef die tijdens de service goedlachs tussen de tafels paradeer en de sfeer kracht bijzet met grappige oneliners. In het bord vinden we tegenwoordig een meer verfijnde avant garde keuken zonder dat het vers seizoensproduct verloochent wordt. Reken daarbij een interessante wine pairing en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en we weten weer waarom we retro gaan in de Antwerpse Driekoningenstraat!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     7/10

Be-Gusto value for money: 7,5/10

 

De Troubadour

Driekoningenstraat 72, 2600 Berchem-Antwerpen

Tel: +32 3 239 39 16

www.detroubadour.be

Comments are closed.