Hostellerie Le Fox – De Panne

Hostellerie Le Fox: In stijl

Telefonisch reserveren of via mail [email protected]
Walckierstraat 2, 8660 De Panne
+32 58 41 28 55
www.hotelfox.org

Chef: Stéphane Buyens

In de stijlvolle Hostellerie Le Fox in De Panne zorgen Stéphane Buyens en Ellen Dulst al jaren voor de stijlvolle invulling van het culinair kust-toerisme. Het verzorgde restaurant ligt vlakbij het strand en de chef is logischer wijze dan ook een grote ambassadeur voor vis en schelpdieren uit de eigen Noordzee.

Stéphane Buyens moet in België niet meer voorgesteld worden want hij scoort al jaren op hoog niveau en was ooit nog smaakmaker tijdens het TV programma Chef in Nood. Daarnaast is hij ook voorzitter van de 33 Masterchefs van België.

Het interieur van Le Fox blijft klassiek en ligt in de lijn van de grandeur van de grote huizen. Hoogwaardige materialen werden gebruikt en door de aangename ruimte tussen de tafels is het comfortabel dineren. Hostellerie Le Fox heeft ook 11 hotelkamers.

Dat Buyens in zijn menukeuze de nadruk legt op de Noordzee zal niemand verrassen en behalve de uitgebalanceerde à la carte mogelijkheden met pure gerechten is er ook het Menu ’Squisito’ dat in vergelijking met de à la carte in kleinere porties geserveerd wordt. Tegenwoordig brengt de chef 7 gangen in zijn menu voor 109€ waarbij hij enkele klassiekers combineert met meer verfijnde creaties. Voor à la carte liefhebbers is de Fox trouwens een groot festijn. Gerechten zoals langoustine royal met champignon velouté en witte truffelsalade of tarbot in korstgebak gegaard – beurre Nantais, zeggen genoeg. Of wat dacht je van de polder fazant die aan het karkas gegaard wordt en ‘facon mère Blanc’ op tafel komt per twee personen.

Gastvrouw Ellen Dulst behoort tot de top van ons land. Stijlvol, professioneel, vriendelijk en sereen. Bij aankomst kan er eventueel ook aperitief genomen worden in de lounge ruimte naast het restaurant. Terwijl sommelier Vincent Willekens ons voorziet van een glas Champagne Gosset Excellence informeert chef Buyens naar speciale requests en verteld zijn filosofie. Ook Buyens veranderde de laatste jaren naar een nog puurder verhaal, hij greep terug naar meerdere authentieke ambacht recepten en focust ten volle op het product. De stoet amuses werd aangepast naar twee mini gerechtjes en de nadruk op de à la carte kaart werd nog groter.

Utah beach oester. Rond de oester komt een gel bereiding en onderaan een tapenade met zwarte olijf.

De tweede amuse is subliem. Een hemelse Ceviche van zeebaars, met soy miso en kaviaar. Fris, evenwichtig en intens van smaak.

Squisito Menu

Een grote coquille werd kort op de grill bereid en heeft een perfecte textuur en garing. Hierbij komt een pesto van augurk, rode kool en knolselder. Het zure van de opgelegde rode kool overheerst iets te veel.

Wanneer een topchef een kroket van zijn grootmoeder serveert dan weet je dat het goed zit. De garnaalkroket van ‘mien bomma’ komt in een garnalen soepje. De kroket is gemaakt met panco dat een beetje geplet werd. Perfect gekorst en een zeer goede vulling, beetje lopend, met voldoende garnalen. À la carte trouwens in grote portie te verkrijgen voor de liefhebbers.

Een grote gestoomde langoustine wordt gecombineerd met couscous van bloemkool, buikspek, butternut pompoen en een sabayon van pickles. In het glas komt een interessante pairing met de 2015 Mandolas van het huis Oremus uit Hongarije. Een uitstekende furmint, lekker fris en fruitig in combinatie met de langoustine. Dit domein is trouwens eigendom van Vega Sicilia.

Het beste gerecht van de avond is de zonnevis à la plancha met een verrukkelijke velouté van aardpeer, boekweit graan, schorseneer en crosnes. Het geheel werd afgewerkt met truffel. Een perfecte cuisson en kruiding van de zonnevis met een zeer intense velouté met juist gegaarde groentjes. Het ziet er simpel uit maar dit zijn gerechten waar je voor terugkomt.

Rug van hertenkalf werd gebakken in kruidenboter, hierbij vijgen met lardo, zalf van zwarte look en sjalot, girolles, een wildsausje en ernaast een jus van champignon.

Kaaschariot met enkel Belgische kazen. Ons land heeft een ruim en kwalitatief aanbod!

Frisse toetsen van Appel, limoen, pepermunt en komkommer.

Ceci n’est pas une Brésilienne mais comme une Brésilienne. Eenvoud siert een grote chef en deze versie van coupe bresilienne is subliem. Heerlijk vers gedraaid roomijs met een zalige caramel en verse nootjes.

Mignardises en taartjes

Chef Buyens imponeert met verse vis uit de Noordzee en geeft klassieke gerechten net die extra touch die ze verdienen en een bezoek aan Le Fox uniek maakt. Na een pauze van twee jaar zijn we blij dat we een nieuwe uitstap naar deze culinaire tempel deden. Voor een klassiek intermezzo waar het product centraal staat ben je bij Le Fox op het juiste adres.

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                   8,4/10

Be-Gusto value for money: 8,3/10

 

Hostellerie Le Fox
Walckierstraat 2, 8660 De Panne
TEl: +32 58 41 28 55
www.hotelfox.org
Comments
4 Responses to “Hostellerie Le Fox – De Panne”
 1. Bartjeuh says:

  Eerlijk: vind je deze écht twee sterren waard? Dus: van hetzelfde niveau als een Bartholomeus, een Bon-Bon of een Air du Temps? Eerlijk?
  Nee, hee. Een keurige één-ster, tot daar aan toe. Verdiend! Maar daar houdt het ook op, hee…

 2. begusto says:

  Beste Bart,
  We hadden deze keer inderdaad een zeer goede ervaring. Puur en zeer smaakvol. Qua kookstijl uiteraard helemaal anders dan de andere voorbeelden (ook favorieten van ons).Naar sterren kijken we verder niet vandaar een eigen score voor onze volgers.
  Culinaire groeten,
  Be-gusto

 3. Karin says:

  Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

 4. Cindy says:

  Ja toch wel! Ik vindt het niveau evenwaardig dat een Bartholomeus of een Bon-Bon…..
  Mss zelf nog iets meer omdat gezelligheid en vriendelijke mensen ook tot veel bijdragen maar voor dat ze één voor één joviale mensen zijn. Blijf je zelf….. Le Fox is zeker een twee sterren waard