About

About Be-Gusto

I started writing about food beginning of 2012 when I founded this website. Before writing, I had been busy exploring restaurants and I had a serious interest in cooking for more than a decade. Being so passionate about food I was looking for a medium that could easily save my experiences, my meal notes and pictures. This was the fun start of Be-Gusto. With a background in Hospitality, Restaurants and some sommelier skills, summarizing my food experiences became a reference for followers having the same interest.

I don’t review every restaurant that I visit but when I feel that a certain place deserves some extra attention, it is my vision to let the world know about this place. Nowadays home cooks are also very skilled cooks and it is the trend that going to a restaurant evolved into much more than food only and we can say that guests are buying an experience. The story of the chef, the interior, the feel-good atmosphere, terroir ingredients and of course the quality of food determine whether we value our visit with a positive note or not.

Travelling to Paris and other cities for food adventures are my most favorite hobby. I love highly ranked restaurants but I do not only focus on Michelin starred restaurants, also the Bistronomie guide and Gault Millau references are used weekly. The challenge & fun is off course to discover those new places or events that are not very know yet but deserve the right foodie attention. I find it very important to write objectively and independently. I would also like to stress out that my restaurant reviews are an account of my personal experience during my visit. Someone else’s experience, preference or opinion may therefore be different. We value our visit with a score on 20, a calculation result after the mix of food quality, presentation, creativity, service, friendliness, cleanliness and the experience package.

Text and pictures always by Be-Gusto unless otherwise mentioned. Our pictures are mainly taken with tablet phones but present a true view on our dishes.

I am also very active on Twitter and Facebook where you can follow culinary stories and adventures.

Please feel free to contact us for information or cooperation: frank@be-gusto.com.

The Real true motivation for Be-Gusto: I believe it is love for food, respect for what chefs deliver on a daily base and the appetite for learning about the culinary cultures and dishes.

Be-Gusto

 

Over Be-Gusto

Ik ben begin 2012 begonnen met het schrijven van mijn food ervaringen en toen werd de blogsite Be-Gusto dan ook gestart.  Vóór het schrijven, was ik druk bezig met restaurants te verkennen en de ontdekking van de culinaire wereld.  De interesse voor koken is er al altijd geweest. Omdat ik zo gepassioneerd met eten bezig was, zocht ik naar een medium dat gemakkelijk al mijn ervaringen, notities en foto’s kon bewaren. Dit was de start van Be-Gusto. Met een achtergrond in Hospitality, Horeca en als hobby sommelier, werden de samenvattingen van mijn eet ervaringen al snel een referentie voor culinair geïnteresseerden.

Ik wil niet elk restaurant dat ik bezoek beoordelen, maar als ik het gevoel krijg dat een bepaalde plaats extra aandacht verdient, dan is het mijn visie om dit met jullie te delen. Tegenwoordig zijn hobby-koks ook zeer bedreven en ze serveren een hogere kwaliteit dan vroeger.  Het is dan ook de trend dat naar een restaurant gaan, uitgroeide tot veel meer dan alleen maar eten. We kunnen zeggen dat de gasten een ervaring, een totaalbeleving zoeken. Het verhaal van de chef-kok, het interieur, de feel-good sfeer, de terroir ingrediënten en natuurlijk de kwaliteit van het voedsel bepaald samen of we ons restaurant bezoek met een positieve noot of niet kwoteren.

Reizen naar Parijs en andere steden voor ‘food adventuur’ is mijn meest favoriete hobby. Ik hou van hoog aangeschreven restaurants, maar ik denk niet alleen richting Michelin sterrenrestaurants, ook de Bistronomie gids en Gault Millau referenties worden wekelijks gebruikt. De uitdaging is natuurlijk om de nieuwe restaurants of events die minder bekend zijn bij het grote publiek, te ontdekken. Ik vind het heel belangrijk om objectief en onafhankelijk te schrijven. Graag benadruk ik dat mijn restaurant besprekingen een beleving zijn van mijn persoonlijke ervaringen. Iemand anders kan dan ook een verschillende perceptie hebben, dat respecteren we ten volle. Wij hechten waarde aan ons bezoek met een score van 20, een resultaat na de mix van kwaliteit op het bord, presentatie, creativiteit, service, vriendelijkheid, netheid en de totaalbeleving.

Tekst en foto’s altijd door Be-Gusto tenzij anders vermeld. Onze foto’s zijn voornamelijk genomen met tablet telefoons, maar geven een correct zicht op de gerechten die we geserveerd kregen.

Ik ben ook zeer actief op Twitter en Facebook, waar je culinaire verhalen en avonturen kan volgen.

Neem gerust contact met mij op voor verdere informatie of samenwerking: frank@be-gusto.com

De echte ware motivatie voor Be-Gusto: Ik denk dat het de liefde is voor eten, respect voor wat koks dagelijks serveren en de passie om te leren over de culinaire culturen en gerechten.

Be-Gusto

Last updated by at .

Comments
6 Responses to “About”
  1. Van coillie says:

    Beste, hoe kunnen wij een beoordeling verkrijgen op uw site? Wij bestaan al 18 jaar en zijn de grondleggers van de klassieke keuken. Restaurant Bitterpeeën,IJzerlaan 26 te Antwerpen Dam 2060.

    Mvg,

    E.VanCoillie

  2. Hugo Geuens says:

    Beste ,

    Is er de mogelijkheid voor een cadeau- bon ?

    Mvg ,

    Hugo Geuens.

    • begusto says:

      Beste Hugo,
      Vermits we een onafhankelijke review site zijn, hebben we geen cadeau-bonnen. De restaurants zullen daar waarschijnlijk wel individueel mee kunnen helpen.
      Mvg

  3. Lies en Wim says:

    Beste begusto,
    Wij gaan ook zelf regelmatig nieuwe restaurants uitproberen en houden erg van lekker en gezond eten. We vinden daarom ook leuke tips op jouw site. Onze absolute favoriet staat echter niet in jouw lijstje, dus deze willen we even met je delen.
    In de Witte de Witstraat in Rotterdam is een restaurant genaamd Oliva. Absolute topper en alles klopt. We boeken zelfs speciaal voor dit restaurant af en toe een weekendje Rotterdam. Als je er voor naar Rotterdam gaat, wel reserveren want de kans is klein dat je zo terecht kan.
    Zeker doen!
    Groetjes, Lies en Wim

    • begusto says:

      Beste Lies & Wim
      Bedankt voor de tip! Het wordt precies dringend tijd voor een trip naar Rotterdam.
      Culinaire groeten,
      Be-Gusto

  4. Waem says:

    GEACHTE bij deze laat ik U ( huisbaas haarstraat ) weten dat RESTAURANT HAARTSRAAT 3 Bij den john Reeds weg is GELIEVE DEZE VAN DE WEBSITE TE VERWIJDEREN AUB XX DEZE IS VERVANGEN DOOR RESTAURANT CHACANA LATIJNS AMERIKAANS XX ALVAST DANK

Leave A Comment