La Buvette – Brussel

La Buvette  – “Betaalbare bistronomie”
Chef: Nicolas Scheidt

UPDATE: ‘Lees ook onze recente ervaring’

RESERVEREN

Een Parijse chef verdwaald in de Brusselse buurt Sint-Gillis? Of rook deze  jonge dertiger gewoon Brussels succes in lijn met de Parijse hype rond Le Chateaubriand. En ja ook hier vindt je geregisseerd door Nicolas Scheidt, een jurist van opleiding, “Bistronomie” ten top .

Het restaurant is gelegen in een volkse buurt en parkeren is hier een groot probleem, taxi aan te raden want wij verloren een 15 tal minuten zoekend naar een parkeerplaats. Restaurant La Buvette is gelegen tegenover café des Spores, een paddenstoelen bistro, ook eigendom van Nicolas Scheidt. La Buvette werd geopend in een nostalgische beenhouwerij, dit is duidelijk merkbaar want de vleeshaken zijn nog aanwezig. De retro wandtegels, het 2e hands interieur , krappe tafels en de houten stoelen ogen dan wel minimalistisch maar creëren zeker een bepaalde charme en toffe ongedwongen sfeer.

La Buvette © Be-Gusto

We zien een duidelijke vergelijking met de stijl van Le Chateaubriand en De Veranda. La Buvette is enkel voor het diner geopend en er is slechts plaats voor een 20 tal couverts. Reserveren is de boodschap. De chef staat moederziel alleen in zijn keuken en ook hier werkt men met één vast menu, eten wat de pot schaft, 5 of 7 gangen (35-45€). We verwachten kleine degustatie porties en kiezen voor de 7 gangen. Reden van ons bezoek vandaag is alweer een schitterende Be-Gusto club avond!

Be-Gusto Club © Be-Gusto

Een amuse werd niet meer geserveerd maar vrij vlug kwam het eerste gerecht: scheermesjes met artisjok en koriander. Zeer verfrissend gebracht en het smaakt naar meer. Het 2e gerecht is ravioli met wilde spinazie en linzen. De pasta is vrij dik maar de vulling top. Een charmante Française doet de bediening, correct maar zonder blabla. We hergebruiken hier ook ons mes en vork tot het einde van de avond.

Als visgerecht krijgen we mi-cuit zee barbeel met groene radijs op een smeuïge crème van aardappel. De smaak zit goed maar de vis is bijna rauw. Mi-cuit kan lekker zijn maar dit is eerder rauw.

Rouget mi-cuit © Be-Gusto

Het hoofdgerecht bestaat uit enkele stukjes parelhoen in bouillon met kweepeer. Het vlees is sappig, heeft een mooie textuur en zeer lekker van smaak. De bloemetjes moeten voor mij niet.

Pintade & coing © Be-Gusto

Als eerste dessert krijgen we zwarte besjes met honing en weer bloemen. Het laatste gerecht is echter een voltreffer. Een mooi stukje citroentaart, grootmoeders wijze maar zalig lekker. Gewoonweg verrukkelijk!

Tarte au citron © Be-Gusto

La Buvette is een perfect voorbeeld van de nieuwe wind “Bistronomie”, een eenvoudige bistro met charme look maar geen luxe, in het bord daar gaat de chef zijn weg en creëert hij rock & roll!

La Buvette étage © Be-Gusto

 
La Buvette 
Alsembergsesteenweg 108, 1060 Brussel, Sint-Gilles
TEl: +32 2 534.13.03
 
www.la-buvette.be
 
Zondag, Maandag gesloten, lunch enkel op woensdag, donderdag & vrijdag
Be-Gusto score: 14/20
 
Comments
4 Responses to “La Buvette – Brussel”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] that like Le Chateaubriand, try also Relae in Copenhagen, La Buvette in Brussels, De Veranda in Antwerp and J.E.F. & de Vitrine in Gent! Le Chateaubriand 129 Avenue […]

  2. […] dan ook de perfecte locatie. Eerdere 2011 club events in Trente, Vin Perdu, De Veranda, Condacum en La Buvette zorgden reeds voor mooie culinaire avonden maar ons eindejaar event in Puur Personal Cooking mocht […]

  3. […] UPDATE: ‘Lees ook onze vorige ervaring’ […]