Puur Personal Cooking – Antwerpen

Puur Personal Cooking: “ De Puurheid van Genieten”
Chef: Steven De Smedt

Dat het Antwerpse Zuid bruist van culinair leven weten we al langer en “Puur Personal Cooking” bestaat ondertussen reeds enkele jaren. Vorige bezoeken waren telkens geslaagd en voor het laatste Be-Gusto club event van 2011 was Puur Personal Cooking dan ook de perfecte locatie. Eerdere 2011 club events in Trente, Vin Perdu, De Veranda, Condacum en La Buvette zorgden reeds voor mooie culinaire avonden maar ons eindejaar event in Puur Personal Cooking mocht er door zijn persoonlijke touch en privé karakter zeker zijn. Het maximum van 16 seats in het restaurant was perfect voor ons groepsdiner.

Chef & gastheer Steven De Smedt verwelkomt, kookt en serveert tegelijk in een gezellig restaurant dat schuilt achter het zware zwarte gordijn. Enkele jaren geleden renoveerde hij een charme woning aan de Edward Pecherstraat in Antwerpen tot een huiselijk restaurant. Het concept is simpel, een one man show met een vast 4-gangen menu aan 50€. Alternatieven heeft Steven altijd achter de hand voor moest je iets niet lust en als sommelier staat hij ook bij met mooie begeleidende wijnen.

Centraal in de ruimte staat een schitterend ouderwets fornuis met oven en 4 temperaturen. We ervaren hier culinaire rust en op het bord staan respect voor de klassiekers, het seizoen en vooral pure kwaliteitsproducten centraal. Absolute gezelligheid troef.

Excuses voor de slechte kwaliteit food- foto’s wegens overmatige gezelligheid!

Als amuse krijgen we enkele individuele hapjes: wortelsoepje, kaashapje, mousse van foie gras, zalm-walnoten hapje.

Het eerste voorgerecht was een prachtige combinatie van Kreeft en coquilles in een koude kreeften bouillon met girolles en pompoen.

Als tweede voorgerecht degusteren we gebraiseerd witlof met een crème van pastinaak, truffel en ganzenlever.

Het hoofdgerecht is een mooi gegaard stuk Hertenkalf met spruitjes, brandade van aardappel, koolrabi en een compote van kweepeer.

Voor het dessert kan men kiezen uit onder andere kaas, tarte tatin of een combinatie van citroen-sinaas-chocolademousse.

Bij de koffie worden we nog veelvuldig overladen met allerhande snoepjes. We hebben hier correct gegeten en het was super gezellige avond. Puur Personal Cooking is de perfecte locatie om met een groep ongedwongen en culinair te genieten. Bedankt Steven, wij komen zeker terug!

Puur Personal Cooking 
Edward Pecherstraat 5, 2000 Antwerpen
TEl: +32 495 83.24.87
www.puurpersonalcooking.be
Zaterdag, Zondag & woensdag middag gesloten
Be-Gusto score: 14/20
 

Comments are closed.