Bridges – Amsterdam

Bridges: “ Het Visrestaurant van Amsterdam”
Chef: Aurélien Poirot

Voor een zakelijk diner werden we verwacht op Valentijnsavond bij restaurant Bridges in Amsterdam. Het restaurant is deel van het luxe Sofitel The Grand hotel en werd net zoals het hotel 2 jaar geleden volledig gerenoveerd. Sofitel en Bridges zijn gehuisvest in een prachtig historisch pand aan de Oudezijds Voorburgwal, zeer lang geleden was dit een oud Cecilia-klooster en nadien zelfs jarenlang het Gemeentehuis van Amsterdam.

De inrichting van Bridges contrasteert enorm met het klassieke statige hotel, in het restaurant is de hippe witverlichte bar met annex Raw Bar, de blikvanger. Het kosmopolitische strakke interieur is misschien een beetje koel maar de niveauverschillen en grote vierkante dineerhoeken creëren toch veel sfeer. We hebben absoluut niet het gevoel in een hotel restaurant te zitten.

Bridges

Vorig jaar lazen we al dat Bridges uitgeroepen werd tot beste visrestaurant van Amsterdam en wetende dat de Franse chef Aurélien Poirot ervaring opdeed bij ondermeer Le Taillevent, Laserre en Le Meurice in Parijs, maakten ons nog nieuwsgieriger! Vraag is of deze chef nog de koksmuts draagt bij Bridges want zijn biografie staat niet meer op de website?

Na een stijlvol ontvangst van de gastdame nemen we plaats te midden van de Valentijn genieters. In de bediening stijlvol geklede kelners met hoge kraag, professioneel maar ik mis de gemeende warmte.

Amuses: mosseltjes en zijn krokantjes. Octopuscarpaccio met zalmkaviaar en zilveren pijnboompitten. Franse Gillardeau oester met een salsa van ananas en lente ui. Vooral de oester was verrukelijk en bracht waarvoor we naar Bridges gekomen waren.

Octopuscarpaccio © Be-Gusto

Tartaar van zeebaars, sudachi vinaigrette, vanille tomaten en tobiko kaviaar. Een gerecht mooi in balans met verse producten. De begeleidende witte wijn, een sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland (Astrolabe, Marlborough), paste perfect.

Zeebaars tartaar © Be-Gusto

Geroosterde Sint-Jokobsschelpen & pompoenrisotto.  Als witte wijn kregen we bij dit gerecht een Grüner Veltliner “Gottschelle”, Kremstal in Oostenrijk. Bij de pompoenrisotto met Coquilles had ik een wijn geselecteerd met iets meer body en kracht, voor is deze Gruner Veltliner met onrijp groen fruit en veel zuren absoluut niet in harmonie met het gerecht. Ik mis ook bij de wijndienst degelijke wijn voorstellingen en vooral passie.

Pompoenrisotto coquilles © Be-Gusto

Gebakken kabeljauw, in rode wijn gepocheerde knolselderij, truffel tortellini, kastanjecrème en jus de veau. Een zeer mooie combinatie, perfecte cuisson en eindelijk ook eens een leuke verrassende wijnkeuze. Bij dit gerecht een lichte rode wijn uit Italïe, Kellerei Kaltern, Pinot Nero, Alto Adige. Deze blauburgunder past opvallend goed bij dit winterse visgerecht en is zacht en fruitig met toch voldoende kracht.

Kabeljauw & tortellini © Be-Gusto

Chocolademousse met kardemom en rozen. De zoete toets wordt natuurlijk ook in de wijn gebracht door het serveren van een zoete wijn Airam van celler Espelt in de Emporda regio Spanje. Deze natuurlijke zoete wijn in sherry stijl heeft een duidelijke neus van cacao, noten en tabak met in de mond gedroogd fruit en kruidigheid. Een zeer mooie keuze maar daar had de sommelier, of waarschijnlijk assistent, veel meer mee kunnen doen bij het aankondigen.

Chocolademousse © Be-Gusto

Bridges – Sofitel The Grand Hotel 
Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam, Nederland
TEl: +31 20 555.35.60
www.bridgesrestaurant.nl
Alle dagen geopend
Be-Gusto score: 14.5/20

Comments are closed.