Frida & de Henri’s – Mechelen

Frida & de Henri’s : “ Tafelen in een Mechelse garage”
Chef: Michl Timmermans

Vorig jaar trok dit restaurant reeds meen aandacht bij het lezen van de lijst met chefs van “Jong Keukengeweld” van Vlaanderen Vakantieland. Een chef, Michl Timmermans van slechts 21 jaar? Toen Frida & de Henri’s ook door “Bistronomie” in de kijker gezet werd op hun website, was het toch wel tijd om Frida é de Henri’s te bezoeken. De naam klinkt een beetje retro, back to the oldies, benieuwd naar het culinaire?

Uitbaters Marc Pauwels & Barbara van de Perre hebben in ieder geval schitterend werk geleverd. De uit 1876 danszaal Scala die later als garage gebruikt werd, heeft men omgetoverd tot een hip restaurant met een loft-gevoel. Het interieur is retro-modern en er werden Deense tweedehands meubelen gebruikt uit de jaren ’50 en ’60. Restaurant Frida & de Henri’s is gelegen net buiten het centrum van Mechelen. Hun retro motto luid: werken met seizoensgroenten en vergeten groenten, verwerkt in bereidingen waarin de natuurlijke smaken primeren. Een 3-gangen keuze menu wordt aangeboden aan 44€ en voor de 4 gangen betaal je 51€.

Bij het binnenkomen heb je eerst een smalle gang met de mooie open keuken. We merken wel aan de ingang wat bar opslag ruimte en dat oogt een beetje slordig. Dozen wijn die op “kamertemperatuur” aan de kant staan storen mij ook mateloos.

Als amuse krijgen we een glaasje met witlof, cashewnoten en appel. Nadien nog mooie stukjes chorizo met een Sardijns broodje.

Voorgerecht: Monté van aardpeer, pastinaak, peterseliewortel & lavas met gemarineerde champignons en zilveruitjes.

Hoofdgerecht: Filet pur Iberico Bellota met Petrelli tomatensaus en een hartig soesje van Parmezaanse kaas.

Kaasbordje van kaasmeester Harry Schockaert:

We hebben bij Frida & de Henri’s zeker een aangename avond gehad en genoten. De bediening liep wel vrij stroef maar de vriendelijkheid was er zeker. We zijn zeker ook benieuwd hoe deze jonge chef nog verder zal evolueren…

RESERVEREN

Frida & de Henri’s
Goswin De Stassartstraat 60, 2800 Mechelen
TEl: +32 15.33.92.67
www.fridaendehenris.be
Zondag & maandag gesloten
Be-Gusto Score: 13/20
 
 
 
 

Comments are closed.