Diverso – Westerlo

Diverso: “ Italiaanse puurheid in Westerlo”
Chef: Eros Tomasetti

UPDATE Februari 2013: Diverso Dining is nu ook een feit. Op Donderdag, Vrijdag en Zaterdag-avond kan je nu ook genieten van de Italiaanse kookkunsten van Chef Eros. Italian food rocks in Westerlo!

Jonge twintiger Eros Tomasetti opende afgelopen maand zijn nieuwe kookstudio en lunchcafé op de Grote Markt in Westerlo. Een pluim voor wat deze jonge Chef al allemaal creëerde. Zijn vorige kookstudio werd te klein en voor het nieuwe concept opteerde Eros als uitbreiding ook voor een lunchcafé. Het nieuwe pand dateert uit 1936 en was origineel een bakkerij. In het smalle beneden gedeelte werd een trendy apero bar ondergebracht voor privé feestjes, boven opent een grote schuifdeur de kookstudio en het restaurant. Een grote open keuken en een polyvalent restaurant gedeelte met een groot houten stadsterras. Het pand werd volledig opgeknapt maar de industrial look bleef wel behouden met de stenen muur en onafgewerkt beton. Dit alles werd stijlvol gecombineerd met een moderne meubels en strakke tinten.

Diverso Westerlo

Diverso Westerlo

“Diverso”, de naam zegt het al, hier vinden we verschillende concepten onder één dak: lunch restaurant, private dining, kooklessen en traiteur dienst. Het is een ideale plek voor teambuildings en ook de kooklessen met individuele inschrijvingen zijn een absolute aanrader. De vorige Diverso locatie was 2 jaar geleden trouwens de ideale start van mijn vrijgezellendag met een top kook workshop en Italian wine & Grappa tasting, thanks guys!

Van Dinsdag tot Vrijdag kan je bij “Diverso” terecht voor een heerlijke lunch met verse pasta’s, vis en vleessuggesties en een lunchmenu. De dagschotel of “il piatti del giorno” kost 14.5€.

Starten doe ik met een mooi gedresseerde Vitello tonato. Klassiek maar perfect van smaak!

Ik ben zot van risotto en kan het dan ook niet laten om de “Risotto alla puttanesca” met gebakken zeebaars te nemen. Een mooie gerecht, perfect geparfumeerd en mooie garing van de risotto. Hiervoor kom ik zeker terug!

Voor het dessert passen we maar bij de heerlijke cappuccino wordt je toch verwend met een glaasje chocolade mousse.

We wensen Eros veel succes met zijn nieuw concept en zijn benieuwd naar een return:)

Diverso
Grote Markt 26, 2260 Westerlo
TEl: +32 498.21.42.89
www.diverso.be
Lunch: van Dinsdag, Woensdag, Donderdag &  Vrijdag
Diner: Donderdag, Vrijdag & Zaterdag
 
 
 
 
 

Comments are closed.