Eyckerhof* – Bornem

Eyckerhof: “Landelijk Tafelen”
Chef: Ferdy Debecker

ONLINE RESERVEREN

Het was lang wachten voor het tweede Be-Gusto club diner maar afgelopen week was de perfecte timing met een “dining with stars” week van diningcity!

Eerdere goede ervaringen leidden ons naar restaurant Eyckerhof in Hingene-Bornem. Ideaal gelegen naast de A12 tussen Antwerpen en Brussel. De Landelijke hoeve ligt mooi in het groen, langs de aspergeroute. In de zomer kan je hier genieten van een prachtig terras en in de winter geeft het haardvuur extra gezelligheid. Geprikkeld door de eerste zonnestralen hoopten wij stiekem voor een aperitiefje op het terras maar helaas dit stond nog niet klaar.

Chef Ferdy Debecker won eind jaren ’90 enkele prijzen zoals de Grand prix Escoffier en de bronzen Bocuse d’Or, ondertussen mag je hem één van de referenties noemen voor de Belgische gastronomie. Onze vraag kan hij het jonge keukengeweld volgen en nieuwe trends & producten meester blijven. Chef Ferdy Debecker liet zich alvast goed omringen door Sous-Chef Lode de Roover die in 2010 “eerste Kok van België” Prosper Montagné werd. Hun keuken wordt gekenmerkt door pure smaken en belang voor goede gaartechnieken.

  • Amuse: Taartje van makreel, zeer lekker met een pure smaakAmuse:
  • Brandade van kabeljauw. Mooi gepresenteerd maar iets te flauw en te weinig kruiding.

  • Amuse: Macaron van rode biet met eendenlever, een klassieker bij het Eyckerhof. Scoort altijd qua smaak, de vorm mag iets verfijnder.

  • Noordzee krab, tomaat, groene asperges, ganzenlever, mosterd zaad

  • Langoestine, zwarte quinoa, butternut, wortel, zeekool

  • Skrei, varkenspoot, ganzenlever, hopscheuten, grijze garnaal

  • Lam ribstuk, Cévennes ui, raap, zoete aardappel, nem met lam

  • Koffie: café glacé – sponge cake – crème brulé

Gezelligheid was weer troef aan tafel, in het bord kregen we een correcte klassieke keuken met mooie verse producten. In de zaal merkten we iets te weinig passie, dienst was vriendelijk maar weinig speciale touch. Ook mis ik een professionele sommelier service. Een menu 5 gangen met begeleidende wijnen verdient meer dan één soort wit en één soort rood. Er werd wel lustig bijgeschonken maar we ontdekken graag meer. Dan kon de klassieke witte Bordeaux en de rode Montepulciano d’Abruzzo mij te weinig verrassen. We misten ook de gastvrouw vandaag maar daar zal wel een gegronde reden voor zijn. Persoonlijk zie ik ook graag een chef even in de zaal, eventueel na het diner maar helaas komt deze special touch niet.

We hebben in het Eyckerhof al betere avonden gekend in het verleden maar de chef blijft een mooie keuken brengen, nu de zaal nog terug in deze richting laten zeilen.

Eyckerhof
ONLINE RESERVEREN
Spuistraat 21, 2880 Bornem-Hingene
TEl: +32 3 889.07.18
www.eyckerhof.be
Maandag, zaterdag middag en zondag avond gesloten
Be-Gusto score: 15/20
 
 
 
 
 
Comments
2 Responses to “Eyckerhof* – Bornem”
Trackbacks
Check out what others are saying...