Gault Millau Galadiner “Antwerp City Guide”

Gault Millau Galadiner: “Antwerp City Guide”

Chefs: Viki Geunes, Johan Segers, Roger Van Damme, Julien Burlat, Johan Van Raes

Afgelopen zondag was weer een culinaire topdag in Antwerpen. In de namiddag was er de Wijnbeurs “Antwerp wine event”, een organisatie van “Wine World” en Gault Millau. ’s Avonds tijdens een galadiner in Stuurboord werd de nieuwe Antwerp City Guide voorgesteld en werden alle Award winnaars nog eens extra gehuldigd.

Wine World awards by Bollinger

Lifetime achievement award: Tijdens het galadiner in Stuurboord werd Chef Johan Segers bekroond met een prestigieuze Gault Millau lifetime achievement award. Johan Segers staat reeds meer dan 30 jaar aan de top van de gastronomie en met zijn restaurant ’t Fornuis steeg hij afgelopen jaar zelfs terug naar een score van 18/20.

Johan Segers

Het galadiner: Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”.

Aperitief: AWDC-Diamond cocktail, een glaasje Pommery Apanage met helaas voor mij geen echte diamant.

Amuse by Johan Van Raes, The Glorious: Quenelle van snoek & snoekbaars, langoustine en een Nantua saus.

Langoustine & snoekbaars

Julien Burlat – Le Dôme: Gerookte kalfslende, parfum van bergamot, wortelen gegaard in hooi, mayonaise van zee-egel. Dit eerste voorgerecht wed stijlvol gepresenteerd met mooie kleurschakeringen, qua smaken werden we echter niet overtuigd. De met de hand gesneden kalfslende was iets te dik en vrij taai, daarbij waren de bittere toetsen te overheersend.

Gerookte kalfslende

Viki Geunes –’t Zilte: Met dashi gecompresseerde meloen, kreeft, shiso en radijs. Jus met sumac en gepekelde sjalotjes, aroma van Rodenbach.  Naar gewoonte bracht Viki alweer een prachtig schilderij met mooie stukken kreeft die zeer elegant begeleidt werden door de meloen en de nodige zuren.

Meloen & Kreeft

Johan Segers – ’t Fornuis: Trilogie van gevogelte met eendenlever, asperges en morilles. In zijn gekende stijl vol puurheid van smaken presenteerde Johan Segers een gevuld piepkuiken met duif en kwartel.

Trilogie van gevogelte

Roger Van Damme – Het Gebaar: Dessert met aroma’s van koffie en Belgische chocolade à la Roger. Voor de kunsten van Roger Van Damme moesten we wachten tot het einde van de avond maar dat zal niemand zich beklagen. Een pittoresk meesterwerk dat qua smaken en structuren iedereen omver blies. Dit gerecht plezierde gewoon op alle vlakken en overtuigde mij absoluut om dringend Het Gebaar te gaan bezoeken.

Dessert à la Roger Van Damme

Wine World Awards:

Ook dit jaar weer schitterende laureaten en terechte winnaars van de “Wine World Awards”:

Beste Wijnhandelaar: “Selezione Vini Italiani” van Toni Etneo

Wijnambassador Restaurant: “L’Amitié” van Thomas Baeyens

Wijnambassador of the year: “Karel De Gucht”

Sommelier of the year: “Jennifer Silvius” van De Kristalijn in Genk

Wine World taster of the year: “ Ronald Geens” uit Schoten. Tijdens de wedstrijd voor amateur wijnliefhebbers was hij veruit de beste.

Gault Millau Antwerp City Guide: De gids met slogan “make life tasty” is een verzameling van 260 bladzijden met alles over de beste adressen in Antwerpen Stad en provincie. Cultuurtempels, musea, historische gebouwen, parken, markten, Aquatopia, mode, bars, nightlife, de fijnste food shopping adressen, wellness, …en natuurlijk de 100 beste restaurants van de Metropool en de onmiddellijke omgeving. Kortweg een must voor elke foodie! De gids werd opgesteld in 3 talen en is dan ook een handige tool voor toeristen. De gids is te bestellen via de Gault Millau website.

Antwerp City Guide

Special thanks aan Francois van Wine World om aanwezigheid tijdens deze culinaire avond mogelijk te maken!

 
 
 
 
 
 
                                                                                  
 

Comments are closed.