Bon Bon – Brussel
Bon Bon: “Innovatieve gastronomie”
ONLINE RESERVEREN | |
Avenue de Tervueren 453, 1150 Brussel | |
0032 2 346 66 15 | |
www.bon-bon.be |
Zaterdag, Zondag & Maandag (lunch) gesloten
Chef: Christophe Hardiquest
Restaurant Bon Bon en chef Christophe Hardiquest worden al enkele jaren gelauwerd voor hun verfijnde gastronomie. Na het behalen van een michelin ster en te worden uitgeroepen tot Gault Millau Chef van het jaar, verhuisde Christophe met zijn equipe van Ukkel naar de Tervurenlaan. Bon Bon “reloaded” werd ingericht in een mooi statig gebouw dat klasse uitstraalt en men beschikt over een mooi terras dito tuin.
Een last minute zakelijk diner gaf ons de mogelijk om eindelijk de keuken van Christophe te ervaren. Zijn slogan is het product in al zijn eenvoud sublimeren maar eenvoudig zouden wij de keuken van Bon Bon zeker niet omschrijven. Bij reservatie nog even extra druk zetten door voor één persoon semi koosjer te bestellen, sorry chef!
First impression always counts! Ik geef toe: wij hadden ons vergist en dachten dat men om 19u opende maar dat bleek om 19u30 te zijn. Brussel ontwaakt laat voor diners. Bij aankomst om 19u15 mochten we dan ook in de zeteltjes aan de ingang plaatsnemen ter hoogte van de bar. Dat er nog een beetje gekuist werd en aan de MEP gewerkt wordt kan ik mee leven maar dat je 15 min lang genegeerd wordt en geen aperitief mag drinken gaat wel heel ver. Zeker als je een zakelijke relatie meebrengt, jammer.
Het verdere verloop van de avond was echter piekfijn in orde. Aan personeel heeft gastvrouw Stéphanie geen gebrek. Door jong maar gedreven personeel werden we op onze wenken bediend. Een absolute dikke pluim voor de chef die speciaal voor onze gast een koosjer degustatie menu foutloos serveerde. Meestal komen ze dan toch weer met een amuse met vlees aandraven of een saus op basis van schaaldieren maar Christophe had alles onder controle en zelfs gastronomisch opgelost. Extra dank dat ik zelf niet koosjer moest eten!
Op het menu zet de chef een 5 tal voorgerechten, 3 hoofdgerechten, kaas en dessert. De keuzes vallen echter altijd op een wandeling door deze kaart met 3 gangen aan 72€, 5 gangen aan 120€ en 7 gangen voor 145€. Niet goedkoop en onze verwachtingen liggen dan ook zeer hoog.
Onze complimenten trouwens voor de stijlvolle website en het werken met biologische producten en eigen kweek kruiden.
Amuses: Gazpacho van venkel, cannelloni van bloemkool, mousse van witte asperges en een ganache van foie gras
—–
Carpaccio van radijs, olijf olie, kervel sorbet. Cocotte met eigeel en gekonfijte limoenzestes.
—–
Mechelse witte asperge met krab, scheermesjes, een mousse van citronella en een jus van peterselie
—–
Panna cotta van bloemkool met Zeebrugse garnalen, oestertartaar en een spaghetti van soba (boekweit pasta)
—–
Kabeljauw met pijlinktvis, peper en een mousse van risotto
—–
Zonnevis 15u op lage temperatuur gegaard, groene asperges, kroketje van zwarte olijven, munt olie en Datterino tomaten uit Sicilië (zalig)
—–
Wit bier Henault biologisch met limoen
—–
Konfijt van rabarber, ijs van tijm en sabayon van champagne en kruiden uit de tuin
—–
Een puike culinaire prestatie met leuke combinaties, perfecte gaartijden en vooral zeer goed kruiding. De veelal vegetarische varianten van koosjer collega vormden ook een evenwichtig geheel.
Bon-bon dat is zeer goed eten in een stijlvol interieur en een mooie interactie met de open keuken van Chef Christophe Hardiquest. We vergaten snel het kwartier doelloos wachten en tekenen maar al te graag nog eens present!
Bon Bon Online Reserveren Avenue de Tervueren, 1150 Brussel TEl: +32 2 346 66 15 www.bon-bon.be Zaterdag, Zondag & Maandag (lunch) gesloten Be-Gusto score: 17/20
Comments
5 Responses to “Bon Bon – Brussel”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] (Tanuki), Yannick Deschutter (Sir Kwinten), Micke Melotte (Le Coq aux Champs), Romain Cailleret (Bon-bon), Jan Rots (Brasserie Latem), Geoffrey Monturier (L’Etang Bleu), Seppe Van Beuren (De […]
[…] Chef Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon stijgt naar […]
[…] Bon bon […]
[…] Be-Gusto […]
[…] | Read Sources […]