Jaloa* – Brussel

Jaloa: “Een lunchke op de Schuitenkaai”

Chef: Gaëtan Colin

Restaurant Jaloa is gelegen aan de Schuitenkaai in Brussel, de “quai aux Barques” heeft de laatste jaren reeds een serieuze opwaardering gekregen en ligt op een boogscheut van de gezellige Place Sainte-Catherine. Het kleine restaurant met slechts plaats aan 25 couverts ligt in een oud gebouw dat een overblijfsel is van het Heilig Kruis Klooster uit de 15eeeuw.

Restaurant Jaloa

Na het succes mat restaurant Jaloa opende de jonge chef, Gaëtan Colin ook al Brasserie Jaloa aan de Place Sainte-Catherine en nam hij d’oude Pastorie in Kraainem over.

We hebben grote verwachtingen voor onze lunch tijdens de Diningcity restaurantweek.

Als amuse serveert de overigens onzichtbare chef een bordje met terrine & cocos, gazpacho en garnaal en croûte. Correct maar voor een sterrenzaak weinig verfijnd en creatief.

Terrine-gazpacho-garnaal

Wat we veronderstelden een tweede amuse te zijn, bleek het voorgerecht te zijn: Een stukje zeebaars met prei & radijs in een yuzu soepje. Mooi van smaak maar zeer klein.

Zeebaars & Yuzu soepje

Het hoofdgerecht is een stukje zalmforel op erwtencrème met seizoengroentjes. Mooi gedresseerd maar ook hier weer vrij minimalistisch en we missen ten volle een “dining with stars” ervaring.

Zalmforel & erwtencrème

Voor het dessert koos men een tartaar van Belgische aardbeien met een panna cotta van aardbei en ijs van tonka bonen.

Belgische aardbeien & tonkabonen

Onze hoge verwachtingen van deze chef werden allerminst ingevuld, wat een marketing en reclame week zou moeten zijn resulteerde in een averechts effect. Daar waar de meeste restaurants het concept restaurantweek gebruiken om een 1 week ten volle hun kunnen te tonen en nieuw cliënteel aan te trekken, ging Jaloa bij mij toch wel de mist in. Zowel de koude bediening als de weinig creatieve keuken waren ondermaats. Voor het serveren van de koffie ging de muziek al gezellig uit en hun statement was dan ook gegeven: no more Jaloa restaurantweek for me!

Jaloa
Schuitenkaai 4, 1000 Brussel
TEl: +32 2 513.19.92
www.jaloa.com
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 13/20
Comments
5 Responses to “Jaloa* – Brussel”
Trackbacks
Check out what others are saying...