Ter Vennen – Wijnegem

Ter Vennen: “Stijlvol tafelen in Wijnegem”

Chef: Stefanie Haaren                                   

Enkele maanden geleden kwam het Wijnegemse restaurant Ter Vennen in handen van Bart Claessens. Deze jonge horeca ondernemer is reeds 15 jaar lang succesvol met het cateringbedrijf ‘Silverspoon’, en voerde een kleine culinaire metamorfose en verjongingskuur door.

Het karaktervolle landhuis straalt reeds wanneer je de riante oprijlaan betreedt. Ter Vennen is de ideale locatie voor zowel een zaken- als romantische lunch of diner. Het interieur is zeer klassiek met stijlvol gedekte tafels, zilveren bestekken, comfortabele zeteltjes en natuurlijk een open haard. We vermoeden dat de nieuwe uitbaters hier nog wel kleine veranderingen zullen uitvoeren. De drie grote wijnkelders zijn op zich al een bezoek waard en bij mooi weer kan je vooraan genieten op het riante terras.

Ter Vennen – Wijnegem

Ter Vennen is bovendien de ideale locatie voor feesten en seminaries in de aanpalende zaal en aan de achterzijde heb je een mooie parktuin voor privé feesten.

Ter Vennen – Wijnegem

Voor de keuken koos de uitbater voor jong vrouwelijk keukengeweld met Stefanie Haaren. Op haar kaart vinden we vooral Frans-Belgische gerechten met als motto het gebruik van kraak verse producten. Ze serveert onder andere: krab en kreeft bereidingen, zeetong, steak tartare en filet pur. Je kan er genieten van een 3-gangen lunch voor slechts 25€.

Wijnkelder

Starten doen we met een glaasje Champagne en als amuse krijgen we een zomerse gazpacho. Het is niet zo druk in het restaurant en de achtergrondmuziek is (te) klassiek.

Coquilles St.Jacques, risotto van morilles en een crème van zoete aardappel. Perfecte cuisson van zowel coquilles als risotto.

Coquilles & risotto

Alaska King krab gegrild met boter, jonge look & citroentijm. Men meld dat dit een huisspecialiteit is en we merken inderdaad op dat het verrukkelijk smaakt. Dit gerecht is veruit het beste van de avond. Hiervoor komt men terug!

Gegrilde Alaska krab

Zeetong à la Meunière in hoeveboter gebakken met verse frietjes.

Zeetong Meunière

Dame Blanche geserveerd ‘à table’. Altijd leuk als de Mâitre een gerechtje aan tafel uitserveert. Dit gebeurd tegenwoordig helaas veel te weinig.

Dame Blanche

Als wijn-begeleiding volgden we sommelier Philippe zijn advies met een excellente witte wijn uit Spanje van de Vermentino druif, lekker fruitig en toch genoeg body. De macarons bij de koffie waren het enige minpunt van de avond maar dat nemen we er bij.

Ter Vennen heeft ons aangenaam verrast met een uitstekende kwaliteit van de gerechten.Een zeer gezellige avond, een absolute aanrader en wij komen beslist terug.

Ter Vennen
Merksemsebaan 278, 2110 Wijnegem
TEl: +32 3 326.20.60
www.ter-vennen.be
Zondag avond & maandag gesloten
Be-Gusto score: 14,5/20

Comments are closed.