Bar(t) a vin – Antwerpen

Bar(t) a vin: “Wijn-Bistro in de Slachthuiswijk”

Sommelier & Zaakvoerder: Bart Adriaenssens                   Chef: Tom Van der Borght

DIRECT ONLINE RESERVEREN

De Antwerpse Slachthuiswijk krijgt in mijn ogen vaak te weinig aandacht. Nochtans vinden we er vele kwaliteitsvolle en authentieke bistro’s en restaurants. Het was ondertussen alweer een 2-tal jaren geleden dat we Bar(t) a vin bezochten en een gezellige wijnavond met collega aspirant sommeliers was de uitgelezen kans om van Bart ‘s suggesties te gaan proeven.

Bar(t) a vin

Bar(t) a vin serveert een oerdegelijke Franse brasseriekeuken met enkele verfijnde toetsen. Hun Steak Tartare wordt vaak omschreven als één van de beste klassiekers ooit gegeten. Geen wonder dat BV’s en echte senioren dagelijks de weg naar deze authentieke parel vinden. Het menu is natuurlijk beperkt en over de schappelijk geprijsde wijnen moet je niet teveel twijfelen, sommelier Bart zorgt voor de passende begeleiding.

Restaurant Bar(t) a vin is zo een plek die altijd straalt en waar het simpelweg gezellig vertoeven is, sfeer verzekerd! Het interieur van de vroegere varkens-uitbeenderij is vrij nostalgisch in een Art Deco stijl. De muurtegels floreren met kleurrijke tekeningen en de vleeshaken verwijzen nog naar de functie van vroeger. Het comfort is misschien een beetje minder maar de authentieke gezelligheid maakt dat goed. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar en reserveren is dan ook een duidelijke must.

Keuken Bar(t) a vin

Als voorgerecht serveert Bart de gebakken Nobashigarnalen met een tartaar van broccoli en een curry mayonaise. Hierbij komt een witte wijn uit Italië, Soave 2011 Tamellini. De aroma’s van geel fruit en florale toetsen lenen zich perfect bij dit gerecht.

Nobashi garnalen

Voor het hoofdgerecht koos ik de huisspecialiteit, Steak Tartare. Klassiek geserveerd maar zo puur en vol van smaken. Voor mij is dit een perfectie.

Steak Tartare Maison

Normaliter werd de Steak Tartare vergezeld met een Carignan wijn uit de Languedoc maar op verzoek laat ik dit gerecht begeleiden met een Beaumes de Venise, Croix du Trias van 2010. Dit blijkt nadien een perfecte keuze te zijn want alle tafelgenoten drinken nadien lustig mee van nog een extra fles. Deze assemblage van Syrah, Grenache en Mourvèdre weet mij altijd te bekoren met zijn krachtige smaken, rode & zwarte-bessen aroma’s en vooral een mooie hout-ondersteuning.

Croix du Trias-Beaumes de Venise-2010

Het dessert gaat een beetje kopje onder net na een paar dagen geleden ook het rood fruit met vanille ijs bij Au Vieux Port geproefd te hebben.

Rood Fruit & vanille-ijs

Bar(t) a vin is zo één van die plekjes mooi verscholen in Antwerpen, weinig toeristisch en oh zo gezellig.

ONLINE RESERVEREN

Bar(t) a vin
Lange Slachterijstraat 3-5, 2060 Antwerpen
TEl: +32 474 94 17 86
www.bartavin.info
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto score: 13,5/20

Comments are closed.