WY by Bart De Pooter – Brussel

WY By Bart De Pooter: “WY Not!”

Ispired by: Bart De Pooter

ONLINE RESERVEREN

Afgelopen maand opende in de Mercedes showroom aan de Brussels Sablon een nieuwe eclectische brasserie “WY”. Onder het motto “The best or nothing” werd een hypermoderne keuken geïnstalleerd en ging men in zee met niemand minder dan Bart De Pooter. Deze 2-sterrenchef van De Pastorale haalde nog een topper binnen met Wouter van der Vieren (ex Clandestino*) om de dagelijkse keuken van WY te leiden.

WY Kitchen

Noem het de SLK der brasseries want hier geen traditionele gerechten maar verfijnde creaties op sterren niveau. Interactie krijg je door een grote moderne open keuken en de live streaming op de video walls.  Verder koos men in de Mercedes flagshipstore ook voor een cocktail concept en haalde men cocktail wizard Patrick America binnen.

WY Kitchen

Na een redelijk stuntelige ontvangst starten we met als aperitief de House Highball: old English gin met zeekraal en fevertree. Voor mij alvast een schot in de roos, mijn tafelgenoot heeft minder geluk want zijn cocktail blijkt een kleine afknapper.

House Highball

De Foto’s van de gerechten zijn door de belichting zeer slecht waarvoor onze excuses. Starten doen we met enkele verfijnde amuses zoals krokantjes en een oester met crème frâiche.

Tartare van kalf, kropsla, parmezaan, tonijn, ansjovis & avocado

Tartare van kalf

Schol, scheermes, venkel, tomaat, aardappel & rouille

Schol & scheermes

WY Not: wortel, passievrucht, mango & sinaas

WY not!

De keuken en stijl van Bart De Pooter is duidelijk merkbaar en hier kom je dan ook graag voor lichte, creatieve en verfijnde gerechten. Enkele dagen na opening staat de verfijndheid in ieder geval al op punt. Qua bediening en vlotheid moet men nog een versnelling hoger schakelen. Ook de wijnkaart kon niet overtuigen met te weinig Franse referenties. Het zeer moderne interieur doet eerst wat kil aan en met slechts enkele tafels bezet wordt dit helaas extra bekrachtigd. Een tafel aan de schitterend ontworpen bar, garandeert dan weer spektakel en live streaming op grote schermen. In de zomer kan je ook aangenaam vertoeven op het terras. We zijn benieuwd naar welk niveau deze garage nog gaat groeien.

WY Brussel

 
WY
ONLINE RESERVEREN
Bodenbroekstraat 22-24, 1000 Brussel
TEl: +32 2 400 42 63
www.wybrussels.be
Doorlopend geopend van 09u tot 23u
Be-Gusto score: 14/20
Comments
3 Responses to “WY by Bart De Pooter – Brussel”
 1. Dirk De Bock says:

  ‘te weinig Franse referenties’ ahum, ik juich dat de Franse hegemonie doorbroken wordt, ook in het Belgisch restaurantwezen dat nog te vaak 50 bladzijden inspiratieloze Franse flessen presenteert en 1 pagina zgn allochtone referenties aanbiedt. Tijd dat die verhouding omgedraaid wordt.

 2. Don’t forget: Wy haalt een primeur binnen, door als énige restaurant wereldwijd, een volledig gamma aan het glas aan te bieden. Dus ok de zeer zeldzame Bollinger La Grande Année Rosé, De R.D., en de énige préphyloxera-Champagne: Bollinger Veilles Vignes.

 3. BE-GUSTO says:

  Beste Dirk,
  Heel correct.
  Een juiste balans en een mooi aanbod niet Franse wijnen is inderdaad belangrijk en gelukkig vandaag meer en meer gebruikelijk.
  Alleen mogen ook een aantal ondergewaardeerde streken in Frankrijk zeker niet vergeten worden.
  Culinaire groeten,