Mijn Keuken* – Wouw

Mijn Keuken: “Idyllisch tafelen in Wouw”

Chef: Pieter Bosters

Restaurant ‘Mijn keuken’ ligt op slechts 45km van Antwerpen, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Afgelopen zomer waren zij te gast bij Antwerpen Proeft en daar lieten Chef Pieter Bosters en gastvrouw Tabitha Oppermans een zeer goede indruk achter. Het verfijnde werk van Pieter’s keuken blonk uit tussen het Antwerps keukengeweld. Een goede reden aldus om tijdens de Diningcity ‘ dining with stars’, restaurant ‘Mijn Keuken’ ook plaatselijk te bezoeken.

Gelegen in het voormalige gemeentehuis aan de voet van de dorpskerk, heeft het restaurant alvast een idyllische setting. Binnen krijgen we een warme huiskamerstijl met half-open keuken in het midden. Chef Bosters noemt zijn keuken landelijk met een moderne toets. Ook kiest hij voor regionale producten uit de Oosterschelde en de polders.

Mijn Keuken

We starten met een Gin-tonic die jammerlijk oer-klassiek gebracht wordt met dat gele schweppes flesje. Lang leve de betere & zachtere tonics. De eerste amuses worden correct geserveerd en zijn vol van smaak: kaaskrokantjes, gevogelte parfait en brioche, oregano grissini & tomatensalsa en krokantjes van quinoa en mais.

Mijn Keuken – Wouw

Ravioli met pompoen & schuim van Parmezaan

Ravioli met pompoen

Gemarineerde kabeljauw lauwwarm, jus van garnalen, Hollandse garnalen en gefrituurde prei

Kabeljauw & jus van garnalen

Noordzeeschol, gegrilde violet aardappel & vinaigrette van sherry & sjalotjes

Noordzeeschol

Gebraden Hertenkalf met bieten, knollen, schorseneren en specerijen

Hertenkalf

Kaas

Kaas chariot

Perzik-amandel-marsepein-cake

Perzik & amandel

Restaurant ‘Mijn Keuken’ brengt mooi uitgebalanceerde gerechten met centraal de puurheid van het product. Dit in combinatie met de vriendelijke bediening, super gastvrouw en een schitterende locatie maakt de beleving helemaal af. De wijnkaart vonden we vooral in rood vrij beperkt en een beetje jammer dat de chef niet aan tafel komt, gelukkig is er de half open keuken om dit goed te maken. In ieder geval, de afstand is te klein vanuit België om nee te zeggen tegen een bezoek aan Mijn Keuken in Wouw! In de zomer kan je er trouwens ook genieten op het schitterende terras.

Mijn Keuken
Markt 1, 4724 BK Wouw NL
TEl: +31 1 65 30 22 08
www.mijnkeuken.com
Maandag, Dinsdag, woensdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 15,5/20
Comments
One Response to “Mijn Keuken* – Wouw”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] van een aantal top artiesten! Restaurants ‘t Zilte, De Schone van Boskoop, De Tuinkamer, Mijn Keuken en Kommilfoo spreken alvast tot de verbeelding. Met de namen Viki Geunes (**), Wouter Keersmaekers […]