La Buvette – Brussel
La Buvette: “Scorende bistronomie in Brussel”
Chef: Nicolas Scheidt
UPDATE: ‘Lees ook onze vorige ervaring’
Het is ondertussen bijna één jaar geleden dat we La Buvette van chef Nicolas Scheidt bezochten en onze Bistronomie liefde roept dan ook voor een re-visit. Bistronomie blijkt meer en meer de sleutel naar een avond ongedwongen en creatief genieten.
Nicolas Scheidt, de Franse chef die 2 jaar geleden naar Sint-Gilles afzakte, is nog altijd één van die rock stars van de gastro-bistro’s. Het restaurant vinden we in een volkse buurt van Sint-Gilles-Brussel. Restaurant La Buvette is gelegen tegenover café des Spores, een paddenstoelen bistro, ook eigendom van Nicolas Scheidt. La Buvette werd geopend in een nostalgische beenhouwerij van paardenvlees, dit is duidelijk merkbaar want de vleeshaken zijn nog aanwezig. De retro wandtegels, het 2ehands interieur met krappe tafels en de houten stoelen ogen dan wel minimalistisch maar creëren zeker een bepaalde charme en toffe sfeer.
Zijn menu formule werd lichtjes gewijzigd en tegenwoordig kan je bij La Buvette genieten van maar liefst 8-gangen voor slechts 45€. Toch knap om voor iets meer dan 5,5€ per portie zoveel creativiteit ten toon te leggen. Zijn 5 gangen lunch aan 20€ is wellicht nog meer doordacht. In de wijnkaart ging de chef zich meer en meer richten tot biologische en natuurlijke wijnen.
Amuse: Bouillon van Shiso met gnocchi van yoghurt & foie gras met pompoen
Rode Bieten, bramen, uitjes & ricotta
Spaghetti van selder & appel, oxalis blad & een truffel coulis
Schorseneer gebrand met sjalot en mozzarella
Koolvis met een confit van algen, bouillon de citronelle
Krokante kip met Critarachi (Griekse pasta)
Verloren brood met Mimolette kaas & ijs van kastanje
Witte chocolade mousse, venkelijs & kokos
Chocolade: taart-mousse-praliné
Voor de wijn kozen we een uitdagende rode van funky winemaker Sébastien Dervieux, les Griottes. Zijn rode P’tite Gâterie uit Anjou-Loire had dat perfect uitdagende wat een natuurlijke wijn bekoort. Veel pit met mooie zuren en toch zeer aromatisch rood fruit.
Chef, Nicolas Scheidt, heeft duidelijk zijn weg gevonden. Soms nog een beetje uit balans en wispelturig maar vele van zijn creatieve losbarstingen wisten ons volledig te plezieren. Zijn mix van rode biet, bramen, uitjes en ricotta gaf een perfecte balans met mooie pure smaken. Zijn bistronomie concept wint aan waardering en vaart stilaan koers richting de eilanden Veranda–Vitrine–JEF–Saturne–Septime–Chateaubriand–Relae …
Rock & Roll in foodie land,
La Buvette Alsembergsesteenweg 108, 1060 Brussel, Sint-Gilles TEl: +32 2 534.13.03 www.la-buvette.be Zondag, Maandag gesloten, lunch enkel op woensdag, donderdag & vrijdag Be-Gusto score: 15/20
Comments
One Response to “La Buvette – Brussel”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] UPDATE: ‘Lees ook onze recente ervaring’ […]