Colonia – Antwerpen

Colonia: “Volkse puurheid in den 2060!”

Chef: Krikke

UPDATE Okt 2013! De volgende editie van het pop-up verhaal ‘Colonia’ zal plaatsvinden van 6 november t.e.m. 13 december 2013.

Keuken open op woensdag, donderdag en vrijdag van 17u30 tot 21u30. Cash only

Reserveren: bel  0489 272 464  of  0491 456 190 of mail [email protected]

______________________________________________________________________________________________

Toen een gezellig aperitief bij vrienden uit de volkse buurt 2060 als vervolg kreeg om een buurtwandeling te maken met surprise dineetje, wisten we al dat het goed zat. We nemen jullie mee naar het pop-up restaurant Colonia van Loes & Krikke!

Als traiteur hadden Loes & Krikke reeds de reputatie van te cateren met een ecologische footprint en na een 2 jarig avontuur in Australië streken ze bruisend van ideeën terug neer in de Metropool. Om de rustige periodes van hun traiteur/feestzaal activiteiten in te vullen besloten ze om het prachtige pand in de Congrestraat te openen als pop-up buurtrestaurant. Meteen een schot in de roos want deze buurt smaakt de eerlijke en biologische keuken van Loes & Krikke wel.

De mooie zaal met houten balkconstructie werd simplistisch ingericht tot sfeervol restaurant. Verder kreeg Krikke het idee om een grote open houtskooloven te laten bouwen. In Australië werkte hij een aantal maanden op deze manier en eens terug in België liet hij de makers van de bakovens van Bokrijk een prachtig exemplaar zetten in zijn Colonia.

Op de kaart één ambachtelijk 3 gangen menu aan 28€, eventueel uit te breiden met de kaasjes van Van Tricht voor 7€. Vegetarische alternatieven zijn mogelijk en voor de kids bakt Krikke heerlijke pizza’s. De wijnkaart is naar mijn mening iets te beperkt met 3x wit en 3x rood en had iets meer natuurlijke touch in dit concept mogen hebben. In de bediening treffen we ook nog Karel van het vroegere Karnivale in Aalst (Mijn Restaurant).

Amuse: Taggia olijven & versgebakken focaccia

—–

Flinterdunne pizza met raddiccio, gerookt spek en oregano

—–

Black Angus Beef stoofvlees met geroosterde seizoens knolgroenten

—–

Créme Brulée classic en/of Kaasbord Van Tricht met notenbrood & mostarda van kweepeer

Een avond Colonia dat is authentieke gezelligheid met een eerlijke en ecologische keuken. Hier geen grootse verfijndheid maar slowfood en een eerlijke productkeuken. Naar onze mening mogen Loes & Krikke hun verhaal vaker als pop-up gebeuren vertellen en in de zomer moet de binnenkoer deze buurt zeker weten te charmeren.

De Antwerpse buurt 2060 wordt wel eens genoemd als volgende hippe hotspot van ’t Stad. Een aantal stijlvolle renovatieprojecten zoals designcenter de Winkelhaak en het Park spoor Noord gaven deze buurt een extra boost. Alle buurtinfo van deze Volkse omgeving werd gebundeld op de site ‘2060.Be’!

Bedankt voor een gezellige avond!

Be-Gusto

Colonia
Seizoensrestaurant van 10 Okt tot 30 Nov en traiteur/feestzaal
Tweede editie van 21 februari t.e.m. 30 maart / cash only
Congresstraat 42/101, 2060 Borgerhout-Antwerpen
TEl: +32 489 272 464 of +32 491 456 190
www.colonia.be
Open: Donderdag, Vrijdag & Zaterdag van 17u30 – 21u30

 

Comments
One Response to “Colonia – Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] will take place at Colonia in Antwerp.   I first heard about this place when blogger Frank at  Begusto described a meal at Colonia as ‘authentic cosiness with an honest ecological kitchen…s’.  Colonia is a food catering business run by chefs Loes & Krikke but every once in a […]