Antwerp Diner

ANTWERP DINER VIERT 13de EDITIE!

Zie ook een meer recent artikel over Antwerp Diner 2012!: Link

Feesteditie benefietavond gaat door in de “Zuiderkroon”.

Op zondag 2 december 2012 – de avond na World Aids Day – vindt aan de Antwerpse gedempte zuiderdokken in de prestigieuze zaal ‘Zuiderkroon’ de 13de editie van Antwerp Diner plaats. Onder het motto “Wij zetten AIDS op het menu” zamelen vrijwilligers uit de Antwerpse horeca en zakenwereld met deze spectaculaire benefietavond geld in voor drie goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding en de preventie van AIDS en HIV. Sinds 1996 betekent de opbrengst van “Antwerp Diner” een belangrijke financiële steun voor onderzoek en preventie van AIDS en HIV. Antwerp Diner is een avond vol culinaire en muzikale verrassingen. Hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs. Voor meer info en reserveringen surft u naar www.antwerp-diner.be.

Antwerp Diner wil met de 13de editie de trend van de vorige jaren verderzetten. Het wordt opnieuw een waar culinair feest met het kruim van de Antwerpse restaurant -en hotelchefs. Dit jaar is het de beurt aan bekende Antwerpse top- en sterrenchefs Ingrid Neven (Lady Chef of the Year 2010) van restaurant Pazzo, Marc Gottenbos van restaurant Horta, Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone Van Boskoop, Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo, Gerard Spuesens van Hilton Antwerp, Alain Smet van Radisson Blu Astrid, Ron Diephout van Brasserie Appelmans, Marcellino Moortgat van restaurant Josephine’s en Francesco De Candia van bar Fransesco & Julia om het gastronomische luik van de avond in te vullen. Zij stellen een schitterend degustatiemenu samen dat wordt gecombineerd met de mooiste wijnen, zorgvuldig gekozen door topsommelier, William Wouters, van restaurant Pazzo. Het geheel wordt overgoten met een muzikale show ondersteund door vele topartiesten en begeleid door de topmuzikanten van Vlaanderen onder leiding van Steve Willaert. De presentatie ligt in handen van Sandra Deakin en Christian Nolens.

Antwerp Diner heeft ook dit jaar weer de banden met de PIVA hotelschool aangehaald. De gerenommeerde chefs hebben samen met de studenten hun exquise gerechten voor Antwerp Diner minutieus voorbereid tijdens verschillende workshops zodat het educatieve aspect eveneens aan bod komt. Ook tijdens het evenement maken de studenten deel uit van de Antwerp Diner keukenbrigade. Het zevende jaar onthaal zorgt dan weer voor een feilloze ontvangst terwijl de bediening verzorgd wordt door Mise en Place Antwerpen.

Dit culinaire festijn wordt afgewisseld met optredens van verschillende topartiesten en begeleid door Vlaamse topmuzikanten. Antwerp Diner staat immers ook garant voor sfeervol muzikaal spektakel. En als klap op de vuurpijl nodigt Studio 54 alle gasten van Antwerp Diner uit om verder te feesten bij hen.

Hoogtepunt en fundraiser moment van de avond is ongetwijfeld de beroemde Antwerp Diner tombola! Het unieke aan deze mega-tombola is dat élk lot garant staat voor een waardevolle prijs. Alle gekochte tombolatickets doen daarnaast ook nog eens mee aan de trekking van een aantal hoofdprijzen onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Een snoepreisje naar Zanzibar, Biarritz of Djerba zitten alvast in de loterij. Deelnemers maken dus twee keer kans om te winnen terwijl ze op en top verwend worden met een heerlijke avond vol entertainment.

De combinatie van een aangenaam menu, prachtige wijnen en een wervelende muzikale show is een succesformule waarmee de organisatoren opnieuw een geslaagde avond garanderen. Hét doel van deze feesteditie van Antwerp Diner is vanzelfsprekend het ophalen van een zo groot mogelijke geldelijke opbrengst voor Sensoa, het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de vzw Tomorrow4Isibani. Ook dit jaar wordt de “Marc De Punt Award” uitgereikt, genoemd naar de oprichter van Antwerp Diner.

De opbrengsten worden gegenereerd uit de verkoop van plaatsen aan tafel, de gulle giften van de sponsors en, last but not least, de Antwerp Diner tombola! Het resultaat van Antwerp Diner wordt integraal doorgestort naar deze instanties die zich bezighouden met de voorlichting van en het onderzoek naar het AIDS en HIV-virus.

Er zijn nog slechts enkele bedrijfstafels beschikbaar voor dit prestigieuze event, deze zijn te boeken via [email protected].

INFO:
Aljosja Bourgeois
[email protected]
+32 4 92/ 72 47 96
Comments
2 Responses to “Antwerp Diner”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Elk jaar is Olivier ook één van de drijvende krachten van het spektakel Antwerp Diner! […]

  2. […] Een grote meerwaarde aan een bezoek bij De Schone Van Boskoop is de stijlvolle sfeer. Hier voel je de culinaire passie bij de chef die nog altijd zelf aan tafel het menu komt voorstellen. De omkadering wordt compleet door een professionele bediening en excellente wijnkennis door sommelier Luc Dickens. Elk jaar kan je chef Wouter en sommelier Luc ook terugvinden op het prachtige en kwaliteitsvolle charity event “Antwerp Diner”. […]