Unico – Brussel

Unico: “Sharing in de nieuwe Brusselse ‘cave à manger’  ”

Chef: Sinem Usta

In onze zoektocht naar nieuwe ‘Bistronomie’ adresjes – getipt door vierbordjes.be – bezochten we het no-stress concept ‘Unico’ van Sinem & Elisabeth. Klassieke Bistronomie zou ik het niet noemen, een funky mix tussen een huiskamerrestaurant en Cave à manger, past misschien beter. What’s in a name, who cares! Unico dat is gewoon no-stress en genieten van Volkse puurheid.

Unico - Brussel

Unico – Brussel

Geïnspireerd door de vele volkse restaurants in Parijs creëerden de dames een mini-restaurantje, doorlopend open en waar je ook flessen wijn kan kopen. De formule is gekend: een oud pand, karaktervolle ouderwetse vloer, authentieke look en houten tafels en stoelen. Op het krijtbord prijkt een pure productkeuken met een Mediterrane knipoog. Je kan enkele gerechten à la carte kiezen of beter nog, de formule ‘je me laisse faire’ voor 35€. Chef Sinem Usta, met Turkse roots, zal je dan vanachter haar fornuis bedienen met gerechtjes om te sharen.

Unico - Brussel

Unico – Brussel

Partner in de cave is de Italiaanse Elisabeth Argazzi, ondanks dat ze geen sommelier is weet ze door passie en het juiste advies, een schitterende selectie van Biologische en natuurwijnen te selecteren.

Unico - Brussel

Unico – Brussel

Je me laisse faire!

Puree van witte bonen

Puree van witte bonen

Jambon d'ardennes

Jambon d’ardennes

Straciatella burrata

Straciatella burrata-mozarella

Carpaccio van rund

Carpaccio van rund

Kalfsgebraad

Kalfsgebraad

Radicchio

Radicchio

Chipirones inktvisjes

Chipirones inktvisjes

Pasta, kappertjes, tonijn & olijf

Pasta, kappertjes, tonijn & olijf

Lam à la mamma

Lam à la mamma

Toast met kaasjes

Unico dat is natuurlijk ook een adresje voor unieke wijnen. Als witte wijn lieten we ons verleiden door een Libanese assemblage van viognier, vermentino & chardonnay. De Musar jeune 2011 uit de Bekaa Valley met tropische en bloem aroma’s. De rode wijn ‘Octobre’ van het domein Les Foulards Rouges werd gevinifieerd in Oktober volgens de maceration carbonique methode. De combinatie van grotendeels Syrah en grenache zorgt voor een fruitige rode wijn met genoeg punch om niet snel te vervelen.

Onder het motto ‘je suis unico’ hebben de dames in ieder geval een heel gezellig cocooning restaurantje op de kaart gezet. Heel gezellig, misschien qua eten niet culinair innovatief maar volkse puurheid aan betaalbare prijzen. Een adresje voor de weekdagen & alledaagse honger naar gezelligheid!

Be-Gusto

Unico
Lang-Levenstraat 48, 1050 Elsene-Brussel
TEl: +32 473 49 64 93
www.jesuisunico.tumblr.com
Zaterdag & Zondag gesloten
Maandag & Dinsdag open van 12.00 – 17.00
Woensdag-Donderdag-Vrijdag open van 12.00 – 23.00
Be-gusto score 12,5/20

Comments are closed.