Izakaya – Amsterdam

Izakaya: ‘Cosmopolitan Fusion in de Amsterdamse Pijp’

Chef: Hari Shetty

Na een lange vergadering wordt ik onverwacht meegenomen naar de Amsterdamse wijk “ De Pijp”. Er zou hier namelijk een nieuwe kosmopolitische hotspot geopend zijn met allures van het trendy Londen. In de pijp tegenwoordig niet alleen de dames van plezier maar ook hippe parties. In het kader van de opwaardering van deze wijk werd het Sir Albert hotel geopend. Een mooi boutique hotel met beneden een Japans restaurant en state-of-the-art bar. De uitbaters zijn niet aan hun proefstuk toe in Amsterdam want ze baten ook al het Park hotel met restaurant Momo uit.

Het Concept is geïnspireerd op het Japanse pub model “Izakaya” waar kleine gerechten voortdurend geserveerd worden en ‘sharing’ centraal staat. Als dirigent wist men niemand minder dan Hari Shetty te strikken. Shetty was voorheen head chef van het bekende Nobu in Londen, Japanese dining to the next level.

Izakaya

Izakaya

Het is dinsdagavond en Izakaya zit nokvol. Men boekte de 2e shift om 21.00 maar we moeten nog tot 21.45 aan de bar wachten. Gelukkig smaakt de gin-tonic. We lopen wel wat verloren en de hostess is meer bezig met haar macbook en telefoon dan onze tafel te regelen.

Aan keuze geen gebrek want op de kaart staan een hele reeks Sahana (kleine gerechtjes), sashimi & tempura. Verdere suggesties komen van de robata grill, een houtskoolgril waarmee de chef zich graag uitleeft. De sfeer is uniek en zeer gezellig, door de donkere ruimte zijn de foto’s echter volledig mislukt waarvoor excuses. We are ready to share!

Crispy rice with spicy tuna (9,5€); Salmon, yellow tail, sea bass: sashimi Izakaya style with yuzu soy (16,5€); Seabream sashimi with korean salad & spice (14,5€); Seabass tempura (14,5€); Seasonal mixed vegetables tempura (9,5€); Lobster wasabi pepper sauce, robata (24,5€); Grilled Eringi mushrooms (9,5€).

Voor sfeer en gezelligheid is een bezoek aan Izakaya zeker de moeite waard, de food experince is correct zonder uitschieters en het tempo perfect. De tempura van zeebaars was smaakloos en de bediening mist organisatie. Na de Sahana en robata grill zorgen de DJ’s echter voor de nodige Fusion Fun en is ‘de Pijp’ al weer een hotspot rijker voor de Amsterdamse chic.

Be-Gusto

Izakaya
Albert Cuypstraat 2-6, 1072 CT Amsterdam
TEl: +31 20 305 3090
www.izakaya-amsterdam.com
Dagelijks geopend
Be-Gusto score: 13/20

Comments are closed.