Aquano – Antwerpen

Aquano: “Een concept zonder food concept!”

AQUANO IS MOMENTEEL GESLOTEN! (op 23/05/2013 failliet verklaard)

Na de opening van restaurant Aquano vorig jaar leek het even stil. Totdat vorige maand ‘Mrs Lesley-Anne Poppe’ Aquano als uitvalsbasis doopte om haar nieuw boek voor te stellen en niemand minder dan Pamela Anderson wist te strikken als eregast. Nieuws en vooral ‘gossip’ waarde genoeg, maar ons is het toch meer te doen voor het culinaire verhaal achter ‘Aquano’.

Van de aangekondigde hippe exclusive dining sfeer is bij aankomst weinig sprake, we zijn de eerste gasten en voor mij dan ook het moment om via de catwalk een tafeltje op te zoeken. Als concept kondigen uitbaters Ken Calender (café Verso) en Henk Habers een ‘exclusive dining’ aan. Een combinatie van fashion, design en gastronomie waar de catwalk in het midden van de zaal de eye catcher moet zijn. Toegegeven uniek in België en het cosmopolitische interieur heeft de looks van een grootstad. De stijlvolle openhaard van het vroegere La Luna bleef gelukkig bewaard en vooraan opende men een cosy lounge bar voor aperitieven of loungen in stijl. Het restaurant doet wat donker aan maar bij drukte kan ik mij wel in een zekere gezelligheid inleven. De zwarte & witte ‘plastiek’ design stoelen weten mij niet te bekoren en een catwalk…tja het is toch even wennen!

Aquano Antwerpen

Aquano Antwerpen

Aquano Antwerpen

Aquano catwalk

De menukaart is een allegaartje van verzamelde concepten en natuurlijke een aantal ‘Beauty Food’ gerechten van leading beauty: Lesley-Ann Poppe.

To Start: Onder andere kreeft, tataki thai beef, tartare van filet pur of tomatensoep

To Share: Oesters, assortiment schotels, paella of tijgergarnalen

To Dine: van klassieke Lotte bereiding via wereldse gerechten, wok naar Agnus beef of zesrib.

Beautyfood by Poppe: Salade van rode biet & witte kool; slaatje met gegrilde kip en pecannoten; Zalm met pompoen, volkorenpasta met tomaat & spinazie

Sorry Lesley Ann, I am not a beauty dus ik laat deze zeer ‘creatieve exclusive dining’ & beauty gerechten aan mij voorbijgaan! Via de catwalk wordt onze amuse, quinoa met een crème van Marrokkaanse kruiden, geserveerd.

Amuse: Quinoa

Amuse: Quinoa

Aquano Collection (19€): Chianina rundsvlees, buikspek, tempura tijgergarnaal, rundsrol met groenten en koriander, oesters & rosbief. Een nooit geziene foodpairing van in de middeleeuwen met zilte Oesters en lekker sappig rosbief doen onze wenkbrauwen fronsen. De tempura is plat maar toegegeven na melding werd deze correct vervangen door een verbeterde versie. Dit is een samenraapsel van aparte hapjes, weinig vernieuwend, smaakloos rosbief en conceptloos. De oesters en het chianina vlees zijn wel kraakvers.

Aquano Collection

Aquano Collection

Aquano Collection

Aquano Collection

Na dit keukengeweld heeft de chef begrepen dat een sorbet van yuzu op zijn plaats is. I am fresh again en begeef mij via de catwalk swingend naar het toilet!

Yuzu sorbet

Yuzu sorbet

Zeebaars, huisbereide pasta, mosselen, tomaat-tapenade & massallakruiden (27€). De zeebaars op vel is correct gegaard. De drie koude mosselen lijken verdwaald, de tomaten tapenade mist pit en de pastavellen met weinig smaak geven zero meerwaarde. Dit gerecht mist cohesie en pit,  veel te vlak en dat voor 27€. Aan de overkant wordt de Black Agnus geserveerd (24€) maar vooraleer de side dishes gebracht worden is de real meat al vrij koud. Voor de extra salade, choronsaus en handgesneden frietjes betaal je aan de catwalk ook nog 9€ bij.

Zeebaars, pasta & tomatentapenade

Zeebaars, pasta & tomatentapenade

 

Een Dessert liet ik aan mij voorbijgaan, voor de cappuccino mocht ik 5,5€ neertellen, je krijgt er dan wel 2 ‘huisgekochte’ tartufo snoepjes bij.

Voor bepaalde fashion events en product lanceringen zou ik Aquano zeker kunnen aanbevelen. Aquano is een mekka voor modieuze lekkerbekken, een lekkerbek ben ik zeker, de rest laat ik achterwege. De conceptloze  menukaart en gerechten zonder samenhang, daar is duidelijk nog een nieuw design voor nodig. Wij laten de woorden luxe, trendy en exclusive achterwege, serveer mij dan maar een stevige portie real food of bistronomie value! De selectie van modellen hebben we vanavond op de catwalk gemist, misschien moeten we dan toch nog eens terugkeren?

Be-Gusto

Aquano
Italiëlei 177, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 232.23.44
www.aquano.be
Maandag gesloten, enkel diner (lunch on request)
Be-Gusto score: 11,5/20
Comments
3 Responses to “Aquano – Antwerpen”
 1. MyriamC says:

  Hier moeten we dus duidelijk niet zijn!

 2. Carine says:

  Ben hier afgelopen vrijdag geweest en ga eerder akkoord met de beoordeling van zone 03 , niet goedkoop maar wel super lekker en heel vriendelijke bediening . De kaart doet me een beetje denken aan Hotel Costes in Parijs dus misschien een beetje hip voor Antwerpen maar het werd tijd dat hier zoiets in Antwerpen kwam . Denk dat u eerder een voorkeur hebt voor een klassieke resto maar voor mij is dit een absolute aanrader .

 3. begusto says:

  Beste Carine,
  Bedankt voor je feedback en leuk dat je een goede avond had bij Aquano.
  Mooie tip voor Parijs want de restaurants van de familie Costes zijn ook onze favorieten.
  Culinaire groeten,
  Be-Gusto