De Groene Gault&Millau en Frank Fol

De Groene Gault Millau

De Groene Gids 2015: link

————————————————————-

Gault&Millau en chef-kok Frank Fol hebben de nieuwe “groene” Gault&Millau gids voorgesteld. Het is de allereerste gids die groenten en fruit promoot, zowel in het dagelijkse leven als op de kaart van restaurants. Met deze lancering speelt men duidelijk in op de groeiende belangstelling die groenten vandaag op restaurant krijgen.

In de groene gids staan 50 restaurants vermeld uit de Benelux die groenten een voorkeursbehandeling geven. De chef van elk restaurant geeft in de gids zijn groentefilosofie, zijn favoriete groenten & fruit en een gerecht (met link naar de website www.degroenegaultmillau.info voor het recept).

Frank Fol: “In deze groene bijbel hebben we tips en raadgevingen verzameld waarmee je groenten met een smakelijke, gezonde en praktische keuken kunt verenigen”. “De lezers vinden er bovendien interviews met voedingsdeskundigen, raadgevingen om de dagelijkse maaltijden zo gezond mogelijk te maken en nuttige adressen, gerangschikt per provincie, waar je groenten en fruit kunt kopen, zowel groentemarkten als direct bij de producent of de groothandel.”

“In elke provincie hebben onze medewerkers gezocht naar lokale markten die zowel kwaliteit als een verscheidenheid aan groenten en fruit aanbieden”, zegt Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau. “We hebben ook een selectie gemaakt van de beste groente- en fruithandelaars, zowel producenten als aankopers, die uitblinken in hun vak.”

De Gault Millau vert is zowel in een Nederlandstalige als in een Franstalige versie beschikbaar en vanaf medio Mei verkrijgbaar in de boekhandel. Of bestel simpel online via www.gaultmillau.be aan de prijs van 15,95€.

Alle info kan u vinden op www.degroenegaultmillau.be

Voor mij komt deze gids net op tijd want het is nog niet te laat om mijn goede voornemens van 2013 waar te maken en meer groenten en fruit te eten.

Be-Gusto

De Groene Gault Millau

Comments are closed.